Telefon tercihi hakkında yardım

Abim bir dakika diyorum ve olaya dalıyorum. Şimdi benim hattın birinde 1 gb bir internet var. Şimdi ben bu internet paketini tablet alsam ondan kullana biliyor muyum?

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:55 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:54 ----------

@smihci

O konu hakkında bilgim yok, hizmet sunan operatörlerden veya tablet satanlardan bilgi almanda fayda var. Tablet satanlar uyar falan derse inanma, hemen oracıkta tableti almadan evvel telefonun sim kartını tablete takıp dene derim.

O konu hakkında bilgim yok, hizmet sunan operatörlerden veya tablet satanlardan bilgi almanda fayda var. Tablet satanlar uyar falan derse inanma, hemen oracıkta tableti almadan evvel telefonun sim kartını tablete takıp dene derim.

Abim şimdi senin dediğin olay daha çok mantığıma yattı çünkü benim amacım cep tarifem içinde olan 1 GB internetin işime yaraması. Ya değilse hiç kullanamıyorum öylece heba olup gidiyor.

taktırsalar taktırmıyorlar yani mediamark da adam diyorki sim kart takılınca orjinalligi
kalmıyormuş telefonun bi dellendim NE LEN KADIN MI BEKARETIMI BOZULUYOR LAN diye bi çemkirdim müdürü geldi mediamarkt in adam a dedim len 900 tl vercez tamam 3000 tl degil ama keriz muamelesi mi yapcanız, benim simkart olmuyorsa firmanızın bir kartı olsun onu takın bu aleti full fonksyon görmeden almam dedim yada aynısı sizde varsa gösterin. O zaman adam kendi simkartını takıp gostermişti.

Hocam ikinci el düşünürsen ben bugün iPhone 6 aldım,5 boşa çıktı.sorunsuz satabilirim isterseniz.

Şimdi biraz bu tablet ile cep telefonu kartı ile internet kullanma işine baktım evet böyle bir şey var. Şimdi birde sim kart işini araştıracağım. Yedek sim veriliyor mu? yoksa mevcut sim kart mı kullanılıyor? Bu arada turkcell.

Şimdi biraz bu tablet ile cep telefonu kartı ile internet kullanma işine baktım evet böyle bir şey var. Şimdi birde sim kart işini araştıracağım. Yedek sim veriliyor mu? yoksa mevcut sim kart mı kullanılıyor? Bu arada turkcell.

Abi mesajını gördüm Burdan cevap yazayım
Diğer telefonlar hakkında pek bilgim olmadığı için onlar hakkında birsey diyemeyeceğim fakat android telefonların en ucuzunda da en pahalisinda da telefon hattindaki internet bilgisayarında kullanabiliyorsun. Telefonda ayarlar menüsünde genelde wifi ayarlarına yada mobil internet ayarlarına "internet paylaş, hotspot, veri paylaşımı" gibi değişik adlarda bir menü var. o menüye girdin mi internet wifi ile paylaş yada USB ile kablo yoluyla paylaş diye seçeneklerin var.
Wifi ile paylaş dersen telefonum hattindan gelen interneti wifi ile bilgisayarında kullanabiliyorsun.yani telefon bildiğin evdeki modem gibi oluyor .bilgisayardan wifi ağlarını tarayinca telefonu modem olarak görüp baglaniyorsun .bu özelliği ben de köyde çok kullanıyorum. Modemi yanında taşımak çok güzel. :) keşke ttnet de bu şekilde kullanilabilse :)
Neyse diğer kablolu paylaşım da yine aynı şey. Laptop kullanıyorsan masaüstü bilgisayara USB ile telefonu bağlayıp interneti kablo ile paylaş seçeneğini seçiyorsun. Telefon interneti bilgisayara aktariyorsun.
Android lerin hepsini kablolu yada kablosuz modem şeklinde kullanabiliyorsun. Ayrıca ek sim kart Alman gerekmez. İnternet olmayan yerde internet kullanma nimeti karşısında pek sorun değil ama bu telefondan interneti wifi ile paylaştığın zaman acayip şekilde şarj götürüyor. Bir iki saat telefonu modem olrak kullandın mi %20 -%30 şarj gidiyor.
Köyde internet olmadığından telefonu şarja takarak kullandığımdan bugüne kadar benim için sorun olmadı ama bil diye yazayım dedim. :)

Eyvallah şimdi müşteri hizmetleri ile görüşme yaptım. Sim kart takılan tabletler de istersem yedek sim kullanacağımı söyledi. Ve bu saye de kart sökme takma işlemlerine gerek kalmadan iki kart kullana biliyorum. Ayrıca telefon paketi için geçerli olan internet de bu şekilde tablette kullanılıyor muş. Ek ücret vs olmadan. Aslında çok mantıklı geldi bana. İşimi fazla fazla görür sanki.

telefondan anlayan arkadaşlar oldukça mevcut :)
android ios bada blackberry o.s falan hepsini sırasıyla kullandım hatta android üzerine baya uğraşmışlığım vardır.
brick olup açılmayan brick olmuş telefonu falan kurtamışlığım rom atma rom düzenleme falan lisede yapıyordum.
şimdi android denilince herkesin aklına samsung geliyor. çünkü telefon piyasasında sağlam bir yeri ve itibarı var. aslında samsung'un kendi işletim sistemide bada'dır ama geliştiremediler kullanıcı tercih etmeyince tüm telefonlarını neredeyse android işletim sistemli çıkartıyor.
samsung arayüzü bir defa çok sıkıcı. s2 s3 s4 s5 alayı aynı. arka planı değiştirip değiştip çakıyorlar. arayüzü değiştirmesi lazım.
lg g serisi g2 yiğenime aldık mükemmel bir telefon g3 kendime almayı planlıyorum ancak f/p bakımından biraz zayıf geliyor onun haricinde ekranı kamerası arayüzü özellikle misafir modu özelliği ile baya iyi bir arayüze sahip android telefon.
bunun dışında huawei vardır androidde baya sağlam olarak şuanda ascend g610 kullanıyorum. 540*960 ekranı var 5" ekranda pikseli yüksek olmamasına rağmen ips ekran olması dolayısıyla piksel sayma falanda olmuyor. zaten ips ekran olan her telefonda kolay kolay ekranda piksel saymazsınız.
asus telefonlarına [MENTION=68463]deliveli[/MENTION] bey laptop yapsın demişsiniz ama zenfone 5 ve zenfone 6 incelemenizi rica ederim.
zen arayüzü çok iyi. android lollipop alacak olması 4 5 6 serisinin telefonunun arkasında olduğunu gösterir.

Eyvallah şimdi müşteri hizmetleri ile görüşme yaptım. Sim kart takılan tabletler de istersem yedek sim kullanacağımı söyledi. Ve bu saye de kart sökme takma işlemlerine gerek kalmadan iki kart kullana biliyorum. Ayrıca telefon paketi için geçerli olan internet de bu şekilde tablette kullanılıyor muş. Ek ücret vs olmadan. Aslında çok mantıklı geldi bana. İşimi fazla fazla görür sanki.

Nadir, ben bu cihazın bir alt modelini sadece internet amaçlı olarak kullanıyorum, cihazdan memnunum, tek sıkıntım avea mobil internetin bizim memleketteki bağ evinde çekmemesi :( Aynı cihazı İzmir'deki evimizde kızım kullanıyor, son derece memnun.

Nadir, ben bu cihazın bir alt modelini sadece internet amaçlı olarak kullanıyorum, cihazdan memnunum, tek sıkıntım avea mobil internetin bizim memleketteki bağ evinde çekmemesi :( Aynı cihazı İzmir'deki evimizde kızım kullanıyor, son derece memnun.

Çok mantıklı bir seçim aslında minicik bir telefon ekranına bakmak yerine tablet her zaman benim tercihim olur birde klavye alırım değme keyfime... dokunmadık klavyeyi pek kullanamıyorum :D parmaklar sığmıyor.

Geri