Trafik Cezası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan napleser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Trafik Cezası

markopasa86 link' Alıntı:
Vallahi bende bayramda, özellikle İzmirden İstanbula dönüşte Yalova üzerinden geliceğim ve yolu uzatacağım için biraz bastım manisadan balıkesire kadar, girdim mi girmedim mi bilmiyorum ama henüz bir ceza faturası felan gelmedi.
Manisa-Balıkesir arası genelde polisler radar levhası koyup uygulama yapıyorlar caydırıcı olsun diye heralde ama bir sefer böyle olmasına rağmen yanımdan 160-170 le geçtikten sonra durdurdukları bmw görmüşlüğüm var onun dışında pek hareketli radar uygulamasına denk gelmedim manisa-balıkesir arası

eyupuzger link' Alıntı:
Gerek yok ceza geldiğinde öderiz :) ceza gelmeden herhangi bir yükümlülüğün yok nasıl olsa :)
Dediğiniz doğru fakat komşular,eş,dost kapıda cezayı gördülermide pek hoş olmuyor
hafiften bir dalga geçme durumu mevcut bizim çevrede

Birde direk kapıya bıraksalar amenna, ama posta kutusuna bırakılınca, hatta apartmana girmeye tenezzül bile etmeyip kapının altından yere bıraktıklarında, kaybolma, yırtılma ihtimalleri oluşabiliyor. Kaybolduğu zamanda ' abi bana gelmedi ki böyle bir ceza faturası' diye derdinizi anlatabileceğiniz bir kurum bulamıyorsunuz.

Cezayı kapıda imza karşılığı vermeleri gerekiyor diye biliyorum ama dediğiniz gibide olunca kötü olurmuş :) sonra faiz üstüne faiz..

ben de öyle biliyorum önce eve geliyor eğer evde kimse yoksa imza atılmadığı için
muhtara gidiyor
bu hafta bu şekilde oldu bana, evde değildik ihbarnameyi kapıya yapıştırmışlar ve üzerinde muhtarın adresi vardı
muhtara gittik ve cezamıza kavuştuk :)

HaKaN link' Alıntı:
ben de öyle biliyorum önce eve geliyor eğer evde kimse yoksa imza atılmadığı için
muhtara gidiyor
bu hafta bu şekilde oldu bana, evde değildik ihbarnameyi kapıya yapıştırmışlar ve üzerinde muhtarın adresi vardı
muhtara gittik ve cezamıza kavuştuk :)
֖yleyse iyi o zaman sıkıntı yok, bizde postacı bazen apartmanın kapıya bırakıp gidiyor  31agryyy

traji komik bir şekilde bu sabah postacı kapıyı çaldı Allah ala mektup da beklemiyordum
neyse kapıya geldi ve belgeyi imzalattı dışarıdan geçen hafta gelen park cezasına benziyordu
ama kendi kendime daha 2 gün önce ödedim bankadan niye yine geldi diye sordum
Neyse cezayı açınca gördüm Radar cezası gelmiş ve mobese kameralarının fotoğraflarını da eklemişler
şehiriçi hız sınırı 50 imiş ben 69 ile geçmişim tam 290 tl ceza gelmiş
şok oldum resmen
Daha bir ay olmadan aracım çekilmişti 50 tl çekici 66 tl park cezası geldi
Bu haftada şehiriçi radar cezası 290 geldi
toplamda 400 tl ceza geldi bir ayda bu ne arkadaş  madd evil_Chamaillerie
hız bile yapmıyoruz doğru dürüst bu gidişle 60 ı geçmeyen bir araç alacağım kendime
1.3 de fazla geliyor bana galiba

19 km farka 290 TL  002tuhaff Hakikaten iyi geçiriyorlar insanlara. Sanırım yakın bir zamanda bana da gelebilir. Geçmiş olsun Hakan Bey.

Benim anlamadığım tamam şehir içinde 50 km hız sınırı diyelim, biz 70 ile gittik, buna 290 TL ceza kesenler, emniyet şeridini adeta normal şeride dönüştürenlere, insanların hayatlarını tehlikeye atıp trafikte makas yapanlara, motorsiklet ile araçların arasında vızır vızır geçenlere neden bu kadar yüklü cezalar kesmiyor ? şehir içinde normal bir şekilde 70 ile gitmek mi, yoksa makas yapmak mı daha tehlikeli ? İnanılmaz bir dengesizlik var. Eğer 50 ile gidilen yerde 70 ile gidince 290 TL ceza kesiliyorsa, bence makas yapanlara bin tl nin üzerinde ceza kesilmeli, aradaki tehlike dengesine bakacak olursak.

Büyük geçmiş olsunmu desem ne desem. Hız sınırı 50 olan yere niye radar koyarlar onuda anlamış değilim. Direk para basıyolar heralde.. Tamam yüksek hız tehlikelidir ok ama ralli yapılacak bi yolda olduğunu sanmıyorum. Ama Sercan 1.000 TL cezada biraz ağır olmadımı yaa :) araba kullanmayalım ozaman.

eyupuzger link' Alıntı:
Büyük geçmiş olsunmu desem ne desem. Hız sınırı 50 olan yere niye radar koyarlar onuda anlamış değilim. Direk para basıyolar heralde.. Tamam yüksek hız tehlikelidir ok ama ralli yapılacak bi yolda olduğunu sanmıyorum. Ama Sercan 1.000 TL cezada biraz ağır olmadımı yaa :) araba kullanmayalım ozaman.
Eyvah makasçılar ortaya çıkmaya başladı  011zaa şaka bir yana, yok abi yok Vallahi çok değil. Benim orda bahsetmek istediğim normal bir şekilde yolda 69 km/h ile giden bir araca 290 TL ceza kesiliyorsa, gerek kendi gerekse çevresindeki insanların hayatını kat be kat daha fazla riske atan makasçılara çok daha fazla ceza kesilmeli. Ayrıyeten bu cezalar kesilmek için değil, caydırıcı bit etkisi olması açısından da yüksek olmalı. Emniyet şeridinden gitmenin cezası ne kadar bilmiyorum ama en fazla birkaç yüz liradır,o da en fazla, siz bunu 5 bin tl yaparsanız ( bilerek abartıyorum ) bakın göreceksiniz ki emniyet şeridinden gidenlerin sayısı nasıl azalıyor, bu da inanın belli noktalarda yolun tıkanmasının asıl sebebi olan emniyet şeridini kullanan arkadaşların  exclaim exclaim sayısının azalmasına neden olacaktır. Makas olayı ayrıyeten yapanın can sağlığı açısından da önemli değilmi :) Yaw hadi altında M3 var yaparsın, Astra J var  :-\ yaparsın (ki her ne olursa olsun karşıyım ) , ama hyundai getz ile makas yapan çıkıyor ya, nasıl güveniyorlar o tür araçlara anlamıyorum :)