Trafik kurallarına uyalım opelimizi koruyalım...

Yazı yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ve diğer yazmayan arkadaşları yazı yazmasalarda bir kere yazıları okumalarını tavsiye ederim konu tuhaf olabilir ama hayat kurtaran şeyler herzaman ufak ayrıntılardır...

Benimde özellikle tüm sürücülerden beklediğim bir şey var. Hiç birimize doğar doğmaz araba vermediler hepimiz ilk yaya olarak geçtik o yollardan. Arkadaşlar lütfen yaya geçitlerinde dikiz aynamızdan kotrollü bir şekilde arkamızdaki aracı yavaşlatarak yaya geçitinde yavaşlayalım ve varsa o yayalara yol verelimki karşıya geçsinler. Bu onların en doğal hakkı. Çünkü yay geçidi olan yerlerde eğer yol vermezseniz yaylar en az 300 yakındaki ışıklardan karşıya geçnek zorunda kalıyorlar. Yayalara haklarını verelim lütfen...Ama durayım derken arkanızdaki aracada dikkat edin sonra sisin farkınıza varmazda arkadan çarparsa yaya düşmanı olabilirsiniz...;)

direksyonu iki elle tutmalı..

makasa bile girsek sinyal vermeli..

kamyonlara 3-5 boy uzaklıkta olmalı..

Son düzenleme:
arkamızdan gelen araç bize çok yakın takip ediyorsa ve sollamak gibi niyeti yoksa kısa aralıklarla parkları yakıp söndürerek onun bizim fren yaptığımızı zannetmesini sağlayarak biz hızımızı kesmeden arkadaki aracın ise frenleme yaparak hızının azalması bu arada bizim kazandığımız ivmeyle arkadaki tehlikenin savuşturulmasını sağlayabilirsiniz.ben uzun yolda sık sık yaparım ve epey faydalıdır.tavsiye ederim.

her zaman kavsaklarda yol hakkı bızımde olsa her an durmaya hazır olamk lazım kendını bılmezler bırdne yola fırlayabılıyo 2 defa kıl payı kurtardım ordan bılıyorum

Türk misafirperliğini trafikte yaparsak hiç bişe kalmaz aslında:D

lütfen çöp atmayın yollara!

ve

her sürücü bir yayadır herkese dikkat etmek gerekir sarhoşu var bayanı var ehliyetsizi var varda var aman dikkat lütfen

bence trafıkte kadınlardan uzak duralım cok cabuk panıklıyorlar bıde taxılerden :)

Geri