Trafik kurallarına uyalım opelimizi koruyalım...

güncellll

yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum ve diğer yorumlarıda bekliyoruz...:)

Özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu daha var. Mahalle ve sokak aralarında giderken daha çok dikkatli olmalıyız. Çünkü heran önümüze bir cocuk çıkabilir. Cocuklar bir topun peşine düşünmeden atlar, onun için sokak aralarında ilerlerken buna bilhassa dikkat edelim arkadaşlar. Kazasız belasız sürüşler herkeze.

Koltuğun altında bezbol sopası levye gibi cisimcikler bulundurulmamalı....
Her sellektör yapanın sülalesiyle haşır neşir olunmamalı....
Azıtmış dana gibin korna çalan kardeşlerimize el kol hareketi yapılmamalı onları sevmeli,okşamalı gerekirse sırtlarını tıpışlayarak gazları alınmalı....

özellikle yayalara dikkat edelim onlar her ne kadar dikkatsiz olsalarda biz onlar yerinede düşünmeliyiz birde "boş boştaksinin arkadasında dolu taksinin önünden gitmiyceksin" :D (babamın sözü ne yapacakları belli olmaz)

Trafik kurallarına uymak, saygılı olmak, uzun yolculuklardan evvel aracın bakımını yaptırmak, yola çıkmadan evvel iyice dinlenmiş olmak, uzun süreli araç kullanmamak. Hepsi can sağlığı için uyulması gereken kurallar. Buraya kadar tamam. Ama asıl sorun bu kuralları bildiğimiz halde ( ben dahil ) zaman zaman az da olsa bu kurallara uymuyoruz. Bu yaşıma kadar kurallara tamı tamına uyanı görmedim. Çok az da olsa bazen çaktırmadan kurallara uymuyoruz.

Valla benim Ankara trafiğinde dikkat ettiklerim özellikle taksi,dolmuş, belediye otobüsleri , beyaz şahinler , motorsikletler ve bayan sürücüler özellikle sabah ve akşam trafiğinde sıhhiye köprüsü tam bir kaos ortamı oluyor ve tabiki takip mesafesi.
Ayrıca benden yol isteyen herkese yol veririrm yayalara dikkat ederim
Aman arkadaşlar yaz geliyor çoluk çocuk dışarda gariplerim sokak aralarında oynamak zorundakalıyorlar aman dikkat arkadaşlar Allah korusun çok temkinli olmak gerekiyor

Geri