bu 5bin olayı iyiymişArkadaşlar kaskonuz yoksa trafik sigortalarını yavana atmayın.Neden?Bazı sigorta şirketleri 15-20 lira ekstra fark alarak sizin 15.000 lira olan karşı ödemenizi 30-40 bine çıkarabiliyor ve yanında bir sürü de ekstra variyor.Mesela aviva belirli iller dışında ekstra ücret karşılığı kaza anında kaskonuz yoksa bile hem karşı tarafın hemde 5.000 liraya kadar sizin de masrafınızı karşılıyor.Sigorta yaptırmadan önce ödeyeeğiniz ücreti değil de, size neler verebildiğine bir bakın derim.Hani eski bir klişedir kaza geliyorum demez.Ortalama 25 liralık bir araca hasar verip sigortanın bu aracı pert ettiğinde en az sizden sizin sigortanızın ödediği 15.000 lira dışında 12-15 binlira ücret talep eder sigorta şirketi.
Örneğin geçende bana telefonla ulaşan bir arkadaşıma X firmanın ekstra lı trafik sigortasını önerdim poliçesinde hasar anında karşı tarafa 35.000 lira ödendiğini görünce bana dönüp ettiği teşekkürün sınırı yok.Çünkü daha önce bir kaza yüzünden 22.000 lira ekstradan para ödemişti![]()
bizim araçların kasko yapılabilme yaşı da geçti. sigorta yenilerken avivaya sorayım bakalım.