tamam hocam en güzelini sen biliyorsun. makina mühendisliğinde turbolu motorları yanlış öğretiyorlar havadan atıp duruyorum. ben zararlı demiyorum. takmaya gerek yok.aracın içinde otuz saniye fazla oturmak yetiyor.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben "en güzelini bildiğim" öyle bir kanıda değilim ama sende sunu şöyle bil motor bölümünde çalışan bir usta senden daha çok motor hakkında bilgisi ve tecrübesi vardır..MaX' Alıntı:tamam hocam en güzelini sen biliyorsun. makina mühendisliğinde turbolu motorları yanlış öğretiyorlar havadan atıp duruyorum. ben zararlı demiyorum. takmaya gerek yok.aracın içinde otuz saniye fazla oturmak yetiyor.
chatin' Alıntı:turbo mekanizması gerekli basıncı ~2500 dd da sagladıgı icin o civarlarda devreye girer ve cok hassas bir mekanizma oldugu icin turbine (sanırım turkcesi turbin) a olası gelecek zarardan dolayı yine ~6000 dd da devreden cıkar..yine dedigim gibi cok narin bir mekanizma oldugu icin turbine ın tam durmasını saglamak yararınıza olur bunun icin motorunuzu kapatmadan once yine ~60 sn motorunuzu rolantide tutmak size ileride olası turbo arızasını ki bu arıza baya kulfetlidir yaşatma olasılıgını minimal duzeylere ceker.rolantide genel olarak 0,7-0,8 lt yakıt harcadıgınızı duşunursek (lt/hr) yaklaşık 60 saniye rolantide harcayacagınız yakıt :
(0,7-0,8)/60=0,011-0,013 lt arasındadır
benzinin lt fiyatına 2,70 ytl dersek (kurşunsuz 95 octane)
bu sure icinde parasal olarak harcamanız yaklaşık 0,03 ytl dir yani 3 ykr
bu arada hatırlatmak lazım ki bir ciklet/sakız 10 ykr dur.
not:95 oktan kurşunsuz benzine gore cıkan bu tutarın diesel yakıta vurdugunuzda cıkacak rakamı dileyen aynı yolla hesaplasın bir deger olur.
not2:durum ne olursa olsun enjection lu bir aracın boş viteste daha az yaktıgını duşunmek dunyanın duz oldugunu duşunmekle eşdegerdir..ozellikle yokuş aşagı durumlarda boş viteste yukarıdaki rolanti devirindeki yakıt yakılırken(0,7-0,8 lt ) aracın "motor freni" diye tabir edilen konumda yaptıgı harcama 0 lt ye cok ama cok yakın bir degerdir..bu yuzdendirki arac bilgisayarınızda 0,00 lt/100 km yazar.
.
.
not n:aman diyim 2 nolu notta acıklanan şeyi dikkate alın ve sakın boş viteste arac kullanmayın ..
saygılar
doğrudur kardeşim katılıyorum...:rockMaX' Alıntı:+10. Vitesi boşa atıp gitmenin turboya zarar vermesi bence mantıksız. çünkü boş viteste dönen dört tekerlekle turbonun yakından bir alakası veya bağlantısı yok.boşa atarsan telerleklere giden gücü kesersin hepsi bu.Asıl araç hareket halindeyken veya durduğun anda motoru stop edersen turbonun ömrünü kısaltırsın. Çünkü araç durduktan sonra bile turbonun tirbünleri bir süre dönmeye devam eder.motoru hemen kapatırsan tirbünler yağsız döner ve çabuk yıpranır.