Uzun yol İzlenimim 1486 KM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sallierim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun yol İzlenimim 1486 KM

wave61 link' Alıntı:
ilk yağı servis bakımındaki yağ mıdır hocam yoksa bakımı dışarıda mı yaptırmıştınız?
serviste yaptırdım hocam.430 tl verdim..

hmm o kadar sormuşken hocam ne zaman yaptırdınız bende bu hafta yaptıracağım daha fiyat almadım

wave61 link' Alıntı:
hmm o kadar sormuşken hocam ne zaman yaptırdınız bende bu hafta yaptıracağım daha fiyat almadım
1 bucuk ay oluyor hocam

sallierim link' Alıntı:
aynen öyle.ilk yağını değiştikten sonra ve 5000 i geçtikten sonra performans tavan yapıyor :)
Merhaba arkadaşlar. Bende 1.6 115 sedan aracımı alalı 1 hafta oldu. şu anda 280 km de. Servisten lpg taktırdım öyle aldım. Landirenzo omegas plus mış. Yaglamali sistem. Aracın şekli semali konforu süper. Hasta oldum resmen. Ama beni araçtan soğuktan şey,  yokuslardaki çekiş zayıflığı. Eski arabam 98 corolla 1.6 lpg idi. Onunla 3. VITES le çıktığım rampalari bununla anca 2 ile çıkıyorum. Bide yakıtı çok. şehir içinde 10 lt benzin yakıyor.  Lpg de ise 12 lt yakıyor. Yaktığına göre gitse gam yemem. Ileri de yakıt yüzde 10 düşse benim için iyi. Bu hantalligi üstünden atarmi acaba. Arkadaşlar 5000 den sonra motor performansının arttığını soylemisler. Acaba öyle olur mu. Olursa iyi. Yarın 1000 km lik uzun yola çıkacagim.  Tamamını lpg de gitmeyi düşünüyorum. 10 litre yakarsa tatil dönüşü arabayı satacam.  8 - 8.5 yakarsa iyi. Ortalama 120 ile gidicem. Bakalım hayırlısı. Herkese kazasız belasiz sürüşler.

gakgosbozkurt link' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Bende 1.6 115 sedan aracımı alalı 1 hafta oldu. şu anda 280 km de. Servisten lpg taktırdım öyle aldım. Landirenzo omegas plus mış. Yaglamali sistem. Aracın şekli semali konforu süper. Hasta oldum resmen. Ama beni araçtan soğuktan şey,  yokuslardaki çekiş zayıflığı. Eski arabam 98 corolla 1.6 lpg idi. Onunla 3. VITES le çıktığım rampalari bununla anca 2 ile çıkıyorum. Bide yakıtı çok. şehir içinde 10 lt benzin yakıyor.  Lpg de ise 12 lt yakıyor. Yaktığına göre gitse gam yemem. Ileri de yakıt yüzde 10 düşse benim için iyi. Bu hantalligi üstünden atarmi acaba. Arkadaşlar 5000 den sonra motor performansının arttığını soylemisler. Acaba öyle olur mu. Olursa iyi. Yarın 1000 km lik uzun yola çıkacagim.  Tamamını lpg de gitmeyi düşünüyorum. 10 litre yakarsa tatil dönüşü arabayı satacam.  8 - 8.5 yakarsa iyi. Ortalama 120 ile gidicem. Bakalım hayırlısı. Herkese kazasız belasiz sürüşler.
performansta pek fark olmaz yakıtta da pek fark olmaz 9 lara inersiniz ama tahmini uzun yolda da rahat 8 yakar bence. yokuş durumu ise yine 2.vitese düşersiniz tahmini çünkü hem araç ağır hem tork düşük birde vites önemli değil gidiş önemli bir araç 50 ile giderken 3. vites 3000 devir çeviriyordur biri 1500 böyle bir durumda yine diğer araç güçlüysede aynı viteste çıkamaz vitese takılmayın yani.

Hocam bende de LPG var. Dediğiniz gibi yokuşlarda biraz çekişte düşme var ama çok aşırı değil. Ve genel olarak LPG ile kullanırken benzinden daha performanslı diyebilirim rahatlıkla.

Ynt:

Keşke LPG yi 3 bin 5 bin km sonra taktırsaydınız.  Size tavsiyem yolda aracınızı devirdi kullanmanız. Ne kadar rodaj a gerek yok deseler de 5 bin km sonra araç şahlanıyor ben öyle düşünüyorum.
Bu arada şuanki şehir içi ortalamanız zamanla düşecektir.

sallierim link' Alıntı:
Bizim askerin malum yemin töreni vardı biz de atladık arabaya Diyarbakır yollarına düştük :)

Giderken sabahin erken saatlerinde gittik.֖zellikle şanlıurfada otoyol bittikten sonra Diyarbakır yolunda acaip sis vardı.görüş mesafesi 2 metreyi geçmiyordu.Bu nedenle biraz yolda tedirgin gittik ama çok şükür kazasız belasız diyarbakıra ulaştık.2 gün şehiri gezdik ilk kez gittik çünkü.daha sonra askeri birliğine teslim edip memleket yolunu tuttuk.

Yolculukla ilgili hem araç hem de yolla ilgili bir kaç izlenimim var:Adana-Urfa otoyulu 10 üzerinden 10.İstanbul Park gibi yol yapmışlar resmen.yağ gibi  okkk.Ama urfadan sonra işin rengi bozuluyor.özellikle Diyarbakır yolu tam anlamıyla rezillik. 046thumbsdown general_Shame_on_you .ևukurlar,taşımsı yollar,kenarlarda bariyer olmayışı ve yola atlayan çoluk çocuk hem sürücüler için hem de insanlar için tehlikeliydi.Dilerim oraya da güzel double yol yapılır.

Araçla ilgili konuşacak olursak.şehirler arası yaklaşık 1200 km yaptım.şehir içi de 286 km yaptım.Otoyolda ortalama 150 ile gittim.sisli yerlerde mecbur yavaşladım.hız sabitleyici çok nadir kullandım.ortalama yakıt tüketimim 7,3 lt.eğer daha yavaş gitseydim 7 nin altını çok rahat görebilirdim.araçta benle birlikte 4 yolcu vardı.bagaj da full doluydu.uzun yol konforu ben çok mutlu etti.170den sonra gelen rüzgar sesi hariç hiçbir ses duymadım.֖zellikle direksiyonun bu kadar hisli olması,her istediğim tepkiye anında cevap vermesi hoşuma gitti.

Güzel otoyol bulmuşken hız rekorumu egale ettim.yeni rekorum 221 .

Bu arada radar denetimleri bu aralar acayip artmış.bütün radarları önceden fark edebildiğimden ceza yemedim ama sürücülerin %50sine ceza kestiler desem abartmış olmam.Tavsiyem şehirler arası yol yapacak olanlar radarlara dikkat etsin

Araçlarımızın uzun yol hissi gerçekten çok güzel, arka koltukta oturanlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim :).  Dolu olduğunda aracı ben daha bi seviyorum, çukurlardan falan daha nazik ve sessiz geçiyor sanki :). Direksiyonumuz gerçekten hisli, fakat şehir içinde muadillerine göre biraz sert.

gakgosbozkurt link' Alıntı:

Aracınız hayırlı uğurlu olsun,

Kilometre ilerledikçe tüketim ve performans biraz daha iyileşir ancak 98 Corolla daki atikliği hiçbir zaman bulamazsınız, bunun sebebi Astra nın Corolla ya göre benzer bir motora sahip iken çok daha ağır bir kasaya sahip olmasıdır, bunu Corolla da 4-5 kişi ikenki performansı gibi düşünün.

Corolla dan çok daha güvenli, çok daha modern ve konforludur ancak bir o kadar da ağır kasası ve yeni emisyon kuralları için ağır tepki veren gaz pedalı yüzünden 98 Corolla dan sonra özellikle şehiriçinde hantal gelecektir ve benzer güç/ağırlıktaki yeni nesil birçok araçta durum böyledir, Astra 115Hp ye has bir durum değildir.

evet arkadaşlar bugün aracımla 1100 kilometre uzun yol yaptım tamamını lpg ile gittim aracım otobanda8 buçuk litre lpg yaktı. normal şehirler arası yolda ise 9 litre yaktı. Ortalama araç hizim 65 km yakıt ortalaması 7.3 benim gittiğim hız ise 120-130 km ler.

Geri