Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

guzel resimler bravo

Aracımla hafta sonu ş.dışına çıkmıştım ve yol bilgisayarına göre ortalamam 6.6litre oldu, son aldığım yakıtla bir depoyla 700km ye ulaşmak mümkün görünüyor.

Esmerce link' Alıntı:
Aracımla hafta sonu ş.dışına çıkmıştım ve yol bilgisayarına göre ortalamam 6.6litre oldu, son aldığım yakıtla bir depoyla 700km ye ulaşmak mümkün görünüyor.
şehirdışı belirleyici olmuyor ben otoban sürüşünden sonra mazot alınca menzil olarak 1200 km yi gördüğü biliyorum.  Ama hiç o kadar gitmedi. yol bilgisayarı yanıltıyor. 1200  gösterdiğinde 1000 km  + 60km ( bilgisayrda son gösterilen menzil)  gidebildim

aslında 1200 km göstermesi doğru, otoban'da yaptığın yakıt ortalaması ile o şekilde devam edersen 1 depoyla 1200 km yaparsın, benim şirket arabasında yakıt azalınca ben iyice ekonomik sürüyorum ve 3,8lt ortalamaya kadar düşüyorum ardından 100 TL koyunca 800-850 km gösteriyor, sürekli 3,8 lt ile gitsem gerçekten 850km yapar.

Ş.dışından kastım Edremit - Çanakkale ve Edremit - Balıkesir yolları arkadaşlar; bu yollar dar, bozuk ve -özellikle Çanakkale yolu- dik rampa/virajlardan oluşuyor.

Otobanda dizel Focus umla yol bilgisayarında 3.4litre yakaladığım da oldu (tek kişi, 80km sabit hız, klima ve yük yok, lastik basınçları yüksek)

Esmerce link' Alıntı:
Ş.dışından kastım Edremit - Çanakkale ve Edremit - Balıkesir yolları arkadaşlar; bu yollar dar, bozuk ve -özellikle Çanakkale yolu- dik rampa/virajlardan oluşuyor.

eğer o yolda 6.6 yakaladıysanız çok güzel

erdem link' Alıntı:
[quote author=Esmerce link=topic=141.msg17220#msg17220 date=1300442552]

eğer o yolda 6.6 yakaladıysanız çok güzel
[/quote]

Yol bilgisayarı ortalama 5.8 - 6 litre arası veriyordu,bilgisayar illaki hatalıdır diye 6 yerine 6.6 (%10 ilave ederek) dedim; bu yolda 124hp 1270kg Corolla ile depodaki yakıt miktarını ölçerek yaptığım testte 6.9 litre tutturabilmiştim, aynı şekilde Akçay-Ayvalık arasında benzinli 2000cc Mondeo ile 6.4 litre, Güre-Çanakkale arası Palio Multijet ile 4litre ortalamalarım oldu.

hafta sonu arkadaşlarla şöyle bir körfez turu yapalım dedik. ilk gün balıkesir-edremit-akçay-burhaniye-ayvalık-burhaniye, ikinci gün burhaniye-ören-edremit-kaz dağları-balıkesir.  toplam 400 km yol yaptım. araba 4 kişi, bagaj çok dolu olmasa da 4kişinin eşyaları. 5,7 lt.lik ortalamayla gidip geldim. çok daha düşük olabilirdi ama kaz dağlarına çıkış ve inişte ortalama çok yükseldi

1423 link' Alıntı:
benim araç bugun 1000kmde yarın bursa'ya yola çıkmayı düşünüyorum.gidiş geliş 500km.
1.4 turbomu ilk 500km: 100km/h ve 3000deviri geçmeden ve zorlamadan kullandım.son 500 km yi de ankara-istanbul arası genel olarak sabit hızda kullandım.120km/h cc ile sabitledim ara sıra 140km/h ve 150km/h hızla da surdüm.aracı hem düşük devirde yani 6. viteste kullanmama rağmen hızlanmakta çok istekli.üstelik ortalama yakıt tüketimim 6.5 litre idi.astra j çok etkileyici araç.dikkatimi çeken şey :örneğin 2000devirde ilerlerken gaza biraz yüklenince hızlanma isteği 1saniye sonra daha fazla oluyor.tork 1850devirden sonra max.olsa da bu turbo kanatcık hızının maximuma ulaşma anı tahminim.işte ben biraz sabırlı davranıp gaza daha fazla yüklenmedim.araç zaten cevap veriyor.bence bu yüzden ekonomik gidebildim.astra j süper.iyiki bu aracı aldık dancee

güle güle kullanın aracınızı, bende geçenlerde 150km lik bi uzun yol denemesine çıkmıştım ama sizin dediiniz gibi kendimi tutamadım ve araba istedikçe bende gaza bastım :) uzun yolda 8.4lt yaktım :)

tam uzun yol aracı. ozerllikle sport paketteki spor koltuklar mucudu iyi sarıyor. koltukların tam etkisini alabilmek icin biraz zayıflamam gerek. ama hic niyetim yok. askerden geldigimden beri homili gırtlak.... yakında spora başlarım.... su an motivasyonum dusukkk.... bu koltuklar gerçekten çok guzelll... uzun yolda cok onemli

Geri