Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

uzun yola daha çıkmadım aracımla  en uzun çıktığım yol istanbul-izmit otobamı ondada hep müzik açıktı yanımda bir keresinde annemde vardı o sesten rahatsız oldu.

sunruf açık sanmış ilkten birşey sormamış sonradan bakmış tüm camlar kapalı bu ses ne diye bana sordu bende lastikler dandik anne falan deyip aracımı müdafa ettim ancak güneş balçıkla sıvanmıyor araçlar sesi içeriye alıyor 140 km ye falan gerek yok 100 den sonra müzik açık değilse yolu dinlemeye başlıyorsunuz. daha evvel bindiğim golf-leon-jazz-types/r bu tarz araçlarda yani bu ses hep var kiminde biraz az gibi olsada hepsinde var. bir keresinde bir önceki 5 kasa bir bmw ile 700 km kadar yol gitmiştim arkada yolculuk ettim ve inanırmısınız ondada sizi rahatsız edecek sesler çıkıyor bana abartıyosun diyebilirsiniz ama gerçekten böyle düşünüyorum ve araçlarımızın yaptığı sesi onlara çok görmüyorum.

Bende İstanbul - İzmit arası yolculuk edenlerdenim,
aracımı geçen hafta aldım ve hafta sonu istanbul - izmit gidip geldim,
Ben rahatsız edici herhangi bir ses duymadım belkide önceki arabamda bulunan egzos sesine alışmaktan kaynaklıdır bunda hiç bir ses duymadım.

Yolda trafik olduğundan gidişte maksimum 200 e çıktım, Daha fazlasına trafik müsade etmedi, 180 e kadar ivmesini hiç kaybetmeden hızlanabilmektedir, 180 den sonra ivme düşmektedir. Tabi buda gayet normal bir davranış,
Yakıt olarak, düz yolda sabit hızla giderken anlık veriler ortalama aşağıdaki gibi
120 Km/h - 4.3 lt
140 KM/h - 5.3 lt yakmaktadır. bana yakıt iyi gibi geldi, ancak anlık verilerde gaza yüklenildiğinde yada yokuş eğim olduğunda bu değerlerin çok üstüne çıkmaktadır.

Hatta şehir içerisindeki anlık değerleri gördüğümde ayağımı gazdan çektiğim oluyor :) Bi anlık gaz  anlık yakıt değerlerini gördüğümde uslu uslu gitmemi sağladığıda oluyor yani :)

Araç 1.4 T Sport 140

sn.eyupgezer bir gece şöyle 3-4 gibi otobanda aracı tam performans denemek lazım otobanın istanbula yakın olan kısmında bir yerde yüksek hıza müsait bir yer var bilirsiniz orada denemek lazım araçları benim araç otomatik bir keresinde ufak çaplı bir deneme yaptım ama devir vs ayarlamaksızın sadece gaza bastım ama artık araca daha hakimim birdahaki sefere manuel arttırımla deneme yapıp video paylaşıcam bakalım ne yapıcak bizim tosun :)

Araçlar 180-190hp ve üzeri değilse yetersiz lastik basınçları, tamamlanmamış rodaj, araçtaki fazladan yük, rüzgar, yolun bozuk oluşu vb detaylar 180-190km üzerindeki ivmeyi daha ciddi şekilde düşürüyor arkadaşlar.

Mayısın 3. haftası B.esir - Antalya yapacağım sabırsızlanıyorum.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Araçlar 180-190hp ve üzeri değilse yetersiz lastik basınçları, tamamlanmamış rodaj, araçtaki fazladan yük, rüzgar, yolun bozuk oluşu vb detaylar 180-190km üzerindeki ivmeyi daha ciddi şekilde düşürüyor arkadaşlar.

Mayısın 3. haftası B.esir - Antalya yapacağım sabırsızlanıyorum.

Yola çıkmadan önce 15.000 bakımı yapmıştım, bununla birlikte ücretsiz checkup yapıldı lastik hava basınçları filanda ayarlandı, Araçta tek başımaydım bagajda yoktu. dediğim gibi 180 e kadar hiç tıkanmadan ivmelendi ancak 200 e çıkması biraz zaman, tabi 6.vitesteydim 5. viteste yüksek devirlere çıkmadım. Bununla birlikte trafikte söz konusuydu tam hızımı aldığımda yavaşlamak zorunda kalıyordum 3 şeritli otabanın 1 ve 2. şeritlerinde otobüs kamyon olunca 120 ile gitmek isteyen araçlarda sol şeride girip hızımı bi hayli yavaşlatıyordu sürekli.

6 daysa çok normal o hızlarda bizim araç 4.vitesi bile bitirmemiş oluyor 215 lere çıkıyor 4.viteste

esadsari link' Alıntı:
sn.eyupgezer bir gece şöyle 3-4 gibi otobanda aracı tam performans denemek lazım otobanın istanbula yakın olan kısmında bir yerde yüksek hıza müsait bir yer var bilirsiniz orada denemek lazım araçları benim araç otomatik bir keresinde ufak çaplı bir deneme yaptım ama devir vs ayarlamaksızın sadece gaza bastım ama artık araca daha hakimim birdahaki sefere manuel arttırımla deneme yapıp video paylaşıcam bakalım ne yapıcak bizim tosun :)

Sn esadsari tabiki daha performans denemeleri yapıcaz müsait yollarda :) Devri çok güzel alıyor, sport tuşu varmı sizde manual arttırıma gerek duyuyormu o varsa, gerçi manual arttırımda ayrı bi zevkli olur heralde performas kullanımında :) En kısa zamanda videonuzu bekliyoruz ozaman :)

sport tuşu flexride ı eklettirenlerde oluyor sn.Eyup

bende yok o opsiyon önemini kavrayamadığım bir opsiyonmuş yoksa zorlardım sınırlarımı alırken.

bu aralar havalar yağışlı olacak ama haftaya falan bir otobana çıkayım diyorum ay başı geldi zaten paralandık depoyu bir fulleyip çıkarım :D

esadsari link' Alıntı:
sport tuşu flexride ı eklettirenlerde oluyor sn.Eyup

bende yok o opsiyon önemini kavrayamadığım bir opsiyonmuş yoksa zorlardım sınırlarımı alırken.

bu aralar havalar yağışlı olacak ama haftaya falan bir otobana çıkayım diyorum ay başı geldi zaten paralandık depoyu bir fulleyip çıkarım :D

Benzine gelen zamları unutma  walll  dün 4.30 filan görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam  :)

Geri