Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

mawci link' Alıntı:
bence arabanın içinde fırtına sesi var diyenler mercedes , bmw ya da ultra lüks araçlardan inip yeni astra'ya binmiş sanırım. Arkadaşlar lütfen arkadaşlarınızda varsa focus vs. gibi araçlara binin sonra yeni astra'ya binin konforu öyle test edin derim sonuçta her araçta kronik sorunlar olur ben de rüzgar sesinden ziyade gösterge ve kemerden gelen sesler var ama umrumda değil neden çünkü arabanın diğer sunduğu şeyler bunları kapatmaya yetmekte.
Gülümsüyorum sadece  011zaa Tekrar yazayım arabada rüzgar sesi falan yok fırtına sesi var.

Ya ilk modellerde rüzgar sesi sorunu vardı ya da kaportadaki işçilik kusurları sese neden oluyor; bende böyle bir ses yok hatta forumdan Akçaylıastra arkadaşımızla bile sırf bu yüzden teste çıkmıştık; yaklaşık 140/150km ye yakın hızda bile bariz bir ses yoktu.

50 milyar bize çok belki ama bu araçlar Avrupa da "ekonomik aile araçları" olarak da adlandırılıyor.

Bu tür kusurlar D sınıfı ya da daha üst sınıflarda azalıyor ama onlar bile kusursuz değiller.

Orası öyle ama fiyatların iyice şişirilmesi bizim sorunumuz ne yazıkki..

Balıkesir den henüz geldim.

Giderken yol boştu yağmur vardı, 80-90km hızlarda yol bozuk olmasına rağmen gayet güzel bir yolculukla Balıkesir e girdim, yol boyunca Astra nın Focus a göre bozuk yollarda ne kadar huzurlu yol aldığını düşündüm hep  8)

ş.içinde işlerimi hallettikten sonra yola çıktım, dönüş vaktinde ve istikametinde yol çok karanlık ve -çalışmalardan dolayı- dardı, AFL farlar yolu olabildiğince iyi aydınlatsa da eski nesil ve bakımsız araçlarla çakma xenonlu araçlar gözlerimi yordu, ayrıca yer yer yoğun sisde sis farlarının yetersiz kaldığını gördüm..

Tolga KARACA link' Alıntı:

Giderken yol boştu yağmur vardı, 80-90km hızlarda yol bozuk olmasına rağmen gayet güzel bir yolculukla Balıkesir e girdim, yol boyunca Astra nın Focus a göre bozuk yollarda ne kadar huzurlu yol aldığını düşündüm hep  8)

ş.içinde işlerimi hallettikten sonra yola çıktım, dönüş vaktinde ve istikametinde yol çok karanlık ve -çalışmalardan dolayı- dardı, AFL farlar yolu olabildiğince iyi aydınlatsa da eski nesil ve bakımsız araçlarla çakma xenonlu araçlar gözlerimi yordu, ayrıca yer yer yoğun sisde sis farlarının yetersiz kaldığını gördüm..

sis farları yetersiz malesef. acaba konumundan mı kaynaklanıyor yoksa lambanın güçsüzlüğünden mi?

erdem link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=141.msg30256#msg30256 date=1304539977]

Giderken yol boştu yağmur vardı, 80-90km hızlarda yol bozuk olmasına rağmen gayet güzel bir yolculukla Balıkesir e girdim, yol boyunca Astra nın Focus a göre bozuk yollarda ne kadar huzurlu yol aldığını düşündüm hep  8)

sis farları yetersiz malesef. acaba konumundan mı kaynaklanıyor yoksa lambanın güçsüzlüğünden mi?
[/quote]

Tahminim lambanın açısı ve güçsüzlüğü neden oluyor..

Merdo öenmli bir konuya klavye bastın.

Merceksiz fara uygulanan xenon belli bir noktaya odaklanmadan dağıldığından karşıdan gelen sürücünün gözünü resmen kör ediyor, Avrupa da yasak ama Türkiye de yasak değil sanırım çünkü tarfikte gitgide artıyor.

Temennim ülkemizde de yasaklanması, 2007 de Corolla ma taktırmıştım ama karşıdan gelenleri çok rahatsız ettiği için sonraki araçlarımda -yolu harika aydınlatsa da- tercih etmedim.

goxb link' Alıntı:
[quote author=mawci link=topic=141.msg29025#msg29025 date=1304157304]
bence arabanın içinde fırtına sesi var diyenler mercedes , bmw ya da ultra lüks araçlardan inip yeni astra'ya binmiş sanırım. Arkadaşlar lütfen arkadaşlarınızda varsa focus vs. gibi araçlara binin sonra yeni astra'ya binin konforu öyle test edin derim sonuçta her araçta kronik sorunlar olur ben de rüzgar sesinden ziyade gösterge ve kemerden gelen sesler var ama umrumda değil neden çünkü arabanın diğer sunduğu şeyler bunları kapatmaya yetmekte.
Gülümsüyorum sadece  011zaa Tekrar yazayım arabada rüzgar sesi falan yok fırtına sesi var.
[/quote]

evet camı açıp kafanızı dışarı çıkarınca ruzgar sesi duyuluyor gerçekten :)

arkadaşlar ne ruzgar sesi ne bişey arabanın içinde motor sesi bilie yok (1.3 dizel)
ben aracımı alalı 3 gun oldu sanırım sizin araçların serisinde bir ruzgar problemi vardı benim araç fısır fısır hiç bu kadar sessiz beklemiyordum

Geri