Yakıt verilerini ben her zaman doldurduğum depoya giren LT miktarıyla yaptığım yol arasındaki ilişkiyle hesaplarım. En sağlıklısı da bu. Şehiriçi değerleri de değişkenlik gösterebilir. Saatte 80-90 km yaptığınız şehiriçleri gerçek şehiriçi değerleri değildir.
Ben en son depoyu fulledim. Ve 40 lt LPG ile şehiriçinde 200 km yaptı. Buradaki şehiriçi değerleri gerçek şehiriçi. yani 4. vitesi asla görmüyorsunuz, her ışığa takılıyorsunuz, gittiğiniz yol belki 3 km ama ara sokaklar, ışıkar derken epey bi uzuyor. başa dönecek olursak 40 LT LPG ile 200 km demek 1 LT ile şehiriçinde 5 km ederki bu bana göre oldukça yüksek bir değer. Bir önceki aracım CDX ti. Onda 1 LT ile 6,5 Km şehiriçi 11 KM de şehir dışı yapıyordum. Şimdik aracımın birden %25 daha fazla yakması emsallerinin yaktığını öğrenip ona göre yapılacak bir işlemin olup olmayacağına karar vereceğim.
Sami bey kendi aracımı örnek vereyim siz kıyaslayın. 46 litre lpg ile şehir içi 360-380km arası yol yapıyorum. 1 yıldır hiç değişmeyen bir değer. Sakin kullanmıyorum, fazlasıyla basıyorum. Prins marka LPG kiti var, 2.0 turbo araç. Bu değerlerle kıyaslayınca sizin aracın 40lt/200km LPG değeri bana çok fazla gibi geldi. Normal şartlarda sizin aracınızın benimkinden daha az yakması gerekir ama otomatik olması LPG kitinin markası modeli ayarı vs.vs. sebepler etkili olabilir bunda.
Yine fikir vermesi bakımından eski aracım Vectra C 1.6 elegance ın değerleride 42 litrelik bir depo LPG ile 420-430 km yapardı şehir içi...
Faydalı olduysa ne mutlu..