V E C T R A C ' Ler Buraya

serkan satmaz aracı devam forumlara takılmıyor msnde hergün görüşüyoruz

Peki Hamza Abi sen de sonradan jant ve lastiklerini değiştirdin,serkan abi de değiştirmişti..Bendeki lastik ve jant ölçüleri şöyle; 215 55 R16 93W ..225 40 R18 almayı düşünüyorum..Yakıt ve performans durumu nasıl etkilenir?

benim şahsi fikrim biraz yakıtın artar birazda performans kaybı olur diye düşünüyorum.serkan ve benim araç bu dğişiklikten pek etkilenmez ama sizde bariz belli olur.
şöyle denemek en mantıklı aynı model ve motor bir araçla öncesi ve sonrası bir deneme yapılarak değerlendirilebilir. (performans için)

Peki Hamza Abi sen de sonradan jant ve lastiklerini değiştirdin,serkan abi de değiştirmişti..Bendeki lastik ve jant ölçüleri şöyle; 215 55 R16 93W ..225 40 R18 almayı düşünüyorum..Yakıt ve performans durumu nasıl etkilenir?

Yakıtta etkileme olmadı, çekişte birşey hissetmedim,

225/45/18 olması lazım orijinal lastik ölçüsü.

Hüseyin'de eski 1.6 vectracılardan ama unutmuş herhalde vectra ile astra aynı motoru kıyaslandığında bile vectra daha rahat performanslı olduğunu düşünüyorum.

Ama 2.0 olsa 19 takarım 35 yanak lastikle

Arkadaşlar vectra c lerin yağ tapasını tutacak anahtar kac numara acaba? tork anahtarlar tutuyo diye biliyorum ama kac anahtar lazım bilmiyorum yardımcı olabilecek biri varmı?

Yakıtta etkileme olmadı, çekişte birşey hissetmedim,

225/45/18 olması lazım orijinal lastik ölçüsü.

Hüseyin'de eski 1.6 vectracılardan ama unutmuş herhalde vectra ile astra aynı motoru kıyaslandığında bile vectra daha rahat performanslı olduğunu düşünüyorum.

Ama 2.0 olsa 19 takarım 35 yanak lastikle

225 45 18 tuhafdır 225 40 18 den yüzde elli daha pahalı onun için ben 225 40 18 taktım 1 lastik karım oldu aşağı uyukarı

Jant büyüdükçe lastikten ödün vermek gerek..Bu yüzden konfor da dahil olmak üzere aracın yakıtı hızlanması da etkilenecektir..Hüseyin Abilerin vectra lara ne taksan gider ama bizimkilerin motor çapı belli..Zaten makul olan performans genişleyen lastiklerle daha fazla efor sarfetmek zorunda..Haliyle şu anki 0-100 hızlanmasından 1 sn kadar gecikerek 100 km hıza ulaşacak..Ayrıca yakıta da daha fazla ihtiyacı olacak..Ama bunu uygun lastik sürtünme katsayısına göre dengeleyebiliriz..Belki Hamza Abi senin lastikler sayesinde jant ölçülerin büyük de olsa yakıt ve performansının değişmemesi bundandır...Fakat büyük jant aracı bambaşka yapıyor..İsterse birşey olmasın aksesuar olarak..Zaten ben de orta şeridi kullanırım genelde..Ağır giderim..Şimdiden heyecanlandım :D

vectra c orjinal lastik ebatları

16'' 215 / 55 R16 93 V
17' 215 / 50 R17 91 W
17' 225 / 45 R17 91 W
18'' 225 / 45 R18 91 W
19'' 235 / 35 R19 91 Y

Arabaya film çekmek istiyorum fakat tam olarak sınırlarını nasıl belirlemem gerekiyor bilemedim. Bugün 2 camlık filmi de telef ettik :)
Mesela sol cama dıştan ölçüyorum onu sağ cama içten uyguluyorum. Fakat ölçerken nerelerden kesmem gerektiğini tam ayarlayamıyorum. Bizim camlar kaldırıldığında fitilin üstüne yerleşiyor, o yüzden filmi uç kısımlara sıfır yapmayınca dışardan sırıtıyor.

Camları söküp mü yapsam acaba? Sol arka kapının döşemesini yerinden ayırdım ama havada kaldı. Yani sadece hoparlör ve kapı açma kolunun bağlantıları kaldı. Onları da söksem döşeme çıkacaktı komple. Yalnız kapı döşemesi ile camın bulunduğu kısım arasında ince naylon var. Camı söküp film çekmek istesem muhtemelen o naylonu da sökmem gerekecek. Bir sakıncası olur mu? Film çekerken kullanacağım yöntem hakkında öneriniz nedir?

Geri