V E C T R A C ' Ler Buraya

Ben yerinizde olsam film çektirmek için bir aksesuarcı bulurdum..Uğraştığınız zahmete değmez..Şimdi filmler işçiliğiyle sudan ucuz 80 e var 120 ye var tabi 200€ya da var..Kapı döşemeleri hassastır klipslerin kırılma olasalığı yüksektir..Bu yüzden aracınızın kapı döşemelerini riske atmayın...Bir de film çektirmeye gittiğinizde size sorarlar film çektirecektim aracıma ama diye söylediğinizde; ''aracınızın markası nedir?'' buna şahin de deseniz impreza da deseniz çekecekleri film aynıdır..Sadece şahinse aynı filmi size 50 ye 100 e yapar vectra passat a4 300C derseniz yine aynı filmi 500e yaparlar...Buna dikkat edin..Başıma geldi çünkü..Sonra sordum serçe olsa ne olacak mercedes olsa ne olacak diye gördüm çünkü ellerindeki filmleri 100 e yaptıracaktım o zamanlar yasaktı...Ama klima gazı dolduracağım zaman yaptırmayı düşünüyorum 4 cama

Kapı döşemelerinin riski yok söktüm gördüm. Klipsleri kolay kolay kırılacak malzeme değil. Araca kendim bişeyler yapmayı seviyorum o yüzden filmleri de kendim yapıyım diyorum. Daha önce ford connecte film çektim 4-5 ay oldu belki sorunsuz duruyor.

Elinize sağlık o halde..Hazır döşemeyi çıkarmışken ses ya da ısı yalıtım malzemesiyle takviye de yapabilirsiniz..Ayrıca kapı döşemelerini nasıl çıkardınız?Bilgilendirir msnz?Yani tekrar eski yerine oturtabildiniz mi?

Dün sadece sol arka kapının döşemesini söktük. Dediğim gibi kapı açma teli ve cam açma düğmelerinin bağlantılarını sökmek kalmıştı sadece.

Kapı kulpunun içinde 2 adet vida var onları söktüm. (Önce kulpun plastik kapağı sökülecek). Kapı döşemesinin alt kısmında 2 vida var onları da söktüm. Daha sonra kapı döşemesini karşınıza alıp hafiften kendinize doğru esnetince alttaki klipslerin yerini az çok tahmin edebiliyorsunuz o kısımlar pek oynamıyor. Oralardan kendine doğru çekine çıtır çıtır geliyor 3-4 tane klips var. En son klipsleri kurtarınca kapı açma düğmesinin yönünde yani yukarıya doğru biraz zorlayınca döşeme komple çıkıyor.

İzolasyon yapmak için malzeme lazım o da bizde yok. Ayrıca izolasyon işi komple ele alınsa daha iyi olur. Tek kapıyla ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Komple yapma işi de uğraştırıcı, maliyetli.

Bu arada bugün tekrardan filmi denedik yine sol arka camda. Döşeme falan sökmeden yaptık. 3-5 yerde kabarcık oldu kafama yatmadı. Zaten polisler de çok ceza yazdığı için içime sinerek uğraşmamıştım. Diğer camı da yapmadan söktük attık.

Yine BOD perde yolu gözüküyor gibi. Elegance orjinal perdeler var üzerinde falan istediğim gibi tam kapatmıyor ve kirlenmiş. Corsada BOD perde kullanmıştım memnun kalmıştım ileride ondan alırım.

Gayet açıklayıcı şekilde izah etmişsiniz konuyu..Aslında filmin çok karı oluyor otomobile..Döşemelerin solmasını engelliyor,iç sıcaklığını yazın daha düşük derecerelerde tutuyor, olası cam kırılma ya da patlamalarında camı bir arada tutuyor vs...İşte montajı da biraz sağlıklı olmalı..Filmi cama yapıştırmadan önce prova yapıyorlar ölçü alıyorlar sonra temiz cama komple camsil sıkıyorlar..Filmi o şekilde yapıştırıyorlar...;Film ile cam arasında kalan sıvıyı da genelde sarı bir aparatla üzerinden geçe geçe çıkartıyorlar...Film iyice yapışsın diye de fön makinesiyle ısıtıyorlar..Ben de bir keresinde kendi kendime yapabilir miyim acaba dedim ama olmadı..Halbuki aynı şeyleri yaptım...Başlangıç için kötü bir tecrübe olmuş..Bence de perde kullanın..Çünkü film gece görüşlerinde risk yaratıyor ve polislerin de sağı solu belli olmaz..Aylık belli ceza puanını doldurmak zorundalar..En azından perdeleri istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz..

Dediğim gibi daha önce Connecte film çektim. Fakat kendi aracımıza pek özenmedim ceza konusundan çekindiğim için. Isı tabancası dışında diğer malzemeler tamdı. Artık BOD perde alırım ilerde. Şimdilik elegance orjinal perdelerle kullanmaya devam edelim.

Polisler Niğdede çok sıkı tutuyorlar ceza yazacak yer arıyorlar. Normal ekiplerin eline de ceza makbuzlarını verdiler adamlar birbiriyle fazla ceza yazma yarışına giriyorlar. Abarttılar bu işi.

Filmlere artık ceza yazılmıyor diye bir karar çıktı diye hatırlıyorum ama söz konusu Türk polisi olunca konuştuğumuz gibi kesin bir durum yok..Polislerde aylık belli bir ceza puanı doldurma ya da kıdem olayı yüzünden pek tekin olmuyorlar..

Ceza işi hala devam ediyor..

Vectracılar size sorum olacak aracınızda mesela 2. vites 2000 devirde seyrederken gaza yüklendiğinizde ileri geri sallama oluyor mu ? Geçen pazartesi gaz ayarı yaptırdım sonrasında yine aynı. Gerci gaz ayarını daha çok ilk kalkışta devir yükselmesi gereken düştüğü için yaptırmıştım.

Ceza işi hala devam ediyor..

Vectracılar size sorum olacak aracınızda mesela 2. vites 2000 devirde seyrederken gaza yüklendiğinizde ileri geri sallama oluyor mu ? Geçen pazartesi gaz ayarı yaptırdım sonrasında yine aynı. Gerci gaz ayarını daha çok ilk kalkışta devir yükselmesi gereken düştüğü için yaptırmıştım.

Benim araç da LPG li Fevzi Abi.. O kerkme olayı bende de oluyordu..Enjektör temizleyici kullandım ve kelebeği temizledim..Şu an için yok..

Geri