Vahim bir kaza...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Allah rahmet eğlesin ailesine ve yakınlarına sabır versin opel insan hayatıyla dalga geçmiyor ama bizler kendi kendimize dalga geçiyoruz alışkanlık haline getirmiyoruz suçu kendimizde aramamız lazım emniyet kemerini şehir içinde dahi olsun takmalıyız

herkese günaydın size başımıza gelen bir olaydan bahsedeceğim 2007 nisanın da babam izmir den uşak a dönerken salihli çıkışında arabanın (2005vectra)hakimiyetini yitiriyor ve 40 mt aşşağıya taklalar atarak iniyor bu arada yanında teyzem bulunuyor ve emniyet kemeri takılı olmadığı için kafa tası kırığı ve kaburgalarının kırılması sonucu hayata veda etti babam ise(emniyet kemeri takılı) burnu bile kanamadan arabadan çıkarmışlar bu arada biz arabayı ilk gördüğümüz anda ilk fark ettiğimiz şeyin airbağ lerin açılmamış olmasıydı buna çok kızmış ve opel edava etmeyi bile düşünmüştük bunu için bu işin uzmanlarından bir kaç kişiye aracın fotolarını ve kendisini gösterdiğimizde ortak olarak şu cevabı aldık araç önden darbe almadığı için airbağ ler açılmamış dendi ama şunu söyleyebilirim aynı araba da babam yara almadan kurtuldu sebep emniyet kemeri teyzem ise hayatını kaybetti sebep emniyet kemerini takmaması ama şunu diyebilirim araç pert oldu ama opel yinede öyle bir kaza da sağlam gövdesiyle babamı koruduğuna inanıyorum keşke teyzem de kemerini taksay dı belki de.... neyse ben sizi sıkıntımla üzdüm ama şunu söyleyeyim opel kazalar da (allah kimsye yaşatmasın)dünya daki en güvenilir araçlardan biri

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=9638&p=2&rid=2369

fotolar için direk link....

kardeşim kalp kalbe karşıymış valla.az önce ben açacaktım konuyu açmışsın bile....benimde kafama takıldı.en azından yan hava yastıklarının açılması girekir diye düşünüyorum.ve halk arasında şöyle bir intiba oluşuyor.opellerin hava yastıkları açılmıyor diye düşünülüyor...tabi bir de şu var.emniyet kemeri takmıyorlarmış..ondan mı diye düşünüyorum...
ALLAH sevenlerıne sabır versın
evet emnıyet kemerı takmadıkları ıcın sanırım sonuc agır olmus emnıyet kemerlerı takılmadıgında hava yastıkları da acılmıyor bırbırı ıle uyumlu calısıyor dıye bılıyorum

başın sağolsun serhat ben alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum direksiyona geçer geçmez takıyorum bi kemeri takmamak hayatımıza mal oluyor ihmalsizlikten lütfen arkadaşlar bu konuda bişey olmaz şehir içinde kemer takmaya gerek yok demeyelim

Anlaşışan bu kazada araç darbeyi direkt sağ kapıdan almış, yani araba savrulup sag kapıdan ağaca vurmuş.Burada yolcuyu tek koruyabilecek şey kapı içi çelik barlar olabilir ama bu süratte onların da yapabileceği çok fazla bişey olmaz. peki bu GTC de side bag yokmu (yandan açılan perde hava yastığı) olsa belki yolcu yaralı kurtulabilirdi...

Anlaşışan bu kazada araç darbeyi direkt sağ kapıdan almış, yani araba savrulup sag kapıdan ağaca vurmuş.Burada yolcuyu tek koruyabilecek şey kapı içi çelik barlar olabilir ama bu süratte onların da yapabileceği çok fazla bişey olmaz. peki bu GTC de side bag yokmu (yandan açılan perde hava yastığı) olsa belki yolcu yaralı kurtulabilirdi...

tmm doğrudur emliyet kemeri önemli fakat opelin hiç mi suçu yok? araçları pazarlarken 4 tane hava yastığı war diye övünüyorlar? hani nerde?

araç gtc değil. enjoy model galiba....

Allah sevenlerine sabır versin, emniyet kemeri şart yauv arabalarımızdaki aktif güvnliğin anahtarı emniyet kemeri o olmadan diğerleride pek bir işe yaramaz...

allah rahmet eylesin..bende kazalarda opellerin güvenilir olduğunu düşünüyorum.tabi mutlaka emniyet kemerini takmak şart.

Geri