Vectra 2.0 CD > Corsa 1.3 CDTI

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Siteyi ziyaret et
Merhaba sevgili forumdaşlar,

Biliyorsunuz Gaziantep'ten İskenderun'a atamam çıktı ve çok mutluyum. :)

Çalışacağım okul ile evim arasında yaklaşık 25 km şehir dışı mesafe var. Servis v.s. olmazsa kendi arabam ile gidip geleceğim. 25 X 2 = 50 km günlük, 1000 km aylık yol yapacağım. O nedenle dizele geçiş yapayım mı diye düşünüyorum. Aklımda Corsa 1.3 CDTI var. Benim şu andaki aracımdan az yakar diye düşünüyorum. Ancak arada ne kadar fark olur kestiremiyorum. Sonuçta şimdiki arabam şehir dışı, uzun yol arabası. Bir aklım değiştir, bir aklım ne gerek var diyor!

Sizce ne yapayım? Bariz bir fark olur mu? Yakıt dışında Vectra'nın daha öne çıktığı kesin ama yakıt konusunda ne olur durum? Aşağı yukarı araç fiyatları aynı gibi. Değiştireyim mi kalsın mı?

Merhaba sevgili forumdaşlar,

Biliyorsunuz Gaziantep'ten İskenderun'a atamam çıktı ve çok mutluyum. :)

Çalışacağım okul ile evim arasında yaklaşık 25 km şehir dışı mesafe var. Servis v.s. olmazsa kendi arabam ile gidip geleceğim. 25 X 2 = 50 km günlük, 1000 km aylık yol yapacağım. O nedenle dizele geçiş yapayım mı diye düşünüyorum. Aklımda Corsa 1.3 CDTI var. Benim şu andaki aracımdan az yakar diye düşünüyorum. Ancak arada ne kadar fark olur kestiremiyorum. Sonuçta şimdiki arabam şehir dışı, uzun yol arabası. Bir aklım değiştir, bir aklım ne gerek var diyor!

Sizce ne yapayım? Bariz bir fark olur mu? Yakıt dışında Vectra'nın daha öne çıktığı kesin ama yakıt konusunda ne olur durum? Aşağı yukarı araç fiyatları aynı gibi. Değiştireyim mi kalsın mı?

corsa biraz daha az yakacaktır ama vectranın konforunu vermez.. ben vectra 2.0 dti kullanıyorum şehir içi fazla trafiğe girmiyorum 100 km de 6 lt yakıt tüketimim var şehirdışı 5 lt ye düşüyor 100-120 km arası performans olarak güzel.. lpg olmadığı için bagaj hacmini tamamen kullanabilirsiniz..

Düşündüm de, Vectra 14 yaşına girecek. 2004 sonrası bir Corsa daha iyi olacak gibi geliyor.

trafige girmeden sakin kullanımda 4 lt gibi bir rakamlar yakalıyorsunuz corsada. vectradaki konfor kesinlikle yok ama ekonomi için değer. bagajda sıkıntı yoksa direk alınır.

bagaja özellikle ailecek binilecekse dikkat edin aşırı küçük vectradan sonra acayip yavaş kalacaktır ama şehir içi 5 lt şehirler arası 3.5 civarı gidersiniz gerçi dieselde 4 tlyi geçti birde 0 alırsanız ilk bakım 400 ikincisi 560 tl ikinci el daha iyi gibi geliyor bana servis iki bakımda mazot filtresini değiştiriyor

Corsa C alabilirim ancak... Hatta bir ihtimal hem benim hem de hanımın ayrı gitmesi gerekebilir. O nedenle kesinlikle uygun fiyatlı Corsa C alacağım. Gerekirse iki tane alacağım.

Ortalama 3.5 lt civarına düşerse inanılmaz bir şey olur benim için. 4 TL X 35 LT = 140 TL aylık harcama... Mükemmel! Yalnız 100.000 km civarı bakımlı, motoru güzel bir Corsa C ile bu rakamlar yakalanabilir mi?

Bu arada bagaj hiç önemli değil... Nasıl olsa memeleketteyim artık! :)

Corsa C alabilirim ancak... Hatta bir ihtimal hem benim hem de hanımın ayrı gitmesi gerekebilir. O nedenle kesinlikle uygun fiyatlı Corsa C alacağım. Gerekirse iki tane alacağım.

Ortalama 3.5 lt civarına düşerse inanılmaz bir şey olur benim için. 4 TL X 35 LT = 140 TL aylık harcama... Mükemmel! Yalnız 100.000 km civarı bakımlı, motoru güzel bir Corsa C ile bu rakamlar yakalanabilir mi?

Bu arada bagaj hiç önemli değil... Nasıl olsa memeleketteyim artık! :)

hocam o km lerde dizel corsa c bulmak çok zor alırken iyi bir araştırma yapmanız gerekli özellikle aracın motoru konusunda çok titiz davranmanız gerekli..

3,5 lt yakalamanız çok çok zor zira fabrika değeri 3,8 lt ş.arası. ş.içi 5,7 lt hocam. ama ekonomik araçtır tabi ki. ben de bugün 100000 i gördüm :( ortalama sakin kullanımla cruise da takarsanız (maliyeti yazılımla beraber 25 lira) 4,2 leri yakalarsınız. ama arkadaşların da dediği gibi temizini bulmanız lazım.

yaptığınız hesapta 140 tl gibi bir rakam var.bu vectrada en iyi ihtimal 250 tl olacaktır. ancak bulacağınız araç, güvenirliliği ona yapacağınız ilk bakım önemli. bugün dizel araclarda oluşabilcek motor ve turbo sorunlarıda maliyetli işler. bide bir söylenti dizel araçlara ekstra vergi olayı var. kullanımda önemli ilk başlarda sakin kullanılıyor ama sonraları evden geç çıkmalar başlıyor motoru soğukken sıkıştırıyoruz ve yakıtta otomatik olarak artıyorr (küçük motorlar daha fazla yakar) ve motor ömrünü kısaltıyor. madem ikinciyi de almayı düşünüyorsunuz önce ikinci alın bir deneyin hesaplarınız varsayımın ötesine geçsin.(bence) :D

"Sahibinden"de fena durmayan Corsalara 21-22 gibi rakamlar isteniyor. Çok fazla geldi bana. En son 17-18 gibi kalmış aklımda. :)

Clio mu baksam acaba diye düşünmeye başladım. Onun da yakıtı çok farklı olmayacaktır. Ama sağlamlık, güvenlik v.s. konuşmaya bile gerek yok. Kafam çok karıştı.

Geri