Vectra 2.0 CD > Corsa 1.3 CDTI

"Sahibinden"de fena durmayan Corsalara 21-22 gibi rakamlar isteniyor. Çok fazla geldi bana. En son 17-18 gibi kalmış aklımda. :)

Clio mu baksam acaba diye düşünmeye başladım. Onun da yakıtı çok farklı olmayacaktır. Ama sağlamlık, güvenlik v.s. konuşmaya bile gerek yok. Kafam çok karıştı.

şirketimizde 10 dan fazla clio var kullandığım araç hatta 2012 modeli bile var hiç tavsiye etmem çok ses alıyor ve yol tutuşu kötü 1.5 olmasına rağmen seri ama yakıt konusunda cimri vectradan sonra kalas gibi gelecektir... hocam illa dizel alıcaksan konfor ve yol tutuşundan da vazgeçmek istemiyorsan vectra dti tavsiye ederim :) tabi modeli problem yapmazsan hatta 23 binlira civarına c kasa bile var yada 2001 model dti comfort alabilirsin antalyada olsan al benim aracı bir dene derdim 2.5 v6 vectrada var bende performas olarak nerdeyse aynı tabi benim araçta yazılımda var onun katkısı büyük... yada focus alabilirsiniz eğer çocukta varsa corsa küçük gelebilir aileye veya astra 1.7 dti olabilir seçenek çok önünüzde bence ince eleyip sık dokuyun acele etmeyin eğer aracınızdanda memnunsanız bence hiç maceraya atmayın kendinizi ikinci el dizel birazda şans işi çünkü araç 50000 km de olsa bile düzgün kullanılmamışsa başınızı çok ağrıtır.. ve tavsiyem clio albea tarzı araçlardan uzak durun %80 i taksi yada şirketten veya rent a car dan çıkma araçlar çünkü

öncelikle atamanız hayırlı olsun hocam...
bende Afyon'da bir ilçede öğretmenim biliyorsunuz, her gün arabamla gidip geliyorum, hatta giderken 4 kişi de alıyorum yanıma 5 kişi gidiyoruz köy okuluna... Okulum Eskişehir yolu üzerinde, yani şehirler arası yol sayılır...
Yakıt konusunda kesinlikle üzmez, gidiş geliş konusunda mazotu ortak alıyoruz arkadaşlarla zaten fazlasıyla yetiyor, dolmuşa verecekleri parayı bana veriyorlar, arabada haftasonu baya bir mazot kalıyor :D onu da arabanın yıpranma payı vs. olduğu için düşünmüyorlar bile çünkü geçen kış michelin kar lastiği aldım 560 TL ye 4 adet ondan kimsenin cebinden para çıkmadı tabi... çatır çatır ben ödedim :D
seriliği, hızlanması tatmin ediyor beni, 5 erkek ortalama 400 kg insan ile rampaları çatır çatır çekiyor maşallah... arkadaşlar bile şaşırıyor bazen, 5. vitese çıkıyorum rampaları 90-100 ile diye... Hele geçen kış birkaç resim paylaşmıştım hatta, yoğun kar yağışında arazi aracı gibi götürüp getirmişti bizi
dscn6077.jpg

Tek sıkıntısı soğuk havalar...
-32 c olunca mazot dondu gerçi burda ama iskenderun'da öyle bir sorun yaşamazsınız :D

Yarın okula bir gidip arkadaşları v.s. göreceğim. Belki servis vardır da ben de kurtulurum bu işten. Yoksa Corsa'ya geçiş var gibi görünüyor. Bilgiler için teşekkürler meslektaşım!

öncelikle atamanız hayırlı olsun hocam...
bende Afyon'da bir ilçede öğretmenim biliyorsunuz, her gün arabamla gidip geliyorum, hatta giderken 4 kişi de alıyorum yanıma 5 kişi gidiyoruz köy okuluna... Okulum Eskişehir yolu üzerinde, yani şehirler arası yol sayılır...
Yakıt konusunda kesinlikle üzmez, gidiş geliş konusunda mazotu ortak alıyoruz arkadaşlarla zaten fazlasıyla yetiyor, dolmuşa verecekleri parayı bana veriyorlar, arabada haftasonu baya bir mazot kalıyor :D onu da arabanın yıpranma payı vs. olduğu için düşünmüyorlar bile çünkü geçen kış michelin kar lastiği aldım 560 TL ye 4 adet ondan kimsenin cebinden para çıkmadı tabi... çatır çatır ben ödedim :D
seriliği, hızlanması tatmin ediyor beni, 5 erkek ortalama 400 kg insan ile rampaları çatır çatır çekiyor maşallah... arkadaşlar bile şaşırıyor bazen, 5. vitese çıkıyorum rampaları 90-100 ile diye... Hele geçen kış birkaç resim paylaşmıştım hatta, yoğun kar yağışında arazi aracı gibi götürüp getirmişti bizi
dscn6077.jpg

Tek sıkıntısı soğuk havalar...
-32 c olunca mazot dondu gerçi burda ama iskenderun'da öyle bir sorun yaşamazsınız :D
mazot katkısı kullanırsanız sorun olmaz:D 100 kmde ne kadar yakıyor sizin ki

mazot katkısı kullanırsanız sorun olmaz:D 100 kmde ne kadar yakıyor sizin ki

açıkçası yakın zamanda ölçüm yapmadım ama tahminlerime göre uzun yolda 20 kr civarı yakıyor...

geçen kış usta %75 dolu depoya 5 TL lik benzin kattır demişti sonrasında donma olmadı... benzincideki adam bugün senin gibi gelen dizel kullanıcısı çok insan vardı dedi... çok soğuk yerlerde sanırım bu yöntem uygulanıyor... :)

açıkçası yakın zamanda ölçüm yapmadım ama tahminlerime göre uzun yolda 20 kr civarı yakıyor...

geçen kış usta %75 dolu depoya 5 TL lik benzin kattır demişti sonrasında donma olmadı... benzincideki adam bugün senin gibi gelen dizel kullanıcısı çok insan vardı dedi... çok soğuk yerlerde sanırım bu yöntem uygulanıyor... :)

bende corsa 1.3 almak istiyorum ama uzun yolda 20 krş biraz çok değilmi? benim vectra bile rampasız uzun yolda 15 krş yakıyo. ben corsa için şehir içinde 20 krş yakar diye düşünüyordum. şehir içi değerlerinizide paylaşabilirmisiniz?

bende corsa 1.3 almak istiyorum ama uzun yolda 20 krş biraz çok değilmi? benim vectra bile rampasız uzun yolda 15 krş yakıyo. ben corsa için şehir içinde 20 krş yakar diye düşünüyordum. şehir içi değerlerinizide paylaşabilirmisiniz?

15 krş mu :) imkansız o kadar düşemez. ya kontak kapalı olacak yada 100 km boyunca cutt off yapacaksınız buda rampa aşağı gidiyorsunuz demektir. corsanın ortalama yakıt tüketimi sakin kullanımda 4.3 lt /100 km şehir içinde 5 - 5.5 lt /100 km...

15 krş yakan vectra 2,0 cd. Fizik kurallarına bile aykırı. Corsa şehir dışı motor hacmi düşük eğer 100-120 arası gidiyorsa gerçekten iyi bir rakam.

1 yıldır araç bende, 15 kuruşu hiç görmedim...
Bu yaz klima full açıktı, gittiğim yollar afyon antalya, afyon izmir arası idi yani engebeli...
benim hesabım düz mantık, son çeyreğe geldimi shellden 100 TL lik alıyorumi, tekrar aynı yere gelince 500 km yol gitmiş oluyor... yani 100/500= 0,20 kr... sonuçta yol bilgisayarı bile düzgün hesaplayamıyor çoğu zaman... duruma göre değişiyor tabi 550 yi gördüğümde oldu o şekilde bakarsak da 100/550= 0,18 kr

18-20 kuruş civarı yakıyor...

Bugün arkadaşların bir kısmıyla tanışabildim. İskenderun'dan geliş gidiş yapan 6 kişiymişiz. Tanıştığım iki arkadaş arabalarının olmadığını söyledi. Yine sorun değil ama oturdukları yer şehrin öbür tarafı... Her gün en az bir saat şehir içinde kaybım olacak. Evlerinden almak ve evlerine bırakmak şu an için çok zor olacak gibi geliyor. Ne yapayım bilmiyorum! Tek başıma gitmek bile biraz cebi yorar ama kafam rahat kalır! Diğer arkadaşlar nasıl yapıyorlar bilmiyorum!

Geri