confort donanımında esp yok...............
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
prince' Alıntı:aracında ESP varsa kesinlikle alma. araç P0500 hız sensör arızası verir
ayrıca %2 ye yakın kaybın olacak( yani yakıt tüketimin artacak)
Benim diyeceklerim bunlar..
Opel aracında orjinal neyse o kullanılmalı...
cberi' Alıntı:Scout dostum
215 ten 205 e yani bir cm lastik yüzeyi azalıyor bence yol tutuştan başka bir şey değişmez ama ben bilen , takan varmı diye merak etmiştim.
Yanak yüksekliği 55 aynı çünkü...
selamla
prince' Alıntı:aracında ESP varsa kesinlikle alma. araç P0500 hız sensör arızası verir
ayrıca %2 ye yakın kaybın olacak( yani yakıt tüketimin artacak)
Benim diyeceklerim bunlar..
Opel aracında orjinal neyse o kullanılmalı...
scout' Alıntı:şehir içinde yakıt tüketiminin %2 artması için bir sebep göremiyorum.
prince' Alıntı:motor ve şanzumanın hangi devirde tekerleği ne kadar döndüreceği bellidir. Örnek olarak 5 viteste 2500 devirde 90 km hız ile gidiyorsa aynı viteste 5000 devirde 180 km hız ile gider. debriyajda herhangi bir arıza yoksa ...
aracın lastiklerini değiştirdiğin anda aracın tekeri orjinal lastiğe göre aynı yolu %2 daha fazla tur atarak tamamlayacak (mesela orjinal lastik 10,000 tur attığı anda sonradan taktığın küçük ebatlı lastik 10200 tur atacak , çünkü çapı daha dar, bir turunda aldığı mesafe daha az)
yol bilgisayarında verin değişmeyecek, çünkü araçların km göstergesi yolu görmüyor, lastiğin turunu hesaplayarak yola devam ediyor . ama senin aracının aynı yolu katetmesi için 200 tur daha fazla atacak. heralde bu 200 turu atarken de bu araç bedava gitmeyecek, fark burdan kaynaklanıyor.
ha bu demek değilki sen aracına traktör lastiği at, yakıtın 10'da birine düşsün, sürtünmeler falan da etkili. ama arkadaşın verdiği tadilat örneğinde yakıt her türlü artar, iddia eder kalıbımı basarım
scout' Alıntı:ben iddia etmem ve kalıbımı basmam ama bir makine mühendisi olarak şunu söyleyebilirim ki lastik tur sayısına göre yakıt tüketimi hesabı oldukça yetersiz. Şunuda dikkate almanı isterim; daha büyük çaptaki lastiği bir tur arttırmak için daha fazla enerji gerekir.
Saygılar,