vectra A sorunları ve sorularım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE_20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EFE_20

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
vectra A sorunları ve sorularım CEVAP YOOKMUUUU?

selam arkadaşlar. bir süre önce opel vectra A 1.8 S aldım. ilk defa opel kullanıcısı olduğum için kafamda bazı soru işaretleri var. cevaplarsanız sevinirim. :confused:
1- 1.8 S modeli ile GL arasında ne fark var? motor ve özellik açısından hangisi daha iyi? :confused:
2- aracın motor durumu için yağ kapağını açıp buharına bakıyorlkar. benim araç 142.000 km de. aracı kullandıktan sonra ben buhara baktım yağ kapağını açınca biraz buhar çıkıyordu. şimdi benim motor aşınmış mı acaba?
3- araç bazen egzoz dan sıvı atyor. yalnız bu sıvı ne yakıta nede yağa benziyor. su gibi bana göre. motor yağda eksiltmiyor. bu nedir acaba? yakıtta katkı mı var ondan mı?
4- kalöriferi açtığımda sanki fan bişeye sürtüyor gibi tırıltı yapıyor. daha fazla açtıkça çok ses çıkıyor. nedendir acaba?
5- aldığım adam klimanın gazı olmadığı için 1 yıl kullanmamış. acaba daha büyük bir sorun çıkarmı kullanılmadığı için.

yardımcı olursanız çok sevinirim. hepinize çook teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar. bir süre önce opel vectra A 1.8 S aldım. ilk defa opel kullanıcısı olduğum için kafamda bazı soru işaretleri var. cevaplarsanız sevinirim. :confused:
1- 1.8 S modeli ile GL arasında ne fark var? motor ve özellik açısından hangisi daha iyi? :confused:
2- aracın motor durumu için yağ kapağını açıp buharına bakıyorlkar. benim araç 142.000 km de. aracı kullandıktan sonra ben buhara baktım yağ kapağını açınca biraz buhar çıkıyordu. şimdi benim motor aşınmış mı acaba?
3- araç bazen egzoz dan sıvı atyor. yalnız bu sıvı ne yakıta nede yağa benziyor. su gibi bana göre. motor yağda eksiltmiyor. bu nedir acaba? yakıtta katkı mı var ondan mı?
4- kalöriferi açtığımda sanki fan bişeye sürtüyor gibi tırıltı yapıyor. daha fazla açtıkça çok ses çıkıyor. nedendir acaba?
5- aldığım adam klimanın gazı olmadığı için 1 yıl kullanmamış. acaba daha büyük bir sorun çıkarmı kullanılmadığı için.

yardımcı olursanız çok sevinirim. hepinize çook teşekkür ediyorum.
öncelikle hayırlı olsun; 3.5 sene aksa 2.0 GL kullandım; a kasa vectra harika bir araç; sorularınıza gelince;

1-1.8 S ya GL yada GLS olur zaten;GL ve GLS donanımı belirtir; S ise karbüratörlü olduğunu gösterir; İ olsaydı enjeksiyonlu olurdu;GL ile GLS arasındaki fark ise jant klima vs gibi özelliklerdir ama buda yıllara göre değişir....
2-Motor durumuna sadece yağ kapağından bakılmaz;üstten ekzantrikli araçlar yağ kapağından bir miktar buhar atarlar bu normaldir;motor durumuna ekzoz dumanının renginden bakılır; eğer şüphe varsa bir ustaya gösterin;alırken umarım göstermişsinizdir...
3-Eksozdan bir miktar su atması normaldir; eğer radyatör suyunda eksilme yoksa problem yok demektir...
4-Fanın pervanesinde sorun olabilir;doğru hatırlıyorsam pervane sileceklerin altındaki siyah plastiğin altındaydı;açıp kontrol edebilirsiniz...
5-Klima motorunun keçelerini değiştirtip kaçak kontrolü yaptırın ;eğer kaçak yoksa gaz doldurtup kullanın ;eğer klima motorunda sorun varsa zaten klimacı sizi uyarır;iyi bir klimacıya götürün.....

halil akel kardeşim size çok teşekkür ediyorum. benim araç yağ yakmıyor yanı eksoz dumanı normal. aracı alırken gösterdim motoru orta düzeyde dediler. birde ben motorsilk bor katkısı kullandım araca daha dün. çok araştırdım aşınmış motorlar için çok iyi dediler. bende tedbir olsun diye kattım. sonucunu görecez bakalım. yalnız su eksiltme var galiba radyatörde.sorun olur deyince siz korktum bir an. ne gibi bir sorun yaratabilir acaba?

Son düzenleme:
evet abi bende hastayım a kasalara,belkide ilk aracımız ondan,ama şahane bir arac yarı yolda bırakmaz..

halil akel kardeşim size çok teşekkür ediyorum. benim araç yağ yakmıyor yanı eksoz dumanı normal. aracı alırken gösterdim motoru orta düzeyde dediler. birde ben motorsilk bor katkısı kullandım araca daha dün. çok araştırdım aşınmış motorlar için çok iyi dediler. bende tedbir olsun diye kattım. sonucunu görecez bakalım. yalnız su eksiltme var galiba radyatörde.sorun olur deyince siz korktum bir an. ne gibi bir sorun yaratabilir acaba?

suyunu tamamlarsanız sorun olmaz; su deposunu ağzına kadar doldurursanız fazla suyu kapaktan tahliye eder;eğer su seviyesi olması gerekenin altına düşüyorsa sorun var demektir; su eksiltmesinin pekçok sebebi vardır; radyatörde kılcal çatlak vardır buhar olarak atıyordur; ahtapot boruda kılcal çatlak olabilir; kalörifer radyatöründe sorun olabilir;herhangi bir su hortumu delinmiş ya da kelepçesi gevşemiş olabilir; silindir kapak contasında sorun olabilir; su tapalarında kaçak olabilir...vs.; eğer devamlı kaçak oluyorsa aracı iyice kontrol ettirmeli ve asla suyunu eksik bırakmamalısınız;eğer kaçak bulunmazsa kaçak tıkayıcı katkılar var onlardan kullanabilirsiniz....

Geri