Benim araçta yaklaşık 3-4 ay önce zaman zaman arıza ışığının yanması ile bir arıza başladı. Araçtan pek anlamıyordum ilk zamanlar. Arıza ışığı yandığında araç boştayken gaza bastığımda 4000 devir civarında tekliyor gaz gemiyor ve bu haliyle paldır küldür gidiyordu. İlk zamanlar kontağı kapatıp açınca tekrar düzeliyordu. Arızayı özellikle aracı sıcakken stop edip tekrar çalıştırdığımda veriyordu. Sensörlerin soketlerini kontak spreyle temizledim hatta devir sensörünün kablosunun azda olsa biyere kısılarak zarar gördüğünü tesbit edip düzelttikten sonra 1 ay içerisinde bir kaç defa yaptı. Ama son olarak her çalıştırdığımda yapmaya başlayınca bundan kaçış olmadığını düşünerek 1 gün önce eksantrik devir sensörünü değiştirmeye karar verdim ve değiştirdim. Şu anda bir sorun kalmadı çok can sıkıcı oluyordu.
Bunları yazmamda maksat aracında arıza yaşayan ve ne türlü ğiderdiğini açıklayan arkadaşların forumda paylaşması. Öyle şeyler oluyorki arıza ufakta olsa, değiştirmedikleri parça kalmıyor. Paylaşalımki arızamızı az çok bilerek gidelim ustalara...