Vectra bakımı...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan breezy70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

breezy70

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar
Benim otomobilim 2000 model Vectra Cdx ve 2000 motor.arabayı daha yeni aldım.ve yarın konya'ya bakıma götüreceğim.benim sorum şu;
bakım yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?
ve bakım yapılırken özellikle hangi noktalarına bakım yaptırmalıyım?
birde benim aracım 2000 model ve 2000 motor ancak 107.000 km'de.ve araba atak değil yani böyle bir motora sahip bir aracın gaza bastığınızda kendini kaptırması gerekmiyormu?
mesela bundan önceki aracım 1992 model 2000 motor vectra gl idi ve gaza bastığım an ayağım altından kayacak gibi hissederdim ayrıca 320.000 km'de idi.ama bu yeni arabamda malesef bu performansı alamıyorum.Motormu açılmadı acaba diye düşünüyorum.sebebinide bilmiyorum.ayrıca yeni aracımla kırmızı ışıkta filan beklerken araç viteste oldugu için bir ayağım debriyaj pedalına diğerde bazen fren pedalına basılı tutuyorum ve araba kısa süre sonra stop ediyor.arabayı alalı nerdeyse 10 gün oldu ve bu olayda 15 kez filan başıma geldi.kırmızı ışıkta olmasıda ayrıca bir başka sıkıntı oluşturuyor.arkamdan bir dünya korna çalınıyor.küfürlerde cabası.bu sorun nerden veya neden kaynaklanıyor anlamadım.acaba motor ölü durumdamı diye düşünüyorum ama aracın kontağın çevirince hemen çalışıyor.ben bu motor olayını pek bilmediğim için sizlere danışmak istiyorum.bu arabaya 6 yıllık alınterimi yatırdım ve bu paranın boşa harcanması beni çok üzer.lütfen bana bu konuda yardım edin.
Şimdiden çok teşekkür ederdim.

OPEL VARSA SORUN YOK...

Son düzenleme:
selam,
aracın hayırlı olsun güle güle kullan
genel bir bakıma girip filtre buji vs. kontrol ettir hatta hepsini değiştir,
rölantini de kontrol etsinler,beklerken stop etmenin nedenini bulabilirler bence,
benzer bişey bende de olmuştu,trigerin ayarsız takılmasından avans ayarı bozulmuştu,kolayca hallettiler,
performans düşüklüğü konusunda da genel bakım epeyce aracı ferahlatır diye düşünüyorum.107000 de vectranın motorunun öleceğini zannetmiyorum,iyi bir bakımla yeni gibi olur

birde imza konusunda şu linki okumanı tavsiye ederim ;)
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=11251

Hayırlı olsun.

Aracınıza komple bakım yaptırmak istiyorsanız şöyle olacak :D
Değişecekler.

Motor yağı , yağ filitresi, karter tapa contası
Hava filitresi
Polen filitresi
yakıt filitresi.
Bujiler.(kontol etmeye değmez değiştirin 20ytl)

Kontrol edilecekler

Triger grubu
Vantilatör kayışı
Klima sistemi
Hidrolik direksiyon yağı
tüm kauçuk ön düzen yatakları
z rotlar
rotlar radyatörler soğutma sistemi elemanları.

sökülüp temizlenecekler.

EGR valfi
Boğaz kelebeği
Rölanti ayarlayıcı.

Göze hoş gelmeyen tüm elektrik aksamı bağlantıları.

Son düzenleme:
ayrıca şanzıman yağı değiştirmeniz sağlıklı olur.

SAE EP80.

Şanzıman yağı ATF değildir. sakın aldanmayın

şanzıman yağı değişirken şanzımanın karteri sökülür dolayısı ile yeni contaya ihtiyaç duyulur.

Teşekkür ederim....

selam,
aracın hayırlı olsun güle güle kullan
genel bir bakıma girip filtre buji vs. kontrol ettir hatta hepsini değiştir,
rölantini de kontrol etsinler,beklerken stop etmenin nedenini bulabilirler bence,
benzer bişey bende de olmuştu,trigerin ayarsız takılmasından avans ayarı bozulmuştu,kolayca hallettiler,
performans düşüklüğü konusunda da genel bakım epeyce aracı ferahlatır diye düşünüyorum.107000 de vectranın motorunun öleceğini zannetmiyorum,iyi bir bakımla yeni gibi olur

Cevabın için çok teşekkür ederim. peki bu dediklerini yaptırdığımda bana ne kadar masraf çıkar.tahmini bir rakam verebilirmisin? malum arabayı yeni aldım ve para konusunda baya daraldım. kuruş hesap eder oldum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
imza konusuna dikkat edicem :D

Masraf???

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.
peki bu dediklerini yaptırmak bana kaça mal olur? bu aralar arabayı yeni aldığım için baya açıldım o yüzden masrafınıda göz önüne almam lazım.
Şimdiden çok teşekkür ederim...

vallahi kullanacağınız malzemeye göre değişir.

ben yetkil servisten 4 tane filitreye 70 ytl verip alıyorum, arkadaş muadil 30 ytl veriyor...

tahminim 500 ytl yi geçmez kapsamlı bir bakım... tabi sanayide.

Bu arada debriyajınızı kontrol ettirmeyi söylememişim.

debriyajda kontrol edilmeli

filtreler-yağ-bujiler 3 ay önce 120 verdim
diğerlerini ahmet arkadaşımız söyler bence :D diyecektim zaten söylemiş
ben o kadar anlamıyorum benimki son kullanıcı düzeyi :D
bide fren diskleri,balatalar ve fren hidroliğine de baktırmayı unutma,motor önemli derken can daha önemli dimi

ayrıca şanzıman yağı değiştirmeniz sağlıklı olur.

SAE EP80.

Şanzıman yağı ATF değildir. sakın aldanmayın

şanzıman yağı değişirken şanzımanın karteri sökülür dolayısı ile yeni contaya ihtiyaç duyulur.
şanzıman yağına ne kadar zamanda bakmak lazım,
ben 3 yıl ve 60000kmdir kullanıyorum aracı,vakti gelmişimidir sence?
bide tabi maliyet nedir? duygusal konular çok önemli bu ara :D

vallahi kullanacağınız malzemeye göre değişir.

ben yetkil servisten 4 tane filitreye 70 ytl verip alıyorum, arkadaş muadil 30 ytl veriyor...

tahminim 500 ytl yi geçmez kapsamlı bir bakım... tabi sanayide.

Bu arada debriyajınızı kontrol ettirmeyi söylememişim.

debriyajda kontrol edilmeli

ben battım desene :D
cevapların için teşekkür ederim. dediklerini aynen yaptırayım.inşallah kafamdaki sorular gider.
tekrar çok teşekkür ederim...

Geri