vectra c 2003 aracım kalkışta çok zorlanıyor neden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mstfa83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mstfa83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arakadaslar 2003 model vectra c aracım var araç kalkışta çok bağrıyor ama yerinden kalkması zaman alıyor debriyaj çok yukarda kavrıyor aracın seriliği kalmadı cok hantal oldu debriyaj balatasından olabilirmi simdiden tesekkürler

balata kaçırıyorsa olur tabikide..yüksek viteslerde örnegin 5.vites giderken tam gaz yapınca veya 4den 5 e çekerken kaçırma oluyormu ?kalkıştaki kavrama kaçağı en en son evrelerde belli eder kendini....

vites geçişlerinde araç yığılıp kalıyor özellikle rampada çok zor yerinden kalkıyor 5. 4. vitesleri dikkat etmedim onları da deneyim tesekkür debriyaj balata setimi 350 lira balataya işçilikle 450 tl sıkıştı ozaman:)

bunu anlaman kolay debriyaj ı bırakmana rağmen araban devir çevirip yürümüyorsa balata dır yani...

El frenini iyice çek, aracı 4 ncü vitese tak, araç geç stop ediyorsa araç balata istiyor demektir. Balata uzun süreli kullanılan, performans ve yakıt tüketimini doğrudan etkileyen çok önemli bir parçadır, bu nedenlerden dolayı biraz paraya kıyıp balatayı set olarak, kaliteli bir ürünle değiştirmeni tavsiye ederim.

ben 350 tl değiştirdim komple luk marka :) 1 sene kadar oldu ama. tavsiyem luk alın pammık gibi oluyor debriyaj :)

Aynen birader, sıkıntın debriyaj balatasında.
Peder beyin Toros aracını kalkışta 4bin devire vurdurmuştum anca kalkmıştı :D alışmışım benim Opele, ayağımı azcık çekince kalkıyor, teee yukarda kavrıyordu Toros. Babama balatan bitmiş dedim, 4 ay oldu hala değiştirecek :D

El frenini iyice çek, aracı 4 ncü vitese tak, araç geç stop ediyorsa araç balata istiyor demektir. Balata uzun süreli kullanılan, performans ve yakıt tüketimini doğrudan etkileyen çok önemli bir parçadır, bu nedenlerden dolayı biraz paraya kıyıp balatayı set olarak, kaliteli bir ürünle değiştirmeni tavsiye ederim.

Savaş abi bu dediğini anlamadım ya. Geç istop etme dediğine göre, araba çalışırken mi yapacağız bu işlemi? Şimdi çalışırken 4e takıp ayağımızı çekersek istop eder zaten çat diye? Bi açıklasana bende bi yapayım şu işlemi...

sanirim balata bitmis el frenini cekip 4 viteste denedim gec istop etti peki bu balatanin bitmesi aracin hizinida etkilermi yani vites gecislerinde arabanin kendini toparlamamasi bundanmidir yardimlariniz icin cok tesekkur ettim haftasonu bir ustaya goturcem artik

sanirim balata bitmis el frenini cekip 4 viteste denedim gec istop etti peki bu balatanin bitmesi aracinin hizinida etkilermi yani vites gecislerinde arabanin kendini toparlamamasi bundanmidir yardimlariniz icin cok tesekkur ettim haftasonu bir ustaya goturcem artik

Evet performansı etkiler balata.

Geri