vectra c 2003 aracım kalkışta çok zorlanıyor neden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mstfa83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
.........Savaş abi bu dediğini anlamadım ya. Geç istop etme dediğine göre, araba çalışırken mi yapacağız bu işlemi? Şimdi çalışırken 4e takıp ayağımızı çekersek istop eder zaten çat diye? Bi açıklasana bende bi yapayım şu işlemi...

Debriyajı ağır ağır bırakarak aracı hareket ettirmeye çalışacaksın, araç kolayca stop ederse balata sağlam, geç stop ederse bitmeye yakın demektir.

sanirim balata bitmis el frenini cekip 4 viteste denedim gec istop etti peki bu balatanin bitmesi aracin hizinida etkilermi yani vites gecislerinde arabanin kendini toparlamamasi bundanmidir yardimlariniz icin cok tesekkur ettim haftasonu bir ustaya goturcem artik

Doğru teşhis 4-5 farketmez son viteslere taktığında zaten arabaya yürümek için çapa gösteriyorsa balata bitmiştir . Balata bittiği zaman araba ne sollama yapar ne kalkış yapar. Sabit hızdayken gaza yüklendiğiniz zaman araba gitmez yarım debriyaj yapmanızı ister.

Debriyajı ağır ağır bırakarak aracı hareket ettirmeye çalışacaksın, araç kolayca stop ederse balata sağlam, geç stop ederse bitmeye yakın demektir.
en ideali 3 fitesdir:bir:

debriyaj balatasi bitmis arkadaslar dun yaptirdim luk marka takildi iscilikle 500 tl odedok yardimlariniz icin tesekkurler

Geçmiş olsun..Probleminizi açık ettiğiniz ve konuya tekrar geri dönüş yaptığınız için teşekkürler..Ben de Sachs marka almıştım bu yaz..Savaş abi nin temas ettiği gibi; kaçırma varsa anlamanın 1-2 noktası var..Ben de 5. vites ile 100ü geçememe sorunuyla gittim..Neyse ki atlatıldı..Şanzıman yağı ve bilyası dahil debriyaj takımını komple değiştirdim..Aracım konusunda biraz hassasım, volantı da ustanın nabzına girebilseydim değiştirecektim :D onu da artık bir daha ki ağır bakıma :)

debriyaj balatasi bitmis arkadaslar dun yaptirdim luk marka takildi iscilikle 500 tl odedok yardimlariniz icin tesekkurler

Hayırlısı olsun. Fiyat uygun bence.
Benimkine 700 çekiyorlar :D

Geri