Vectra c lerde yol tutuş sorunlu mu??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Malesef; Comfortlarda 2007 yada 2008'den sonra konulmaya başlandı esp.
Bende eski aracımda bozuk satıhlı ve deverli virajlarda kontrol problemi yaşamıştım. Her gün pamuk gibi süspansiyonlu albea ile gidip geldiğim (kemer-antalya yolu) yolda vectra birazda fazla hızla güven vermemişti. Viraj içindeki çukur, yama v.s'ye dikkat etmenizi öneririm bu tür süspansiyonlarda.
sanırım cevabım buydu teşkkür ederim.. o halde benm açıma göre sorunlu..

Sana göre sorun olabiliyorsa sert süspansiyonu olan hiç bir aracı tavsiye etmem o zaman.

bende 2004 elegance var. esp si var. Arkadaşların dedikleri doğru. süspansiyon biraz sert. Çukur yada kasislerde hissediyosun bariz bir şekilde. Ama dikkat edersen vectra c lerin on tampon bayaa yere yakın. Bukadar sert süspansiyonla bile olsa dikkat edersen piyasadaki vectra c lerin çogunda ön tampona alttan temaslar olduğunu ve yan tırnaklarının gevşedini görürsün. Bide bu arabaya yumuşak süspansiyon koysalardı, türkiyenin yollanında 1000 km gitmeden tamponu elimize alırdık yani orası kesin.

İşin özünde her araba savrulur, hepsinin limitleri vardır. Vectra c'ye gelirsek, yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum ve bir problem göremedim. Özellikle de bir keresinde mecburi olarak çok tehlikeli bir manevra yapmak durumunda kalmış olmama rağmen araba resmen hayatımı kurtardı. Bunda esp'nin de faydası büyüktü tabii ki. Ancak esp devreye girmeden de bir çok durumda güven verebildiğini gördüm. Sadece zaman zaman asfaltta dalgalanmalar veya benzeri bozukluklar varsa arkası zıplayabiliyor. Ancak bu yüzden hicbir problem yaşamadım. Amortisörü hakkında ise, asla çok sert değil ancak yumuşak bir süspansiyon bekleyenler de hayal kırıklığına ugrayabilir. Ortalama bir sertliğe sahip. Daha önceki vectra b daha sertti.

Geri