Merhaba arkadaşlar. 2004 model vectra c sahibiyim. Arabamda yağ eksilme var. Yağ değiştireli yaklaşık 10000 km oldu. Arabama bu süre zarfında yaklaşık 3.5-4 litre yağ ekledim. Arabayı sadece ben ve genellikle şehir içinde kullanıyorum. Vites değişimleri 3000-3500 devir arasında yapıyorum. Arada sırada sadece kalkarken egzozdan beyaz duman geliyor. Belki haftada bir anca oluyor. Sürekli kontrol ediyorum yağ seviyesini bir bakıyorum hiç yağ yapmamış neredeyse bir bakıyorum bir gün içinde 2 diş azalmış yağ.(her gün gittiğim geldiğim yollar aynı neredeyse ,evden işe işten eve). Arabayı park ettiğim yerlerede bakıyorum yerlerde herhangi bir yağ izide bulamıyorum. Bildiğim kadarıyla bu motorlarda kronik olarak yağ yakma varmış. Arabamı yaptırmayı düşünüyorum ancak bu sorun mutlaka ortadan kalkar mı bide bana maliyeti ne kadar olur. Tabi sorunun nerede olduğıda önemli conta, derman, piston vs. Bunun gibi bir çok nedeni varmış tabi ben bu konuda çok bilgili değilim. Bir kaç resimde ekledim. Görüşlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.