vectra cdx b2 2000 model 29000 km de

abi bildiğin herşeyi buraya yazarsan gün gelip bu arabaya denk gelirsek bizde bilelim

Bir galerici anımızı kısaca anlatayım; 10-15 sene kadar evvel galeri vasıtası ile (aracı oto pazarında görüp pazarlık yapmıştık, galeriden satıldığını bilmiyorduk) bir araç pazarlığı yaptık. Laf lafı açtı galeri sahibi ile babamın çok samimi bir arkadaşı akraba çıktı. Galericinin ifadesine göre araç ilk elden kazasız ve 30.000 km civarındaydı. Yanlız aracın boyası yaşı ile uyuşmuyordu. Adam anasının üzerine yemin etti. Bayram tatili olduğu için galeriye kapora verdik ve bayram sonu satış yapmak üzere anlaştık. İçimizde şüphe olduğu için aracı birazcık araştırdık. Allah doğrunun yanındadır lafına her zaman inanırım. Araç iş yerimdeki bir arkadaşımın komşununa ait çıktı. Araç Konya yolunda yaptığı bir kaza sonucu ağır hasar almış. Galeriye gidip durumu anlattık, adam yalanladı yenim üzerine yemin etti. Araçla birilkte tekrar eve geldik. Abim büyük bir sigorta şirketinin hasar bölümünde görev yapıyordu. Plakasını verip araştırmasını istedik. Kaskosunu yapan şirketten üç dört sayfalık hasar dökümü geldi. Ankara'da gittiği servisten servis kayıtlarını inceledik, en son 80.000 km de yapılan servis dökümünü aldık. 10 gün süre ile gezdiğimiz araçla birlikte tekrar galeriye gidip elimizdeki belgeleri gösterdik. Galerici mor bir vaziyette bunlardan haberi olmadığını söyledi. Aracı iade ettik, kaporamızı geri aldık. Adam başına bunların geleceğini anlamış olmalı ki bizim 10 gün evvel bir zarf içerisinde verdiğimiz kaporayı aynı şekilde iade etti. Belki bu münferit bir olay diyeceksiniz ama ben asla ve asla galeriden araba almam.

güzel panjur.. ama arabanın durumu kendini belli etti.. burdan alıcısı olmaz artık galiba:) galericiler böyle millete satarken nasıl rahat uyuyo acaba..
valla kardeş öyle bide yatarlar ki hemde horlaya horlaya,az deil onlar varya Allah düşmanımı galericilerin eline düşürmesin..:mad::mad:

Bir galerici anımızı kısaca anlatayım; 10-15 sene kadar evvel galeri vasıtası ile (aracı oto pazarında görüp pazarlık yapmıştık, galeriden satıldığını bilmiyorduk) bir araç pazarlığı yaptık. Laf lafı açtı galeri sahibi ile babamın çok samimi bir arkadaşı akraba çıktı. Galericinin ifadesine göre araç ilk elden kazasız ve 30.000 km civarındaydı. Yanlız aracın boyası yaşı ile uyuşmuyordu. Adam anasının üzerine yemin etti. Bayram tatili olduğu için galeriye kapora verdik ve bayram sonu satış yapmak üzere anlaştık. İçimizde şüphe olduğu için aracı birazcık araştırdık. Allah doğrunun yanındadır lafına her zaman inanırım. Araç iş yerimdeki bir arkadaşımın komşununa ait çıktı. Araç Konya yolunda yaptığı bir kaza sonucu ağır hasar almış. Galeriye gidip durumu anlattık, adam yalanladı yenim üzerine yemin etti. Araçla birilkte tekrar eve geldik. Abim büyük bir sigorta şirketinin hasar bölümünde görev yapıyordu. Plakasını verip araştırmasını istedik. Kaskosunu yapan şirketten üç dört sayfalık hasar dökümü geldi. Ankara'da gittiği servisten servis kayıtlarını inceledik, en son 80.000 km de yapılan servis dökümünü aldık. 10 gün süre ile gezdiğimiz araçla birlikte tekrar galeriye gidip elimizdeki belgeleri gösterdik. Galerici mor bir vaziyette bunlardan haberi olmadığını söyledi. Aracı iade ettik, kaporamızı geri aldık. Adam başına bunların geleceğini anlamış olmalı ki bizim 10 gün evvel bir zarf içerisinde verdiğimiz kaporayı aynı şekilde iade etti. Belki bu münferit bir olay diyeceksiniz ama ben asla ve asla galeriden araba almam.

ben hele hiç almam:)
benimde ufak bir anım var;
Bundan yaklaşık bir yıl önce elimde ufak bi miktar para var 3,4000 kadar ne yapayım dedim 94 vectramı yükselteyim 97-98 uzay kasa vectra alayım dedim bir arkadaşla yola koyulduk benim 10.000 e yakın sattığım aracıma beyefendiler elleri ceplerinde(Ankara'nın sahipleri ya)6.000,5.500 falan fiyat biçiyorlar ben kurudum kaldım,neye uğradığımı şaşırdım olacak gibi deil ben vazgeçeyim dedim içimden eve geldim araba sitelerine verdim ilanı Allah'a bin şükür sattım arabamı paramıda aldım tıko..Aman aman galerici mi illallah etmediğim beddua kalmadı ama fırsatçılar...

Bu kadar önyargılı olmayın arkadaşlar.
Büyük bır bolumu işiinı doğru yapmıyor olabılır fakat genellememek lazım.
Sonuçta tüm iş sektörlerınde bu tarz sorunlar yaşanabılıyor.

Dıpnot: Bende emlakçıyım :D

güzel alet ama toprakozz ( özkan ) bşiler biliyor ama burda anlatırsan herkes öğrensin ;)

bu arada bu jantlar çok hoşuma gidiyor ;)

Genelleme yaparsak elbette haksızlık olur ama bu zihniyete olan esnafla vatandaş iş yapmaya korkar oldu. Belki yanlış düşünceye sahibim ama tekrarlıyorum galeriden araç almam. Daha 2-3 ay evvel yaşadığım bir olay nedeniyle de emlakcı aracılığı ile de alışverişe sıcak bakmıyorum. Kimse kusura bakmasın, ticaret bu veya ekmek parası diye kimse basit şeylerin arkasına sığınmasın. Aslanın midesine inen ekmeği kimse kolay kazanmıyor. Dürüst galerici, emlakcı kısaca ekmek parası kazananlar konuyu üzerlerine almasınlar.

ümitcim zaten yazıma " elbette hepsi aynı olmamak şartıyla" diye başladım.içlerinde şaşırtacak kadar dürüst olanlarıda var.öyleki gecen basıma gelen bir olayı kısa anlatıyım ; bildiğiniz üzere aracımı karambole istemsiz sattım ve şimdi gece gündüz temiz-orjinal vectra cdx arıyorum.ankara dışında bi tane buldum.aradım adamı konusurken dedimki bak ben ankara dısından gelecem bosuna zaman kaybetmeyelim aracın neyi varsa dürüstce söyle.adamda saolsun " ön takımda -motorda ve yürüyeninde sıkıntı " olduğunu tahmıni masrafın 2000 tl olduğunu söyledi.arkasındanda istersen elimde B1 var cok temiz onun için gel sana veriyim dedi.şimdi bu adamın hakkını nasıl yeyim.adam dürüst ,,, galerici olmasına rağmen.allah razı olsun o kadar km beni uğrastırmadı.
yani başladığım cümleyi tekrarlıyorum " hepsi aynı olmamak şartıyla .... "
saygılar

bu arada biz cemle telde görüştük arac hakkında bildiklerimi söyledim.
sanırım konu kapanabilir.

Ben CDX ararken baktım o arabaya ARAÇ KOMPLE BOYALI.. 14500 istiyordu hatta o araca ankara da satan kişi.. artı değişenide vardı diye biliyorum.. Sakın almayın özkan anlatmış zaten.. saygılar..

Son düzenleme:
Geri