vectra kalorifer ısıtmıyor

Bir yanlışlık olmalı dostum...

Sana opeller böyle diyen arkadaş biraz üfürmüş sanırım bende Astra var 2001 arkadaşların dediği gibi 10 dakika bile demiyor çalıştıktan sonra he le 3-5 km gittikten sonra seviyeyi 1 alsan bile sıcak oluyor kapatmak zorunda kalıyorum sıcaktan durulmuyor içeride...

Opeller'de böyle diyen usta usta değildir.Ya sıcaklık kumandanda ya da termostatında problem vardır.Motor sıcaklığı her zamanki seviyelere yükseliyormu? 85-95 arası...Eğer termostat sürekli açık kalıyorsa motor yeterli seviyeye ulaşamadığı için de ısıtmıyor olabilir...

ön yolcu koltuğuna otur.sol ayağının orda bi kapak var onu sök.bir tane vidası var.içeri el feneri ile bak.orda sarı bir kablo gibi bişiy göreceksin.oraya bak.orda bir kelebek var.açık kalmış olabilir yani soğuk üfleme pozisyonu oluyor(SICAK YADA SOĞUK KARIŞTIRIYOR OLABİLİRİM).sonra göstergeyi sağa sola oynat kelebek açılıp kapanması lazım.eğer açılıp kapanmıyorsa sorun orda.eğer telin ucundaki plastik koptuysa işin biraz zor.ben kendim değiştirdim o teli sırf oraları sökmek 1 saat alıyor.hemen hemen her yer sökülmesi gerekiyor o telin değişmesi için.direksiyon alt ve üst kapakları,ön gösterge kapakları,sağ torpido komple çıkıyor vs vs.....

arkadaşlar bende de aynı sorun var devirdaim değişti müşir 98 lik.ilk çalişmadan sonra ibre 90 yaklaşinca isi gelio ama oyle aman aman bi ısı degil ilk 2 kademe işe yarıyor baska bi vectra b ye bindim valla kudurcaktım içinde 2-3km hamam yaptı varmı bunun bir çaresi

Arkadaşlar bende de opel corsa c de kalorifer ısıtmıyordu servise götürdüm burada kalorifer hortumlarını çıkarıp içini tazyikli suyla yıkadılar içindeki kir ,tortu dışarı aktı,şimdi canavar gibi ısıtıyor.sakın kireç çözücü denemeyin,ilk önce basit çözümleri deneyin.ben radyatör değişir diye düşünmüştüm,bir sürü masraf olur diye ama sağolsun yetkili servisteki arkadaşlar ücret talep etmedi..Teşekkürler..

Aynı sorun benim arkadaşta da vardı geçen gün gçtürdü sanayiye müşürden ded, usta. Müşürü varmış parçası ucuz ama onu değiştirmek için el emeği için 60TL istedi. Bizim arkadaşta yaptırtmadı.
Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama müşür yeribdeb çıkmış olabilir.

eğer termostat arızalı ise kalifer soguksa termostat açık demekki bu motoru soguk çalışmasına neden olur ve sıcaklık ibresinden farkedilir.termostadı değiştirmek kalifer ısınacaktır.diğer sebeb ise eski araçlarda petek tıkanıklığı dır ya değiştirilir yada kimyasal sıvılar kullanılarak içi temizlenir.

slm arkadaşlar benım aracım vectra b kalerifer sorunu bendede vardı yani ısıtmıyordu aracım lpg li oldugu için kalerifer petegine giden hortumları kesersk t alıp beyıne vermişler fakat t baglantısında direk geçişi beyıne vermişler dolayısıyla tazık beyne gidiyor petege ıse az basınc gidiyordu ben t baglantısında beyne gıden hortumla petege gıden hortum baglantısını yer deiştirdim dolayısıyla tazigin petege gitmesını sagladım şu an aracım çok güzel ısıtıyor bence ilk önce petegi deiştirmek veya temizletmekten önce bu işlemi yapın şahsen ben faydasını gördüm umarım sizde görürsünüz

Geri