Vites Geçişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aykut1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sorunun çözülmesine gerçekten sevindim. Egsoz sistemi üzerinde böyle bir hata nasıl yapılır aklım almıyor sorsan yetkili servis birde. Bence bu fotoğrafları Opel Türkiye ile paylaşın detaylı şekilde şikayette bulunun.

Çok geçmiş olsun. Diffüzör montajınız yetkili serviste mi yapıldı?

Yok hayır dışarda yaptırdım sorun şu servise götürüyom teste çıkıyoruz servis eksozdan dolayı çıkan farklı sesi farkediyo ama demiyoki sorun ondan kaynaklıdır zahmet edip eğilip eksoza bakmıyolar önce 250 tl karşılığı yazılım sonra yağ değişimi sonrada şanzıman komple inecek diyorlardı bu esnada bobin değişti bujiler değişti gaz kelebeği temizlendi ama kimse eksoza bakmayı tahmin etmedi

Ben difizörün yetkili servis tarafından takıldığını düşünerek bu şekilde yazmıştım. Bu durumda işler biraz değişir ama söylediğiniz gibi bu durumuda göz önünde bulundurmaları gerekiyordu.

Tamamda eğer yetkili servis bile sorunu bulamıyor deneme yanılma yöntemiyle gidiyorsa biz ne yapacaz ustalık tecrübe gerektirir sorunu anlattıgında daha önceki deneyimlerinden yola çıkarak işe girişir biz bile en ufak sorunumuzu saatlerce forumlardan yada googledan araştırıyoruz adamlar deneme yanılmayla gidiyo eger sorunun kaynagını ben bulup onlar sadece yapacaksa nerde kaldı servisçilik

Yok hayır dışarda yaptırdım sorun şu servise götürüyom teste çıkıyoruz servis eksozdan dolayı çıkan farklı sesi farkediyo ama demiyoki sorun ondan kaynaklıdır zahmet edip eğilip eksoza bakmıyolar önce 250 tl karşılığı yazılım sonra yağ değişimi sonrada şanzıman komple inecek diyorlardı bu esnada bobin değişti bujiler değişti gaz kelebeği temizlendi ama kimse eksoza bakmayı tahmin etmedi
Yetkili ya da özel servislerden ya da ustalardan çok şey beklemeyin.

Yaşadığınız sorun, sık karşılaşılan durum ise zaten o konuda doğal olarak tecrübeli oluyorlar ve sorunu çözüyorlar.

Fakat ilk karşılaştıkları bir sorunu araştırmıyorlar ve araştırmadıkları gibi, belki daha fazla ya da kolay para kazanmak adına, belki uğraşmamak/kolaya kaçmak adına sorunun kaynağının kesin tespitini yapmadan ihtimaller üzerine, şunu da değişelim bunu da değişelim bakalım ne olacak yaklaşımı ile kullanıcıyı ve dolayısıyla aslında bilmeden ülke ekonomisini bile zarara uğratıyorlar.

Sizin sorununuzla sizin kadar hiçbir işletme/usta ilgilenmiyor malesef parasıyla bu işi yapıyor olmalarına rağmen...

• Beğen
Tepkiler: Aykut1 ve Hasip
Bir zaman karşılaştığım bir olayı örnek vereyim;
Araç yolda giderken, gaza bastığım halde ara ara gaz kesiyordu, servise gittim, gaz pedalı değişecek dediler o günün şartlarında 750-1000tl, değiştirmedim o şekilde 2-3 ay daha kullandım. Bu arada araştırdım forumlarda ve bir yerde bu sorunla karşılaşmış birinin paylaşımını gördüm. Paylaşımda fren müşürünü değiştirerek sorunu çözdükleri yazıyordu. Servisime gittim, durumu anlattım, gaz pedalında ısrar ettiler yine değiştirmedim.

Bir zaman sonra araç arada bir marş basmamaya ve ekranda anlam veremediğim bir kaç hata vermeye başladı. Birincide böyle yapıyor, ikinci marşta çalışıyordu. aküsünü değiştirdik. Akü değişiminden sonra bir gün hiç çalışmadı ve ekranda fren arızası yazdı. Servise götürdük olan biteni tekrar anlattık. Akşam aracı teslim almaya gittiğimde araç yine çalışmadı:) ne yaptınız diye sorduğumda fren müşürü hariç birçok şeyi değiştirmişlerdi:) fren müşürü dedim yine, iyi peki hadi bi de onu deneyelim edasında fren müşürünü değiştirdi usta. Ve sorun çözüldü 40tl'ye hem de...
Yeni nesil ustalarımız ezberci malesef... araştırmak yok... deneme yanılma yöntemi ile hareket ediyorlar... deneme tahtaları da araçlarımız:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aykut1 ve Hasip
Bir çok kez şahit oldum..Malesef ilk önce en kötü senaryodan başlıyorlar..Geçen gün kuzenin aracını arka tarafından ses geldiğini fark ettim..Arka bagaj bölümünden ses geliyor dedim..Bagajda ses yapıcak birşeymi var dedim..Yok dedi..Ozaman stepneye bir bak dedim..Yok ya amortisörtlerdenmiş dedi..Güya iki tanıdık usta öyle demiş..Ya diyorum bu ses amortisör sesi değil..Neyse uygun bir yere çektik baktıkki stepne sesi yapıyorumuş..Biraz sağına soluna izolasyon ve sıkıştırma yaptık..Olay çözüldü..Ben genelde en basitten en ağıra doğru giderim..Çok bilmekte iyi değil :)

• Beğen
Tepkiler: Aykut1 ve omeroz
Geri