işte bu da bi çeşit terör. sivillere, masumlara yönelik toplu haksız bi hareket. şerefsiz teror orgutu bomba koymasın diye önlem almak tabi ki doğru. bunda "acaba" denilecek bi nokta yok.
ama "o kızın taciz edildiği yerde hiç mi
polis, güvenlik görevlisi, namuslu vatandaş, hayırsever, yardımsever, veya yapacagı haberden feragat edip o kızı kurtarabilecek bi haberci yoktu?" diye bi soruyu da sormadan edemiyorum. ama sonra, imkan olsa bu kişilerden biri çeker kurtarırdı kızı diyorum. hala ümit besliyorum insanlığını kaybetmemişler de var diye.
ne yazık ki benim ülkemde mini etek giymek tecavüz suçunu hafifletici sebep sayılabiliyor.
"başını örten kesin namusludur ama örtmeyenin hafif meşrep olma ihtimali vardır" önyargısı adeta bir virüs gibi yayılırken, bu önyargıdan rahatsız olanlar tamamen karşı kutuba sürükleniyor, belli değerlerinden uzaklaşıyor.
hatta bu turlu bi virüsün aslında bu milleti bölmeye yönelik nifak tohumlarından oldugunu görebilenler bile aynı kutuba yönelebiliyor.
ister istemez bölünüyoruz!!!...
yazdıklarıma bakıyorum da konuyu gittikçe çatallaştırıyorum. siyasete doğru kayıyorum ki bunu bu forumda yapmak doğru mudur bilemiyorum.
söyle konuya döneyim: yılbaşı akşamı o ayıbı işleyenler daha agır cezalandırılmalıydı. ama öncelikle insanları bu kdr aç, çirkin, saldırgan yapan sebepleri baskıları derinlemesine incelemeli, çözmeli.
biri beni durdursun daha yazıcam yoksa