wax ne ıse yarar yardım lutfen

Hızlı cilalar uygulaması kolay, çabuk ama geçici parlaklık veren waxlar. Uygulaması genelde yıkama sonrası ıslak araca sık ve sil şeklinde yapılıyor. Çok zaman harcamak istemeyen ama biraz daha parlak araca binmek isteyenler rahatlıkla kullanabilir : )
Yalnız ürün üzerindeki kullanım talimatına uymak gerek bu ürünle aracın boyasına zarar veren birilerini okumuştum sanki. Islak diyosa ıslak, gölgede diyosa gölgede uygulamak gerek.
3M, Meguiars, Sonax, Mothers gibi markaların ürünleri iyidir..

Benim aracım füme. 2011 model. Kİl gerekir mi ve hangi ürünlerle sırasıyla hangi işlemi yapmam lazım...

Arkadaşlar açıkçası benim aracımda beyaz 2 aylık olmasına rağmen en az 15 kere yıkandığından doalyı ister istemez ufak silme çizikleri var güneş vurunca belli olan...ne tür bir cia kullanırsam bu yıkama çizikleri azalır... hızlı cila + wax etkili olur mu?

Öncelikle amacımızi yıkadıktan sonra boya yuzeyine yapışmış leke varsa 30 gram kadar kil td sprey kullanıp bunları çıkartmak gerek. yıkamadan dolayı hafif harelenmeler ve kılcal çizik var ise,yapılacak sey hafif aşındırici bir ürün gerekli: meguiars swirl x veya meguiars 205 gibi. Şayet arabanın boyasını arındırma yapmadan çizik kapamak istiyorsanız autoglym srp kullanılabilir. Arındırıci ürün uyguladıktam sonra boya koruyucu wax atılabilir: autoglym erp, fk1000, 3m wax gibi.
Sırası ile;
1) Araç yıkanır.
2) Yüzeye yapışık kir varsa, kil uygulanır.
3) hare yada kılcal çizik için hafif aşındırıcı kullanılır,yoksa normal cila sürülebilir.
4) boya koruyucu wax sürülür.

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.

getiriyim sana da dene :)

Bende aracı alalı 2 sene oldu ufak kılcal çizikler olusmus persembe günü servise wax icin bırakacağım.

Polish makinesi ile atacaksanız autoglym radiantwax kullanın, srp yi de makine ile atabilirsiniz tabi ama radiant makine ile daha iyi sonuç veriyor diyorlar. Ama tavsiyem meguiars 82 yada 205 gibi hafif aşındırıcı bir ürün ile bir kereye mahsus kılcal çizik temizleme,sonrasında bir kaç ay sonra autoglym srp kullanmak

Saygılar.

Son düzenleme:
Öncelikle amacımızi yıkadıktan sonra boya yuzeyine yapışmış leke varsa 30 gram kadar kil td sprey kullanıp bunları çıkartmak gerek. yıkamadan dolayı hafif harelenmeler ve kılcal çizik var ise,yapılacak sey hafif aşındırici bir ürün gerekli: meguiars swirl x veya meguiars 205 gibi. Şayet arabanın boyasını arındırma yapmadan çizik kapamak istiyorsanız autoglym srp kullanılabilir. Arındırıci ürün uyguladıktam sonra boya koruyucu wax atılabilir: autoglym erp, fk1000, 3m wax gibi.
Sırası ile;
1) Araç yıkanır.
2) Yüzeye yapışık kir varsa, kil uygulanır.
3) hare yada kılcal çizik için hafif aşındırıcı kullanılır,yoksa normal cila sürülebilir.
4) boya koruyucu wax sürülür.

Saygılar.

Alacağım ürünler şunlar. Acaba bunlar ince çizik ve hare için yeterlimidir?

Geri