wax ne ıse yarar yardım lutfen

Bu yazdıklarım turtledan daha iyidir:

Coolinite 476, 915, 845
Finish Kare 1000p
Autoglym HD
Meguiars m21

Sent from my HUAWEI MediaPad using Tapatalk 2

aslına bakarsanız şöyle bir uygulama yapmak istiyorum

öncelikle kil uygulamak
daha sonra çizik ve hare giderici cila ve daha
sonra kalıcılığı uzun kaliteli bir katı wax

Wax ı yetkili serviste yaptırttım araba sıfır halinden dahada parlak oldu ve boya yüzeyi yeni doğmuş bebek cildi gibi.

boyası eski yani sıfır olmayan araçların 3 şekil uygulaması vardır,
1.si aracınızın kaportası örümceklenme şeklinde çok ince dairesel kılcal çizik haldedir çizik doldurma ürünlerini kullanıp daha sonra üzerine koruma uygulayabilirsiniz,
2.si aracınızın çizikleri daha derin bir şekildedir makina ile pasta atıp yüzeyi temizleyip sonra koruma altına alabilirsiniz,
3.sü aracınızın kaputu temizdir,sadece koruma uygular kullanırsınız.

ancak şunu belirtmeliyim ki ilk 2 durumda kesinlikle kil uygulaması yapılmalıdır,tertemiz ve pürüzsüz bir yüzey için olmazsa olmazlardandır,evinizdeki camsil şişelerinin içine 3-4 damla sıvı sabun damlatıp yüzeye sıkıp pürüzsüzleşene kadar uygulayabilirsiniz yada en basiti youtube gibi sitelerden uygulanışını izleyin,daha sağlam olur,sonra yapacağınız her türlü uygulama artık yüzeye daha rahat tutunur,cila üzerine wax kısmına gelecek olursak alttaki cilanın üzerinde waxın tutunması bi hayli güçtür,yani güç dediğim ömrü kısa olur,4-5 yıkama sonrada hemen hemen yokolur gibi,hele ki dışarıda benzinlikte ph si yüksek sabunla yıkatıyorsanız buna ne wax nede cila çok fazla dayanmayacaktır,zaten en kaliteli waxta kullansanız ömrü 3-4 aydır,en güzeli bu kadar uğraşıp alt zemin hazırlamışken nano koruma yapmaktır,nano koruma bildiğiniz cam maddesidir,sonaxta yada diğer firmalarda nano adı altında satılan ürünler nano koruma değildir,üretim aşamasında nano teknoloji kullanılmıştır,mesela aquartz yada gtechnic gibi ürünlere bakabilirsiniz,reklama girmezse eğer sanalpazar gibi sitelerden rahatlıkla alabilir uygulama videolarını izleyebilirsiniz,maliyeti size 100 tl ye gelir,fakat yaklaşık 2 yıl kafanız rahat eder,sadece reload dediğimiz 3-4 ayda mf bezle basit bir işlem daha yaparak su iticilik özelliği yenileme işlemi yapılır ama yapılmasa dahi bu korumanın bitmesi anlamına gelmiyor,yüzeyi komple camla kaplamış oluyorsunuz,waxsız,cilasız bir şekilde parlaklık elde ediyorsunuz.bu işlemi aracınızın camlarına ve jant,plastik aksam kısımlarınada uygulayıp rahatlığın keyfini sürebilirsiniz,daha sonra su ile dahi aracınızın üzerindeki pislikler uçar gider,videoları izleyip araştırabilirsiniz,umarım faydalı olabilmişimdir saygılar.

Geri