x16xel z16xep motor arsındaki fark nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skydark
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skydark

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
x16xel z16xep motor kapakları hariç bütün motor parçaları yerleri aynı bu motorların arasındaki fark nelerdir?

z16xep twinport motor diye biliyorum

yokmu arkadaşlar detaylı bilgi vercek bi arkadaş?

güncel

twinbport motor daha az yakıt tüketimi amacıyla tasarlanmış bir motordur ve alt devirlede daha bir canlılık hissedersiniz,güç elde etmek için motora devir göstermek gerekmez..tork az daha fazladır diye biliyorum..umarım yanlış değildir.bir de twinport motorlara lpg montajı sorunlu olabiliyormuş diye söyleniyor..bu sorunu yaşayan birini tanımıyorum ama fikir olamsı açısından aklınızda kalsın..saygılar.

yani x motor 101 hp z motor 110 hp mi oluo?tşkler yinede

z motor 105 hp

z16xep ile x16xel arasında beyin, tesisat, sensörler, üst kapak, triger seti, devirdaim pompası,emme manifoldu vb... parçalar farklıdır, kısacası aslında tamamen farklı bir motor ama elbette ki alt yapısında x16 motor yatıyor x motorun daha çevreci olanı diyebiliriz.
x16xel motora daha yakın olan z16xe motor için bile bunun gibi bir çok farktan söz edebiliriz. Ancak son kullanıcı için x16 motor daha pratik, sorunsuz ve onarılması xep motorlara göre düşük maliyetlidir.

z16xep ile x16xel arasında beyin, tesisat, sensörler, üst kapak, triger seti, devirdaim pompası,emme manifoldu vb... parçalar farklıdır, kısacası aslında tamamen farklı bir motor ama elbette ki alt yapısında x16 motor yatıyor x motorun daha çevreci olanı diyebiliriz.
x16xel motora daha yakın olan z16xe motor için bile bunun gibi bir çok farktan söz edebiliriz. Ancak son kullanıcı için x16 motor daha pratik, sorunsuz ve onarılması xep motorlara göre düşük maliyetlidir.
:alkis::alkis::alkis::alkis:

eyw anlaşilir bir dilden öz bi şekilde cvp aldım tşkler küçük bi soru daha... yani x16xel dahamı kotu verimsizmi z ye göre?

Geri