Xenon Farları taktığımdan beri stop ediyor !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MerToLga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MerToLga

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Geçen gün 8.000 lik xenon taktırdım arabam tiptronik vites arabanın her farları açışımda A/N Gösteren göstergede F diye uyarı veriyor ve araç 2-3 dakika çalışmıyor sebebi ne olabilir?
Akü Durumu iyi

:help:

Ekli dosyalar

• 2013-03-10 13.18.25.webp
    2013-03-10 13.18.25.webp
    66.8 KB · Görüntüleme: 48
ne marka taktırdınız buyuk ıhtımal cektıgı anlık akım arabanın beynıne etkı gosterıyor baska bı kıt taktırıp deneyın derım

Xenon far sistemleri çok aşırı derecede akım tüketirler..Aracınızın aküsü bunu kaldırmayabilir..

xenon halogen den daha az akım çeker,fakat trafodan ampule giden akım yüksektir ;)
xenon fazla akım çekmez :)
bu arızada denk gelmiştir,xenon a yormadan önce bir makinaya bağlayın

Xenon nasıl çok akım çeker yapmayın ampulleri bile 30watt olur çoğunun :)

Killanma kilavuzuna veyahut google hzlerine sordunuzmu hiç bu verdiği uyarıyı

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Abi xenon sistemi dediğim gibi yüksek akımla çalışır..Tırnak içinde yazmayı düşünmüştüm yanlış anlaşılmasın diye :) xenon far sistemi yüksek akımla çalışmıyorsa eğer o yüzden mi ateşleyicisi ayrı,ampülü ayrı,beyni ayrı oluyor?Standart ampül gibi sök tak değil yani mesele ;)

mercek_xenon_baglanti.JPG

Bu şekilde bağlantı olmalı. Aksi halde, Opel de dediğiniz sorun nadir ama sinyal kolu yanıyor, pejo da silecek motoru, honda da ise sigorta paneli. Yukarı şekilde bağlantısını kontrol edin.

Yani akımı direk aküden alacak. Far düğmesinden ise role ile tetik alacak sadece. Tüm yük düğmeye kola binmeyecek. 0 yük. Yoksa opel için tesisat kablosu ısınıyor.

aynı problem bende de olmuştu kabloları beyine uzak yerden çekin o zaman problem ortadan kalkıyor

Abi xenon sistemi dediğim gibi yüksek akımla çalışır..Tırnak içinde yazmayı düşünmüştüm yanlış anlaşılmasın diye :) xenon far sistemi yüksek akımla çalışmıyorsa eğer o yüzden mi ateşleyicisi ayrı,ampülü ayrı,beyni ayrı oluyor?Standart ampül gibi sök tak değil yani mesele ;)

Onlar orjinal motorlu filan olan xenon lar sonradan tak Çin ler çekmez o kadar bence

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

xenon ilk çalşmada 6 amper civarı akım çeker sonra bu akım 3.2 amper civarında olur trafonun sebebiyse farklıdır
şimdi hesap yaparsak halojenler 55 wattır watt=amperxvolt formülünden 55/12=4,58333 yapar xenonsa ilk çalıştığında 6x12=72 watt yaparken süreki çalıştırğında 3.2x12=38.4 watt yaparşu var trafodan sonra kabloyu tutuğunuzda elektrik çarpar ve elinizde yanık oluşur buda trafonun akımı yükselttiği anlamına gelir

Geri