Yağ Eksiltme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lapsetur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lapsetur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Yağ değiştireli 4.600 Km oldu ve bu süre içinde 1,5 Lt yağ eksiltti ve ara ara yağ ekledim.

Mavi duman yok araçta. Araç 112.000 Km'de

Yağ kaçağıda göremedim.

Ayrıca 2 gün önce Ankaraya gittim. Yola çıktığımda 250ml yağ eklemiştim 150 km gittikten sonra p0170 arızası verdi. Yağa baktım 250ml eksilmiş tekrar ekledim. sonra 500 km daha gittim ve ne arıza verdi nede yağ eksiltti.

Ankara şehiriçi 50 km yaptıktan sonra yine p0170 arızası verdi ve 250ml yağ eksilmiş.

Dönüşte tekrar 650 Km sonra 250ml eksilmiş.

Elimde yağ kutusutyla gezer gibiyim ve moralimi çok bozuyor.

Bunun nedeni ne olabilir ve maaliyeti konusunda fikirlerinizi bekliyorum

benimde kadetim var 8000 km de yağ değiştiriyorum ve 1.5 lt yağ ekliyorum fakat motor yağ yakmıyor 194 bin km de eksiltmesinin sebebi bazı contalarından kaçıyor belki sizinkide kaçırıyor olabilir.kaldırıp altına iyi bakmak lazım.

araç kullanım şeklinizade bağlı bu devirli sürerseniz araç yağ yakar

opellerin çoğunda bu yağ eksiltme var

benimde kadetim var 8000 km de yağ değiştiriyorum ve 1.5 lt yağ ekliyorum fakat motor yağ yakmıyor 194 bin km de eksiltmesinin sebebi bazı contalarından kaçıyor belki sizinkide kaçırıyor olabilir.kaldırıp altına iyi bakmak lazım.

Hangi contadan kaçırdığını nasıl anlarız. Ustaya götürmeden önce tüm bilgilere sahip olmak faydalı olur

Artık kronik sorun oldu bu yağ eksiltme , bendede aynı sorun var fakat 8000 km de 1,3 litre civarı , buda normalmiş.

Üst kapak açılmadan tam tespit yapılamazmı ?

oktay bey kullandığınız yağın markası azda olsa etkiliyor ben daha önce serviste yağ değiştirdim sanırım kalitesiz bi yağdı şimdi castrol edge koydurdum eksiltme yok ikincisi 112000km aracınızın orjinal kmsimi ? mobil veya castrolun sitelerinde aracınızn motor seçeneği km sini belirtirseniz aracınıza uygun yağı söylüyorlar geçmiş olsun

Geri