yağ eksiltme vectra c

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dtvolkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bor power'in faydasını gördünüzmü motorun sesinde azalma rahatlama oldumu bende kullanmayı düşünüyorum da. Ayrıca aracın yeni bir araç yağ eksiltmemesi lazım muhtemelen kaçak vardır.

Bende kullandim bor power Astra H 2005 1.6 Twinport 66500km, ben seste bir fayda gormedim.:( Ancak gaz pedalindan ayagimi cektigimde olusan kompresyoda, yigilmada bir azalma oldu. Ayrica rolantideyken bor power koymadan yakit tuketimi 0.255 ml/s idi. Sonrasinda tuketim 0.183 ml/s ile 0.193ml/s arasinda degisim gosteren bir degere kadar azaldi.:cool: Bu degerler motor sicakken ve her iki durumdada 10km surusten sonra yol bilgisayarinin test mod ekranindan alinmistir. Ayrica 90km sabit hizda meyilsiz duz yolda tuketim once 6.1 idi. 250 km kullanim sonrasinda ayni yerdeki deger 5.7 lt/100km olarak okudum. :o Benim degerlerim bunlar baska degerlendirmesi olan varmi?

Bende kullandim bor power Astra H 2005 1.6 Twinport 66500km, ben seste bir fayda gormedim.:( Ancak gaz pedalindan ayagimi cektigimde olusan kompresyoda, yigilmada bir azalma oldu. Ayrica rolantideyken bor power koymadan yakit tuketimi 0.255 ml/s idi. Sonrasinda tuketim 0.183 ml/s ile 0.193ml/s arasinda degisim gosteren bir degere kadar azaldi.:cool: Bu degerler motor sicakken ve her iki durumdada 10km surusten sonra yol bilgisayarinin test mod ekranindan alinmistir. Ayrica 90km sabit hizda meyilsiz duz yolda tuketim once 6.1 idi. 250 km kullanim sonrasinda ayni yerdeki deger 5.7 lt/100km olarak okudum. :o Benim degerlerim bunlar baska degerlendirmesi olan varmi?
:good::good:

2 saat önce Samsun'da özel serviste bir arkadaşla görüştüm bu konu vectra c lerin genel sorunu o arkadaş bagajda devamlı 1 litre yağ bulunduruyor.Bu arada benim araca da baktırdım 250 cc eksiltmiş yağ değişiminden bu yana 6000 km.

2 saat önce Samsun'da özel serviste bir arkadaşla görüştüm bu konu vectra c lerin genel sorunu o arkadaş bagajda devamlı 1 litre yağ bulunduruyor.Bu arada benim araca da baktırdım 250 cc eksiltmiş yağ değişiminden bu yana 6000 km.
6000km de 250cc normal :good:

Yağ yakımını en aza indirmek istiyosan mobil1 kullanmayı deneyebilirsin. :)

Yağ yakımını en aza indirmek istiyosan mobil1 kullanmayı deneyebilirsin. :)
bencede mobil 1 0w 40 gerçekten mükemmel bir yağ herkese tavsiye ederim .ama biraz pahalı:D

arkadaşlar yağ eksiltme sorunu sadece opelllerde yok yakın akrabamın bmv 5.20 yeni kasa arabası ve bagajında sürekli yağ bidonu bulunuyor ilk gördüğümde bende şaşırmıştım ve sordum hepsinde eksilme varmış zaten motor kaputunu açıp baktım ve her 1000kmde motor yağını kontrol edin diye yazıyor

Bor power'in faydasını gördünüzmü motorun sesinde azalma rahatlama oldumu bende kullanmayı düşünüyorum da. Ayrıca aracın yeni bir araç yağ eksiltmemesi lazım muhtemelen kaçak vardır.
bor power mutlak kat yağ. oldukça fayalı araba daha rahat ses az. faydası geliyor. bencede katolağa baktım yüksek devirlerde uzun süre kalmak yağ tüketimi bayağı artırır diyor. bende bayram da samsun yaptım giderken boluya kadar 180-200 hatta 215km kadar bastım acaba ondan mı bu kadar çabuk bitti ortalama 170 km felan dır yani?:eek:

4 ay önce bendede benzer bi problem olmuştu yağ tamamen bitmiş yağı uzun yola çıkmadan hemen önce tam sentetik 5/30 yağ koydum iyisi olsun diye. sora öğrendimki 10/40 tan başkası opellerin motoprlara iyi gelmiyo.

arkadaşlar daha yağı değiştireli 2500km oldu. uzun yol yaptım. yüksek hızlarda. bu sabah işe giderken yağ lambam yandı. çubuğa baktım çubuk bomboş hiçbir çentikte yağ izi yok hatta çubuk kupkuru 400ml de bor power koymuştum. hemen bir yerde yağ bulup 2lt yağ koydum. ışık anca söndü. şimdi bu kadar yağ 2500km de nereye gitti??

Merhaba sonuç ney merak ettim araç yağ yakmayamı başladı aydınlatırsan sevinirim teşekkürler.

Geri