yağ eksiltme vectra c

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dtvolkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar daha yağı değiştireli 2500km oldu. uzun yol yaptım. yüksek hızlarda. bu sabah işe giderken yağ lambam yandı. çubuğa baktım çubuk bomboş hiçbir çentikte yağ izi yok hatta çubuk kupkuru 400ml de bor power koymuştum. hemen bir yerde yağ bulup 2lt yağ koydum. ışık anca söndü. şimdi bu kadar yağ 2500km de nereye gitti??


arkadaşım opel sohbetleri kısmına bır konu actım.benımkıne de bır bak.

aynı sey benım basıma geldı bugun yag lambası yandı anıden ve 3lıtreyı askın yag aldı.bu kadar yag nasıl eksiltir anlamıyorum..yag cubugunu bırcektım...bom boşş kupkuru.. :mad:
 
Herkes aynı seyi diyor ama ben yagda 30000 km sonunda bıle bozulma gormedım.:eek: Bence bır 10000 daha gıderdı ama neyse fazla zorlamanın anlamı yok. Ben servıs kıtapcıgında yazana gore hareket edıyorum. Servıs kıtapcıgı dızeller ıcın 50000 km yada 2 yıl dıyor. Benzınlı ıcınse 30000 km yada 2 yıl. Zaten dayım mersedes axor kamyonda 150000 km yapıyor bır yag degısımı ıle.

Yagım castrol edge, yag fıltresı GM Long Life. Ha bu arada yukarıda yazdıgım gıbı yag degısımıne kadar da 1 lıtre yag eklıyorum toplamda.:D

Arabam 66500 de toplam 2 yag degısımı yapıldı.:) Tıkır tıkır valla. Bence bu yagcıların bıze oynadıgı bır oyun neydı o eskı arabamda 6000 kmde bır yag degısımı. Cuss yanı cok yazık etmışler bıze.:mad:

Eskı arabamda (90000 km de sattım) Kac defa yag değiştirdim hatırlamıyorum yaw.:kop::kop:
yaww aslında mantıklı yağa kolay kolay bişey olmuyor buna bende şahit oldum ama benim anlamadığım benim vectranında kitapçığında öyle yazıyor 30.000km veya 2 yıl vs. ama orada yanlış anlaşılma var sanırım çünkü kitapçığın bahsettiği yağ bizim tr deki yağlardan daha farklı sanırım gm LL A VS. yazıyor buda general motors long life yağın markası galiba yani o marka yağı kullanırsak 2 yıl veya 30000 km diye biliyorum ama yanlışımda olabilir
 
ayrıca mesela ben arabayı 2. el aldım ama ilk sahibinden adam sıfır aldığından 1 sene sonra bakım için servise gitmiş ( tabi bu zaman zarfında sadece 4.700km yol yapmış )bakım içinde hava filitresi,polen filitresi,yakıt filitresi değişmiş ve yağ değişmemiş . şimdi ben 1 senede en fazla 5 bin veya 6 bin km yol yapıyorum sene sonunda yağını değiştirmemmi gerekiyor? yoksa 10.000 km oluncamı değiştircem ?(kullandığım yağ mobil 1 0w40 )bu konu kafamda hep soru işareti:S
 
genelde yag degisimi senede bir, km'ye bakilmaksizin yapilmalidir. yada yari sentetik yuksek performansli bir yag ise (castrol magnatec,gm orjinal yagi,mobil s,bp visco 5000) 8000 ila 10000 km, eger tam sentetik yuksek performansli bir yag ise (castrol edge,bp visco 7000 gibi..) 15000 km'de bir degismek makuldur. tam sentetik yaglar yari sentetik yaglara gore daha zor sartlara dayanirlar ve daha uzun omurludurler. fakat daha pahalidirlar.
dedigim gibi senede bir yag degistirilmelidir, bu yag ureticilerininde tavsiyesidir. az kullanilmis ve bekleyen yaglarin kimyasal yapilari bozulur ve yaglama gorevini tam yapamaz ve araciniza zarar verir. eger bu sekilde bekleyen bir yagi degisim sirasinda incelerseniz, renginin yesile dondugunu ve sulandigini gorebilirsiniz.
 
AYRICA BİLGİNİZE ARKADAŞLAR ALINTIDIR.
Re: Opel Vectra YaĞ Problemİ...

--------------------------------------------------------------------------------

Rhythmus, mesajını baştan sona okudum ve güldüm. Bende de aynı araçtan var. 2004 vectra. Almaz olaydım demeyeceğim ama aynı yağ problemi bende de var. Araç henüz 9.000'deyken şehirlerarası yolda yağ-seviye lambası yandı. ( Kırmızı yağ lambası değil yalnız ) Muhtemelen sende de aynı ikaz görünmüştür. Önce panikledim, araçta kitapçık vardı. Okuyunca, acil bir durum olmadığını fakat eklenmesi gerektiğini okudum. O halde Balıkesir'den İstanbul'a kadar gittim ve İzmir'e geri döndüm. Keşke motor yansa diye de dua ettim ama birşey olmadı
Sonra, İzmir'de servise götürdüm ve hem kitapçıkta yazılı olduğunu, hem de 1.000 km'de maksimum 0.6 lt yağ eksiltebileceğini söylediler. Bana da mantıksız ve çok abartılı geldi ama yapılacak birşey yok.15.000 bakıma kadar bir-iki kez daha yandı ışık ve bagajda taşıdığım yağdan ilave yaptım. Komik ama gerçek. Sıfır aracın bagajında yağ bidonu ile dolaşıyorsun.
İlk bakımdan sonra bu ikaz aralığı daha uzuyor dediler. Yani 10.000'de bir kez yanıyor veya diğer bakıma kadar yanmayabiliyor dediler ama şu an aracım 17.500'de olduğu için henüz test etme şansım olmadı.
Açıkladıkları sebep ise şuydu. Aracın silindir-piston arasında bırakılan mikron mertebesindeki boşluk, bu motorlarda biraz daha fazla bırakılmış. Bu da yağın yakılmasına sebep oluyormuş ancak bu sayede motorun sürtünmesi daha az olduğundan motorun ömrü uzuyormuş. Dediklerine göre 75.000 km'de bir aracın kompresör değerleri halen sıfır araca çok yakın imiş.
 
bence de yakmaması lazım ben çok sıkıştırdım ondan mı oldu acaba diyom. normal kullanımda yakmaz o kadar herhalde. yanımda yağ bulunduruyım bundan sonra.
arkadaşım emin ol tek sebep sıkıştırmadan. benim de başıma geldi. uzun yolda 170-180 basarak gittim 250ml. yağ eksiltti hemen. eğer inanmayan varsa denesin. ama bir sefer bu hızlara ulaşıp tekrar 110-120 ye inerek değil. genelde sıkıştırıp yüksek hızlarda giderek. normalde 250ml yağı sıkıştırmadan 3000 km civarında zor eksiltiyor benim araç.
 
merhaba benim arabada 2004 vctra c 2700 km yaptım yol bilgisayarı sinyal verdi baktım yağ çubuğu yarıya inmiş, c kasalarda yağ eksiltme normalmidir.
 
Aslında değil.Biz aracımızı sıfır almıştık.LPG taktırana kadar en ufak bir eksiltme yapmadı.ARaç 64 bindeyken LPG kiti taktırdık.Sonrasında eksiltmeler başladı.Bu neden olur?
 
sana tavsiyem önce aracını kontrol ettir sızıntı vs. varmı sonra mobil 1 0w 40 yağ al ve yağını değiştir bizim araçlara mobil 1 0w40 motor yağı tavsiye ediliyor .
ben mobil 10-40 koydum ,bor power koydum da ne oldu
sonuç aynı 1500km de 2lt yağ yakma
yağı kalınlaştırmayı düşünüyorum
 
valla aracım 158.000 de gram yağ eksiltmiyor yağın markası petrol ofisi 10-40 araba resimdeki gri köpek:)
 
Geri
Üst