Cem Bey, merhabalar.Yaşadığınız sorunun aynısı bende de var.Bu soruna da kimse çözüm bulamadı.Ankara ve Eskişehirde 7 yere gösterdim aracımı.Ben 2 ay önce 97 model Astra GLS otomatik vites lpgli araç aldım.1500 ytlye tüm bakımlarını yaptırdım.yağ,filtre,lpg ayarları....vs. neredeyse aracı baştan yarattım.Bakıma sokmadan evvel hiç böyle bir sorun yoktu.Bakımdan sonra sizdeki problemin %100 aynısı oluştu.Gtmediğim sormadığım araştırmadığım yer kalmadı.Aracı kullanırken hep tereddütlü oldum.En son çare olarak aracın bakımını yapan Ustama gittim.Kendisiyle 1 gün beraber arabayı lifte kaldırdık.Yağ basıncını ölçtük.Sızdırma var mı yok mu kontrol ettik.Motoru darmadağın edip topladık.Bir sonuca ulaşamadık.Herşeyi kontrol ettik.Kendisine çok güvenirim.Eskişehirin sayılı ustalarındandır.20 yıllık dostluğumuz var.Bakımda orjinal birebir GM yedek parçası kullandığını söyledi.Aracımla 30 km yol yaptı.Yağ lambası sorununu oda gördü yaşadı.En son beraber şu çözüme vardık.
Aracın sen almadan evvel uzun süre yatmış.Kullanılmamış.Yağ dipe çöküp tortu yaratmış dedi.Bu tortulardan dolayı lamban yanıyor olabilir dedi.Yağını 10.000 km de değilde 5.000 km de bir değiştireceğiz dedi.Yakıt depona temizleyici bir katkı atalım dedi attı.Bunu atıca eskisi gibi yanmıyor lamba ama yine yanıyor ve can sıkıcı.İşin garibi de 50 km üstünde yapmıyor.Şehiriçi düşük hız ve devirde ayağı gazdan çekince yanıyor.Tekrar gaza basınca yanmıyor.Sönüyor.Yanmada sürekli yanma değil titreyerek yanıp sönüyor...Bu durum da insanı sürekli tereddütte bırakıyor.Son olarak da hararetde olsun gözün dedi.Hararet çok yükselirse hemen getir bana dedi.Kullanma şeklinde söyledi.Ama hararet şuan için o lamba yanınca pek problem yaratmadı.Normal.
Ama kesin teşhis konulamadı bu sıkıntımıza ...