yağ lambası sorunu
öncelikle merhaba konu eski olmasına rağmen yazayım dedim.bende 2004 model vectra c 2.2 dti dizel araç var.aracımda şöyle bir sorun bulunmaktadır.araç soğukken çalışmasında hiç bir sıkıntı yoktur ama motor ısınınca yağ lambası saniyelik yanıp sönüyor ve motor sesi inceliyor.bir kaç ustaya gittim ama bu araçlardan çok anlayan yok ama onların dediği yağ basıncı düşük olabilir ısınan yağı yağ pompası basamıyordur bu yüzden de yağ basıncı düşük olabilir dedi.Ustalardan birisi yağ pompası değişecek diyor diğeride hem bundan olabilir hemde piston aralıkları motor ısınınca açılıyordur buralardan da yağ kaçırıyor olabilir dedi.bundan önce de müşürü,yağı ve yağ filtresini değiştim.Bu arada yağ olarak castrol 5-30 koyduk ve yağ filtresinide bosch marka taktık.Yani sorunun yağ dan ve yağ filtresinden olmasığı kesinleşti.yağ fabrika verilerinde bu modeli tavsiye ediyor ve filtre de orjinalinden daha kaliteli.Motor ısınınca sanki tenekeye demir bir çubukla vuruyormuş gibi çıkıyor sesi ama soğuyunca hiç bir sorun kalmıyor.Bu sorunu daha önce yaşayan ya da ustalarımızdan güzel çözümler bekliyorum.