Yağ sorunu

Yağ normal şuan yeterince var motor sıcak iken ölçerseniz yarım gösterir çünkü yağın bir kısmı üst kapak ve diğer yerlerde kalıyor süzülmesi biraz zaman alabilir en iyi ölçüm soğuk iken ölçümdür ve iyi duruyor yağınız dolu yeterince

Yağıda liqui moly bulamazsanız motul oda yoksa mobil kullanın elden geldikçe

öncelikle aracın ne oldugunu yani hangi marka oldugunu söylerseniz daha cok yardımcı olurum

Kaan bey mobil kullandım yağda niyetim motul du ama koydurduğum yerde yoktu

araç 2010 j kasa enjoy

Merhaba tekrardan aracı en son ölçtüğümde yağ çubuğu full gösteriyordu fakat son 1 haftada iyice düştü bugünde baktım 1 tırnak kalmış git gide azalmış anlamadım bu işi

Aracınız yağ eksiltiyor. Motor durumu çekişi falan nasıl. Egzozdan mavimsi duman atıyor mu. Egzoz gazı kötü kokuyor mu bunlara bakın. Eğer bu söylediklerimde sorun yoksa. Karter havalandırmada sıkıntı var muhtemelen. Yakın zamanda külbütör kapağı söküldü mü?(Motorun üstündeki siyah plastik kapak) Bu plastikteki diyafram da sıkıntı olabilir. Böyle durumlarda kapağın değişmesi gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gozle gorunur yag kacagi varmi yag sogutunuz arizalanmis,olabilir bu sekilde kullanmayin araci

Cok hizli yag tuketmen olayi piston ve segmanlardan olur genellikle ama ilk isiniz suya yag karisiyormu bi bakin eger suya yag karismiyorsa yag sogutucudan degil piston veya segmanlardan skintiniz karisiyorsa yag sogutucunuz patlamistir

Benim bacanakta 2015 1.6 bussines paket var. Geçen sene aynı uyarıyı yapıyor araç oda hiç çubuğu kontrol etmeden benzinlikten 1 lt yağ alıp ekliyor, sonra bana söyledi, yağ çubuğuna baktım üst limitinde bayağı üstüne çıkmış yağ seviyesi, dedim bacanak bu durum daha da sıkıntı olur, sonra şırıngayla yağ çektik arabadan 😁

Opeldeki bu bilgi ekranına pek güvenmemek gerektiğini düşünüyorum. Geçenlerde uzun yolda gelirken birden lastik basınç uyarısı verdi, hızım 120 civarıydı bilgi ekranından baktığımda sağ arka lastik basıncı düşük gösteriyordu ıssız bir alan olduğu ve gece olduğu için durmadım 60-70le devam ederken basınç ne hikmetse normale geldi :)

Benim bacanakta 2015 1.6 bussines paket var. Geçen sene aynı uyarıyı yapıyor araç oda hiç çubuğu kontrol etmeden benzinlikten 1 lt yağ alıp ekliyor, sonra bana söyledi, yağ çubuğuna baktım üst limitinde bayağı üstüne çıkmış yağ seviyesi, dedim bacanak bu durum daha da sıkıntı olur, sonra şırıngayla yağ çektik arabadan 😁

Opeldeki bu bilgi ekranına pek güvenmemek gerektiğini düşünüyorum. Geçenlerde uzun yolda gelirken birden lastik basınç uyarısı verdi, hızım 120 civarıydı bilgi ekranından baktığımda sağ arka lastik basıncı düşük gösteriyordu ıssız bir alan olduğu ve gece olduğu için durmadım 60-70le devam ederken basınç ne hikmetse normale geldi :)
Lastik ya da dış ortam ısınmıştır.
Lastik basınç izleme sistemini vw ve opelde inceleme fırsatım oldu.

vw'de lastikleri şişirip set/clr tuşuna basıp sistem sıfırlanıyor fakat lastik basınçları 3psi de düşse sistem herhangi bir uyarı vermiyor. Ben de ayda bir kontrol ediyorum havaları petrolde.

Opel'de böyle değil. Ekrandan takip ediyor, ekrandaki bilgiye göre basınçlar düşmüşse petrolde hava basıyorum. Düzenli tekip ettiğim için çoktandır hiç uyarıya da denk gelmedim. Havaları 33psi yaptığımda düz yol sabit hızda ekranda 4 lastik te 228kpa oluyor. Opelin lastik basınç izleme sistemini beğeniyorum gayet stabil çalışıyor...

Geri