Yağmur sensörü ve hill holder

Ynt: Yağmur sensörü ve hill holder

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Sanırım hill holder belli bir eğim değerinden sonra çalışıyor, hafif eğimde ışıklarda freni bırakınca geri kayan arkadaş oldu mu?

Hafif eğimde hill holder a güvenip ayağınızı frenden çekmeyin,anladığım kadarı ile az eğimde hill de hold etmiyor:)

Bu akşam silecek ayarlarına bakıcam,ama sağ kol ayarları tam olarak şöyle mi?
0 kapalı, 1 fasılalı silme, 2 yağmur sensörlü silme, 3 sürekli silme.

Benim de bildiğim ve tatbik ettiğim kadarı ile silecek kolunu bir kademe üste aldığınızda otomatik moda geçmiş oluyor, iki üste aldığımızda ise fasılalı moda geçmiş oluyor.Diye biliyorum.. :)

alahan1963 link' Alıntı:
[quote author=vehicle_dynamics link=topic=597.msg8313#msg8313 date=1298269519]
Sanırım hill holder belli bir eğim değerinden sonra çalışıyor, hafif eğimde ışıklarda freni bırakınca geri kayan arkadaş oldu mu?

Hafif eğimde hill holder a güvenip ayağınızı frenden çekmeyin,anladığım kadarı ile az eğimde hill de hold etmiyor:)

Bu akşam silecek ayarlarına bakıcam,ama sağ kol ayarları tam olarak şöyle mi?
0 kapalı, 1 fasılalı silme, 2 yağmur sensörlü silme, 3 sürekli silme.

Benim de bildiğim ve tatbik ettiğim kadarı ile silecek kolunu bir kademe üste aldığınızda otomatik moda geçmiş oluyor, iki üste aldığımızda ise fasılalı moda geçmiş oluyor.Diye biliyorum.. :)
[/quote]

Benimde öyle 1 kademe yukarıya alınca yağmur sensörü devreye giriyor.

hill holder konusunda'da ben devreye girmişmi girmemişmi hiç düşünmüyorum normal kalkarmış gibi aracı kaldırıyorum.

NewPa1n link' Alıntı:
[Benimde öyle 1 kademe yukarıya alınca yağmur sensörü devreye giriyor.
hill holder konusunda'da ben devreye girmişmi girmemişmi hiç düşünmüyorum normal kalkarmış gibi aracı kaldırıyorum.

Silecek kolunu bir yukarı alınca devreye giriyor. Ancak bazen yağmur yağmasa bile düşük devirde çalışır gibi kuru camı silince kapatıyorum?

Hill Holder'a güvenmeyin derim ancak dik yokuşlarda hiç yolda bırakmadı. Ufak eğimlerde bazen devreye girmiyor. Bu fren basıncı veya aracın eğiminden kaynaklı olabilir?

Bence bu hill holder için sesli ikaz verse güzel olurdu, bu durumda hangi durumda araç kayacak ya da kaymayacak bilirdik.
Dediğim gibi ışıkta beklerken deneme amaçlı ayağımı frenden çektim, direk geriye kaydı.

Bazı ticari araçlarda shift için de sesli ikaz veriyormuş, astra da ise km sayacının yanında küçük bir sinyal var.

ses belki rahatsız edebilir özellikle shift sesi beni çok rahatsız eder açıkçası
ama ben de hillholdera çok güvenmiyorum normal kalkış gibi kalkıyorum yoksa bazen hillholder bende de devreye girmiyor
farkediyorum

Hill holder a zamanla alışılıyor. Frene sert basmak gerekiyor.

Yağmur sensörü ile ilgili yazılmış ama ben de belirteyim.

0 konumunda 1 konumuna alınca sensör devreye giriyor. İlk tıklama sensör için sonra fasılalı çalışıyor.

Hillholder sesli ikaz vermesin sakın :) hele istanbulun dur kalklarında içeride oturamam :)

Hillholder'a ben çok alıştım, ne zaman girecek ne zaman çıkacak hissedebiliyorum. Tam sistem devreye girecek iken kalkmam gerekiyorsa kalkışımı biraz geciktirerek sistemin kafasını karıştırmamaya çalışıyorum :)

Sn. Drwaverunner,
Hafif ya da fazla eğimden hill holder ın devreye girmesinin frene yumuşak ya da sert basma ile ilgili olduğunu tecrübe ettiniz mi?
Yani yumuşak fren basmalarda sistem 'eğim az, karışmayayım diyor ' olabilir mi?

Hillholder'ın sisteme devreye girmesinin fren, debriyaj, hız ve konum ile alakası var.

Yokuş bir yolda diyelim ki yukarı doğru çıkıyorsunuz araç 1. viteste  ve önünüzde de araba var frene bastınız artık arabanız stop edecek siz boşa almak için debriyaja bastınız anda sistem eğimi sensör ile hissedip, aracın durduğundan emin olup debriyaja basılmayı hissettiği anda sistemi çalıştırmaya başlıyor.

Sistemin çalışması için arabanın boşta olduğunu anlaması ve durduğunu hissetmesi lazım. Fren ister sert basın ister yavaş araç duruyor mu hareket halinde mi önemli olan bu.

Tek bir faktör değil sistem birkaç noktayı check ediyor.

Geri