Yağmur sensörü ve hill holder

Ynt: Yağmur sensörü ve hill holder

goxb link' Alıntı:
Peki Hill Holder ın uzun vadede baskı balataya filan zararı olmaz mı arkadaşlar? Sonuçta arac fren yapıyor biz gitmesi için zorluyoruz.

arkadasım astra j dizel almıstı 3000 km de baskı balatayı indirdi aşşa.hillholder a falan bahane buluyordu ama kullanıcı hatası dediler servisten..baya bi zorluk cıkarttı garantiden degistirdiler..3000 km de baskı balata cok ilginc ama ben hillholder dan oldugunu düşünmüorm..amele gibi kullanım war bence işin içinde..

goxb link' Alıntı:
Peki Hill Holder ın uzun vadede baskı balataya filan zararı olmaz mı arkadaşlar? Sonuçta arac fren yapıyor biz gitmesi için zorluyoruz.

Biz gitmeye niyetlendiğimiz anda sistem devreden çıkıyor ama dediğiniz gibi iki işlemin de beraber aktif olduğu çok kısa da olsa bir süre var. Bu süredeki aşınma miktarının sisteme ne kadar sürede zarar vereceğini de tecrübe ederek göreceğiz. Şu aşamada 20.000km ben böyle bir şikayet ile karşılaşmadım. Ama gerçekten bu sistemin devreye girmesi ve çıkması ya da park frenini, sistemin otomatik indirmesi ile değil manuel indirme ile ilgili titizlikle kullanıyorum.

Ama araç yüklü iken yokuşta dur kalk yaparak koku hissedenler de var. Sonuçta bir çeşit kavrama durumunda yüklenme söz konusu.

Hill holder  olayı karışık olmasının yanında delikanlı adama ters  rasta_occasion 

drwaverunner link' Alıntı:
[quote author=goxb link=topic=597.msg8391#msg8391 date=1298292105]
Ama araç yüklü iken yokuşta dur kalk yaparak koku hissedenler de var. Sonuçta bir çeşit kavrama durumunda yüklenme söz konusu.
[/quote]
Ben o kokuyu 1 sefer duydum, o yüzden sorayım dedim. Siz kalkmak isteseniz de hemen devreden çıkmıyor bekliyor araç. Fakat devreye gireceği zamanı hakikaten çok iyi ayarlıyor.

Ben İstanbulda araç dolu idi dur kalk dur kalk çok zorlamıştım hillholderı
araçtan balata kokusu ve dumanlar çıkmıştı, bir kezde yine yokuş yukarı acayip koku gelmişti arabanın
içinde oturulmuyordu
Kesin baskı balata bitti demiştim kendi kendime 4000 km de ancak şu an araçta koku vs kalmadı ama şu an kullandığım şehirde
hiç yokuş yukarı vs kullanmadım
Siz siz olun yarım debriyaj ve hillholderı fazla zorlamayın biraz nazik balataları aracın

Demek ki neymiş astralarımızı  kullanırken kesinlikle yokuş olan yolları seçmemeliyiz, zaten hele bir de araç dizelse  yokuş çıkmak hoşuna da gitmiyor aracın  dancee  iyisi mi biz bu aracı  sonax bilmem ne cilalı şampuanla yıkayıp-killeyip- incesinden kalınından pasta neyin sürüp fotosunu videosu çekelim başkada bir numarası yok zaten  evill2 

Abartmayın arkadaşlar , her koku çıkması balatanın bittiğine işaret değil. Opel'in balatalar iyi , Frenler naziktir.
Corsa aracımda oldukça hor kullanmama rağmen 80Bin'de bile balatam sağlamdı. Dik yokuşlarda koku duymanız çok doğal.
Dediğim gibi 80Binde balata bitmedi ama 3 defa fren 1 defa disk değiştirdim.
Çengelköy/Rasathanede oturduğum için hergün dik yokuş tırmanıo inmek zorundaydım.

Balata'dan şüphe ediyorsanız , bir ayağınız frende araç viteste iken freni bırakmadan ayağınızı yavaş yavaş debriyajdan çekin araba silkeliyor ve stop ediyorsa hiç bir sorun yoktur.
Debriyajı bırakmaya rağmen motor stop etmiyorsa debriyaj sizlere ömür... general_Pray

Ben de bir önceki opel astra GL HB aracımı 90000 de sattım.Debriyajlarla ilgili hiç problemim olmamıştı.Hatta aracımı rutin bakımlarının dışında servise götürdüğümü bile hatırlamıyorum.Garip gelecek belki ama gerçek.. :D

Demek ki neymiş astralarımızı  kullanırken kesinlikle yokuş olan yolları seçmemeliyiz, zaten hele bir de araç dizelse  yokuş çıkmak hoşuna da gitmiyor aracın  dancee  iyisi mi biz bu aracı  sonax bilmem ne cilalı şampuanla yıkayıp-killeyip- incesinden kalınından pasta neyin sürüp fotosunu videosu çekelim başkada bir numarası yok zaten  evill2  

şimdi bu balata konusu tüm araçlara özel
Ben internette araştırdım 4000 deVolkswagen passat ta da bitmiş balata, ya da skoda da ya da renaultta ya da peugeotta
Hepsinin linklerini verebilirim
Bu sadece Opel' e özgü demek çok yanlış ve tekdüze bir düşünce olur, ben de onu kastetmedim zaten
Diğer firmalarda debriyaj hatalarını garanti kapsamına almıyor maalesef
Sürücü hatası olarak kabul ediliyor ama garantiden değiştirenlerde olmuş
Ama bu yokuşlarda  kabul etmeliyim ben aracı zorladım hillholder olmasına rağmen sıkıntıdan (İstanbul trafiği malum) yarım debriyaj yaptım vs
Bunu sadece opele atmak haksızlık olur

Nazik olun dememdeki kastım benim gibi araca yokuşta yüklenmeyin, hillholder gibi müthiş bir özellik var iken
eskidn kalma alışkanlık ile yarım debriyaj yapmayın, araç yokuş yukarı kalkarken arkaya kayıcak diye gaza yüklenmeyin
Eğer bunları yaparsanız hiçbir aracın balatası kolay kolay dayanmaz maalesef

katılıyorum hakan bey, bide yolda farkında olmadan aslında debriyajı gereksiz kullanıyoruz.
Ben forumumuzda balata bitmesi sorununu okuduğumdan beri çok dikkat ediyorum örneğin yokuşlarda, lambalarda vb. yerlerde gereksiz debriyaj kullanımına dikkat ediyorum.

Geri