Yakıt sarfiyatlarımızı karşılaştıralım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omeroz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Süper ortalama araçta tek kişi vardı herhalde bide düz yol bravo güle güle kullanın aracınızı
Yok hocam giderken 4 ve 1 çocuk birde iki tane valiz vardı gelirken de 3 kişi olarak geldim gerçekten baya az yaktı

• Beğen
Tepkiler: Furkan semiz
Herkese merhaba,

Aracım 2016 model 1.6 benzinli 115 hp.Şehir içi tüketim 13 lt yi buluyor fakat ortalama hızım 20-25 km lerde.Genelde kısa mesafelerde kullanıyorum.Bana biraz fazla geldi sizce nasıl bu değerler?

Herkese merhaba,

Aracım 2016 model 1.6 benzinli 115 hp.Şehir içi tüketim 13 lt yi buluyor fakat ortalama hızım 20-25 km lerde.Genelde kısa mesafelerde kullanıyorum.Bana biraz fazla geldi sizce nasıl bu değerler?
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz değerler biraz fazla gibi ama kısa mesafe yakıtı yükseltir sizi yanıltabilir normal fabrika verileri 8.lt 9 lt arası üzerine 2”. 3 litre koymak lazım bende kısa mesafe kullanıyorum 7 lt altına inmiyor dizel aracımla fabrika verisi 4.6

• Beğen
Tepkiler: Cemil
Murat kardeşimin dediği gibi,kısa mesafelerde motor gerekli ısınmayı sağlayamadığı için yakıt değerleri artar..Kısa mesafelerdeki dur kalklarda bunu etkendir..Dizellerde kısa mesafelerde oldukça fazla yakar..Bir ara değerleri sıfırlayıp uzun yol yapın ve ozamanki değerlere bir bakın derim..

• Beğen
Tepkiler: Murat
Benim araç 1.4 turbo otomatik, şu an 10000km ortalaması 8.5lt, çok yavaş da kullanmıyorum, bu arada bu değer şehir içi ortalaması, fabrika verisi 9lt küsür galiba, lastik basınçları çok önemli yakıtı etkileyen bir faktör. benim basınçlar 4 lastik de 38 psi , daha düşük yakan var mı !

Benim araç 1.4 turbo otomatik, şu an 10000km ortalaması 8.5lt, çok yavaş da kullanmıyorum, bu arada bu değer şehir içi ortalaması, fabrika verisi 9lt küsür galiba, lastik basınçları çok önemli yakıtı etkileyen bir faktör. benim basınçlar 4 lastik de 38 psi , daha düşük yakan var mı !
Aracım manuel. Yakıt ortalamam 7.2. Ne artıyo ne eksiliyo son 2 aydır :)

Tabii burada gerçek yakıt tüketimini hesaplarken, otonun elektronik göstergelerinin gerçeği tam yansıtmadığını da belirtmek gerekiyor. Örneğin benimki 0,3-0,6 litre arası az gösteriyor elektronik gösterge. Örneğin elektronik gösterge de 4,7 litre gösteriyorsa gerçekte 5,2 gibi oluyor yakıt yüklemelerinde.

Geri