Yakit Tasarrufu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan toprakozz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar bi deneme yaptım aracım 1.0 depoyu fulledim şehir içinde kullanıyorum genellikle çok az e-5 e çıktım oda malum ne kadar açık oldugu 205 km yol yaptım peşinden benzin aldım 35 ytl ödedim. aracı devrinde kullandım 2500 devri geçmedim dur kalk var bayır da çıktım yokuşda indim aracı devrin de kullanınca güzel bi rakam yda bana öyle geliyo km de 175 krş sizce nasıl ??

ben hala boşta gidincemi yoksa vitesde gidincemi az yakıyo sorusuna bi cevap bulamadım:(

ben hala boşta gidincemi yoksa vitesde gidincemi az yakıyo sorusuna bi cevap bulamadım:(

El kitapçığında arabanın 3 dk rolantide çalışması 1 km mesafede tükettiği yakıta eş tüketim yapıyormuş.Bence vitesi boşa almak hiç mantıklı değil.
Ayrıca vites boştayken araba hareket halinde ise ve tekrar vitese alırsanız büyük arızalar açabilirsiniz.

sehır ıcı sehır dısı cok farkedıyor ben sehır ıcı 450 km yol yapıyurm benzın bıtıyor sehır dısı 450 km yol yapıyurm yarım depo :D

1 km mesafede hangi devirde ve nekadar gaza basarak gidilecekki rölantye göre ekonomik oluyor?ayrıca araç boştayken 100 km hızda 3 dk da 1 km den fazla yol katediliyor.

1 km mesafede hangi devirde ve nekadar gaza basarak gidilecekki rölantye göre ekonomik oluyor?ayrıca araç boştayken 100 km hızda 3 dk da 1 km den fazla yol katediliyor.
5 km gider.
Vitesde iniş inerken yakıtı sıfırlıyor araç. ama bunuda mantıklı kullanmak gerek. örneğin tatlı bir eğim var araç vitesde gaz vermeden gidince yakıt sıfır fakat hız gittikce düşüyor mecburen gaza basıyorsun bu da en az 3 e 5 e çıkıyor yakıt sarfiyatı. bence böyle yolda boşa alıp arabanın sabit hızda kalmasını saglayıp rölanti yakıt tüketiminde gidilebilir.

bence en tasarruflusu toplu tasima araclari olacaktir. bu petrolun zam gidisine bakilirsa galiba otobusleri dolmuslari sevecegiz.

arkadaslar bi deneme yaptım aracım 1.0 depoyu fulledim şehir içinde kullanıyorum genellikle çok az e-5 e çıktım oda malum ne kadar açık oldugu 205 km yol yaptım peşinden benzin aldım 35 ytl ödedim. aracı devrinde kullandım 2500 devri geçmedim dur kalk var bayır da çıktım yokuşda indim aracı devrin de kullanınca güzel bi rakam yda bana öyle geliyo km de 175 krş sizce nasıl ??

+ 1000
:alkis::alkis::alkis::good::good::good::good:

Geri