Yardım! Opel Astra Essentia Confort 2011

Barış Sezer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İyi günler, şimdi Benim araç gizli menüden baktığımda hararet göstergesi hep 105-108 kadar çıkıyor. Bazen fanın sesi çok geliyor. Bunun üzerine sanayiye gittim termostatı değiştirdiler fakat aynı sorun devam ediyor normal mi bu sıcaklık değerleri Astra için?

Antifriz kullanıldığı için bu sıcaklıklar normal gibi duruyor. Aracınız herhangi bir uyarı veriyor mu ?? Servis bu durum hakkında nasıl bir yorumlama yapıyor hocam ?

Adana’da yaşıyorum, Antifiriz yok denecek kadar az içinde. Araç uyarı ⚠️ vermiyor sadece aşırı sesli fan çalışınca dikkatimi çekti. Opel servisine götürmedim çünkü LPG li araçlara genelde servisler bakmak istemez diye. Ama gittiğim 2 üstada hep termostat değiştirdi. 2 defa değiştirmek zorunda kaldık. Benim merak ettiğim konu; bu astralarda hararet müşürü kaç derecede fanı devreye sokuyor. Yani 105 gibi değerler normal mi

Sizin aracınızda bildiğim kadarıyla 3 seri halinde çalışıyordu 93 98 103 veya 105 gibi olması lazım. son kademede zaten araba uçacak gibi ses çıkıyordur. Buda tehlikeye işarettir müdahale etmek gerekir sürekli bu modda çalışmaması gerekiyor.

Bu tamirciler o zaman hep termostata hata buldular, sıkıntı fan da olabilir diyorsunuz yani. 1 ve 2. Kademede çalışmayı tam yapmıyor. Birde acaba radyatör petekleri tıkalı olma ihtimali var mı? Böyle birşey olabilir mi? Elektronik bir hata olma ihtimalidir var mıdır sizce?

Bu kadar sık şekilde termostat arızası vermemesi lazım. İyi bir usta lazım hocam malesef sadece yorum yapabiliyoruz malum bizlerde kullanıcıyız :)

Geri