yardım

peki ozaman madem gm ye körü körüne bağlanmayalımda ozaman senin karşı çıktığın,inanamadığın ve benim söylediğimi de yani ecotech motorlar yağ eksiltiride gm değil senin gibi ustalar söylüyor ve ben onlardan duydum bunu 1 tanesi söylese eyvallahta kime gittiysem aynı şeyi söyledi.şimdi ozaman biz kimin dediğine inanıcaz.gm yemi yoksa ustalaramı.sende benim duyduklarımın tam tersini söylüyorsun.

Ben usta değilim... emin ol hiç bir usta gecenin 4 ünde yazmaz.. :D :D

siz açılmış olan rodaj konusunu sindire sindire okuyun...

Usta sıfatlı arkadaşlara saygım sonsuz yaptıkları işe gayet saygı duyuyorum...

ancak efsane üretmekte üstlerine yok...

%100 ünü öğrenmediğiniz konu hakkında kesin yorum yapmayın.

"yağ yakması" fiziksel eksiltme söz konusu değilse silindirlerde olur..

onuda tartıştık... ben düşüncelerimi belirttim...

Ecotech motorun toleranslarıda belli honda nında

ikisinininde 2.0 lt 86x86 çap stroklu motoru var...

Opel yağ yakar abi ecotech bu honda yakmaz diyebilirmisiniz ?

Kaba teknik değerleri aynı iken...

bilgiye inan abi.. bilgi önemlidir...

söyleyen usta lami cimi yapmadan makul mantıklı Ecotech motorun neden yağ yaktığını açıklasın ona inan..

GM ortalama değer verip işin içinden çıkar ... aynı trigerde olduğu gibi... triger kayışı içinde 4 yıl 60,000km tavsiye edilir ortalama değer verilir...

süreyi/miktarı azaltmak uzatmak elinizde...

Ahmet bey ortamı germek kimseye bişey kazandırmaz sonuçta kaliteli olması beklentisi ile opel kullanıyoruz ben yıpranmamış olsa bile triger i 60binde değiştiririm şimdi konu daha fazla dağılmadan ecotech yağ yakar mantığını basit bi dille anlatabilir misiniz

bende bilgiye inanıyorum zaten o yüzden gm mühendislerinin dediklerine inanıyorum adamlar okadar sene okumuş yapmışlar değilmi.ayrıca bende 20 senedir okuyorum halada okuyorum hemde içime sindire sindire çünkü bilgiye inanıyorum abicim.mademki usta değilsin ozaman mühendissin bu kadar bilgili olduğuna göre.

Ahmet bey ortamı germek kimseye bişey kazandırmaz sonuçta kaliteli olması beklentisi ile opel kullanıyoruz ben yıpranmamış olsa bile triger i 60binde değiştiririm şimdi konu daha fazla dağılmadan ecotech yağ yakar mantığını basit bi dille anlatabilir misiniz

Tabiki ben sadece aracınız 1 lt üzerinde yağ yakarsa biryerde yanlış vardır diyorum.

60,000km gelince tık diye triger kopacak değil. yanlış anlaşılamk istemem. bekleyin değiştirmeyinde demek istemedim...

verilen oralama değerlerden tahminlerden bahsetmek maksadı ile..

her motor yağ yakar silindir cidarı ile piston arasındaki mesafe 0.XXX mm toleransında hesaplanır..

0.050 si genleşme çalışma boşluğu verilse geriye 0.950mm pay kalır

bunun büyük kısmını segman doldurur dolduramaz ise geriye kalan tüm boşluklar ise Metal-Metal teması olaması için motor yağı ile doldurulur..

Rodaj doğru yapılıp segmanlar mümkün olan en güzel ölçüde oturtulamaz ise boşluk doldurma babında oluşan bu yağ tabakasından motorun her ateşleme kursunda bir miktar yakılır.... yakılanın yerine yenisi oluşur.

işte yağ bundan yakılır..

şimdi opel motorları yağ yaksın diye abartı tolerans boşlukları bırakacak değil...

sorun bizde ... ya rodajı beceremedik segmanlar adam akıllı oturmadı .. ya aşırı bilinçsiz zorladık ara gaz lar verdik devir kestik vs..

bende bilgiye inanıyorum zaten o yüzden gm mühendislerinin dediklerine inanıyorum adamlar okadar sene okumuş yapmışlar değilmi.ayrıca bende 20 senedir okuyorum halada okuyorum hemde içime sindire sindire çünkü bilgiye inanıyorum abicim.mademki usta değilsin ozaman mühendissin bu kadar bilgili olduğuna göre.

GM kötü durmda onlarca işçisini çıkarıyor ....

Z20LET motor C20LET genleri taşıyor blok aynı ...

ona keza C20LET kodlu opel motoruda C20XE motoru nun turbo suz versiyonu..

şimdi hangi mühendislik ?

Fabrika bir motoru yapar kalıbını çıkartır senelerce sağını solunu süsleyip ısıtıp ısıtıp bize sunar...

dolayısı ile fazla iyimser bakmaya gerek yok...

misal ;
Corsa OPC 192ps lik 1,6lt turbo motoru Z16LETkodludur yenidir ülkemizde hala yoktur ama efsanedir konuşulur.... bu motor Z18XER bloku ve Z16XEP motor parçaları ile oluşturulup modifiye edilmiş bir motordur..

demek istediğim yenilik yok... 1960 ta işleme boşluğu 0.600 dür bu gün 0.060 tır bu mühendislik harikası demek değildir.

Bu arada evet mühendislik eğitimi alıyorum

Son düzenleme:
neyse ortamı germeye gerek yok bir sürü şey yazmışsın gene benim dediğime çıkarmışsın olayı yani uzatmadan motor yağ yakarmış dimi yani amanyarabbilik bi durum yokmuş ortada.seni analıyrum bişeyleri biliyosun ama sonuçta okadar şey yazdın yeri geldi imalı konuştun döndün dolaştın benim dediğim 1lt. den sonrada bir problem vardır dedin,yağ yakar dedin.bu arada gm ye laf söylüyosun ama otomobil bölümüne vectra elegance da yazıyosun,ayrıca opel ağırlıklı bi forumada yazı yazıyosun.

ucur nikli arkadaşımdan özür diliyerek özel mj dan alıntı yapacağım GAZİHAN ustamıza soralım diyorum
alıntı :birkaç ustadan duyduğum için yazdım onların söylediği ecotech motorların normal motorlardan biraz daha fazla yağ eksilttiğiydi yani ben onların yalancısıyım.

ucur nikli arkadaşımdan özür diliyerek özel mj dan alıntı yapacağım GAZİHAN ustamıza soralım diyorum
alıntı :birkaç ustadan duyduğum için yazdım onların söylediği ecotech motorların normal motorlardan biraz daha fazla yağ eksilttiğiydi yani ben onların yalancısıyım.

benim için bi problem yok yazabilirsin arkadsım zaten yazmışsın:) .şunu belirtmek isterim ben bunları kendi aracımı götürdüğüm servis ustalarından duydum.

Sadece konu hakkındaki yorumumu yazacağım..Kimse ile polemiğe giremem..

Ecotech çok az ihtimalle Segmanlardan sebep yağ yakar..Daha yoğun olarak subap lastiklerinin, kullanılan yağın kalitesi ve değişim aralıklarından etkilenip sertleşmesi sonucu motor yağını sıyıramayıp gaydlara bırakmasından dolayı yağ yakar..Benzinli motorlarda dekomprasyondaki vakum çok yüksek olduğundan gaydlara szıdırılan yağ motor tarafından emilir..Segmanları aşınmış motor, üfleme diye tabir ettiğimiz komprasyon kaçağı taliyesini arttırır..Komprasyon testi herşeyi açıklar..segmanmı? subap lastiğimi?

Bu motorların bu kilometrelerde bu derecelerde yağ eksiltmeleri normal..3500 km de 1 litre yağ eksilten motora vizkozitesi daha yüksek bir motor yağı tatbik edilir tekrar nekadar yaktığı test edilir..Eğer değer iyileşmişse araç bu şekilde kullanılabilir ama önerim kapağın elden geçirilmesidir..

İyi forumlar..

3500 km bir litre motor yagi yakmak normal degil bence, acilen bir servise gostermeniz lazim, benim corsa da ecotech motor ama 5000 km de bile motor yagi normal

Geri