yardım

Sadece konu hakkındaki yorumumu yazacağım..Kimse ile polemiğe giremem..

Ecotech çok az ihtimalle Segmanlardan sebep yağ yakar..Daha yoğun olarak subap lastiklerinin, kullanılan yağın kalitesi ve değişim aralıklarından etkilenip sertleşmesi sonucu motor yağını sıyıramayıp gaydlara bırakmasından dolayı yağ yakar..Benzinli motorlarda dekomprasyondaki vakum çok yüksek olduğundan gaydlara szıdırılan yağ motor tarafından emilir..Segmanları aşınmış motor, üfleme diye tabir ettiğimiz komprasyon kaçağı taliyesini arttırır..Komprasyon testi herşeyi açıklar..segmanmı? subap lastiğimi?

Bu motorların bu kilometrelerde bu derecelerde yağ eksiltmeleri normal..3500 km de 1 litre yağ eksilten motora vizkozitesi daha yüksek bir motor yağı tatbik edilir tekrar nekadar yaktığı test edilir..Eğer değer iyileşmişse araç bu şekilde kullanılabilir ama önerim kapağın elden geçirilmesidir..

İyi forumlar..

Sağ ol mehmet abi. durumun normal olmadığı konusunda hem fikiriz :D

neyse ortamı germeye gerek yok bir sürü şey yazmışsın gene benim dediğime çıkarmışsın olayı yani uzatmadan motor yağ yakarmış dimi yani amanyarabbilik bi durum yokmuş ortada.seni analıyrum bişeyleri biliyosun ama sonuçta okadar şey yazdın yeri geldi imalı konuştun döndün dolaştın benim dediğim 1lt. den sonrada bir problem vardır dedin,yağ yakar dedin.bu arada gm ye laf söylüyosun ama otomobil bölümüne vectra elegance da yazıyosun,ayrıca opel ağırlıklı bi forumada yazı yazıyosun.

Abicim aman yarabbilik dedikodu var aynı Opel şanzımanlarına ATF yağ konuluyor dedikodusu gibi...

GM yi eleştirmek müşterisi olarak hakkımız diye düşünüyorum ...

bak GM nin resmi yazsından bir bölüm ekliyeyim buraya ;

October 2000​

Opel´s 2001 engine strategy
More Power and Lower Emissions

High-torque direct-injection turbo diesels charge up the model range

Rüsselsheim. Although they are already among the most economical and efficient in their respective classes, Opel’s ECOTEC engines have been comprehensively up-graded for the 2001 model year. The result: even lower exhaust emissions and fuel consumption combined with higher power output and torque. In addition, the ultra-modern 2.2-liter, 16-valve aluminum engine – which already powers the Astra Coupé and the Speedster – will be available for the Astra, Zafira and Vectra as well. The direct-injection diesels under the hoods of these models have been given a boost, too. The Vectra and Omega feature a new 2.6-liter V6 gasoline unit and Astra Coupé buyers can now opt for the new, top-of-the-range Turbo with 140 kW / 190 hp. Almost all the gasoline engines for the 2001 model year comply with the strict Euro 4 exhaust emission limits, qualifying them for tax concessions in many countries.

Another important step forward for 2001: the inspection intervals for almost the complete engine range have been extended to 30,000 kilometers. This has been made possible by the use of new grades of lubricating oil in accordance with the ACEA A3/B3-98 specification, and classified as 0W-X, 5W-X, or 10W-X according to their viscosity. For safety reasons, all the Opel models that qualify for these longer servicing intervals are equipped with a brake pad wear indicator.

adamlar bakım aralıklarını 30.000 yaptık diyor sene 2001 :D

Ülkemizin satış sonrası destek politikası ne alemde biliorsunuz..

10000km de 0,7 fabika verisi demiştim maalesef yanılmışım... çok daha açık aralıklar ...

benim 1 litre üzerinde sorun var demem 900 gr da sorun yok demek

değildir..

Yurt dışında Opel bakım aralkları 30,000 km dir. ve yağ eksiltme konusunda müşteriye bilgi verilmiyor..

10,000 de bir yarım kilo yağ ekle denilmiyor..

tamam kardeşim senle polemik yapmıycam sen herşeyin en iyisini bilirsin diyimde tatmin ol.bide Allah aşkına yani şu aşşağıda yazdıklarının ne alakası var konuyla.yani öğrenmişsin hocalarından bişeyler teknik konuşuyosun ben dahil dediklerinden hiç bişey anlamıyorum.mademki bişeyleri bildiğine inanıyosun herkezin anlayabileceği şekilde baside indirgede anlattıkların bi işe yarasın dimi abicim.yani şu an eminim anlattıklarını teknik bilgisi olmayan kimse anlamıyodur.yani kendim söylerim kendim oynarım hesabı.:)

adamlar bakım aralıklarını 30.000 yaptık diyor sene 2001 :D

Ülkemizin satış sonrası destek politikası ne alemde biliorsunuz..

10000km de 0,7 fabika verisi demiştim maalesef yanılmışım... çok daha açık aralıklar ...

benim 1 litre üzerinde sorun var demem 900 gr da sorun yok demek

değildir..

Yurt dışında Opel bakım aralkları 30,000 km dir. ve yağ eksiltme konusunda müşteriye bilgi verilmiyor..

10,000 de bir yarım kilo yağ ekle denilmiyor..

Bu konularda hocam yoktur benim. hocaların anllattıkları 1960 ların laflarıdır.

yaşayarak tecrübe kazanarak birikimli ileriliyorum.

demek istediğim anlaşılıyor kanımca. ancak daha net açıklayalım madem ;

10,000 km de 0,7 litre motor yağı eksiltmesi normaldir demiştim.

hayır.

10,000 km de 0,7 litre yaksa bile sorun aranmalı.

çünkü avrupa da bakım aralıkları 30.000km veya 1 yıl olarak saptanmış..

30,000 km boyunca aracın fren balataları biterse sürücü uyarılsın diye uyarı sistemi koymuşlar.
motor yağı ile ilgili bilgi bulunmuyor...

ecnebide durum böyleyken bizde nasıl...

7500km de bir gel 300-400 ytl ni alayım...

7500 km değil 15000km o dediğin ve bence mademki ecnebilerde 30000 km bizde 15000km olması iyi çünkü dişlerini ne kadar çok sık fırçalarsan ne çürük olur nede leke.ama aksatırsan fırçalamayı dişinde çürükte olur lekede.bak şimdi bu analattığımı herkez anlıyacak çünkü baside indirgedim.ayrıca ecnebilerin yol durumları ve iklim şartları vesayre bizimle aynımıki.tabiki senin söyleminle onlarda 30bin bizde 15bin km olur bakım süresi.zaten kullanma kitapçığını okursan oradada araçların ülke ve iklim den dolayı bazı değişikliklerin olması normaldir diye yazmış adamlar.

Benim 2001 aracım için 7500 km Mobil superS 10w - 40 koyuyorlar...

son modellerde ise Mobil 1 0w-40

yağ aynı iken neden 15,000 de çağrılıyorum demiyorsunuz 20,000 km olsun demiyorsunuz ?

internette şikayetlerin yayınlandığı bir site var adını vermeyelim bilirsiniz...

orda bakımlarına geç kalan Opel sahibinden biri garantisinden yararlanamadığını yazdı ....

şimdi motor aynı yağ aynı .. adam dışarda 30,000km / 1 yıl servis

peryodu vermiş

ülkemizde sen 16,000 de gelince araç garanti dışı kalır biz sana

15,000km de getir demiştik diyorlar...

hangi iklim şartları ??

neyse ben sizi anladım sizde beni anladınız..

demek istediğim ECOTEC motor dediğiniz yağ eksiltmelerini yapmaz.

bunu söylemek istiyordum.. sanırım amacımada ulaştım.

yahu bunu bitek gm mi söylüyo hepsi aynı.yani ortada bir sözleşme varsa yani bir kural buna uyacaksın başka çaren yok.adamlar demişler 15binde gel diye sen üşengeçlik yapıp gitmezsen tabiki garantisi iptal olur.o adamda gitseymiş.ya bak güzel kardeşim sana bi arkadas,bi abi tavsiyesi olaylara ve dünyaya at gözlükleriyle bakma ve sabit fikirli olma.ortada konulmuş bi kural varsaki bu dünyanın her yerinde böyledir ona uyacaksın.ha ben uymam asilik yaparım diyosan o senin bileceğin iş.bu olaylar sadece otomobiller için geçerli değil normal hayatında kullandığın ve satın aldığın tüm objeler için geçerli.yani adam sana malını satıcak diycekki kardeşim sen bu malı 1-2 sene içersinde kır parçala her koşulda ben yenisiyle değiştiricemmi demesini bekliyorsun.tabiki adamlar belirli şartlarda garanti vericekler sende o malı aldığına göre o şartları kabul etmiş oluyosun.beni anladığınada sevindim ama ben hala senin ne söylemeye çalıştığını anlamadım.bu yazdıklarını okuyupta analayan bi arkadas varsa bana basit anlaşılır bi şekilde anlatabilirse sevinirim.gerçekten anlamıyorum ne demek istediğini yada neyi savunduğunu.çünkü okadar çok şey biliyorsunki hepsini anlatırken birbirine karıştırıyorsun ve sonuçta anlaşılmaz cümleler çıkıyor ortaya.

özetle şunu anlatmaya çalışıyorum Uğur abim ;

ECOTEC motor senin yada ustaların dediği miktarda yağı yakmaz... (eğer mehmet ustanın dediği gibi fiziki sıkıntı yoksa)

aynı motora sahip insanlar avrupada bakım peryoduna kadar 3 litreye yakın yağ eklemek zorunda kalacak demek sizin görüşe göre.

hani demiştin ya ecotec ler yağ yakmayı sever diye.. onun üzeine konuşuyorum bu kadar :D ....

özetle şunu anlatmaya çalışıyorum Uğur abim ;

ECOTEC motor senin yada ustaların dediği miktarda yağı yakmaz... (eğer mehmet ustanın dediği gibi fiziki sıkıntı yoksa)

aynı motora sahip insanlar avrupada bakım peryoduna kadar 3 litreye yakın yağ eklemek zorunda kalacak demek sizin görüşe göre.

hani demiştin ya ecotec ler yağ yakmayı sever diye.. onun üzeine konuşuyorum bu kadar :D ....

ya canım benim bak onu ben söyledim tamam ama ben bunu böyle biliyrum doğrusu bu demedim yanlış veya doğru ustaların bana bunu bu şekilde söylediğini belirttim yazımda.ayrıca mehmet arkadasımızda bunu söyledi şu sorundan dolayı yakar dedi,sonuçta yakıyomu yakıyo daha neyi ispatlamaya çalışıyosun sen güzel arkadsım güzel kardeşim.sen oku mezun ol yap şöyle yerli malı bir motor yağ yakmayan cinsinden:D bizde diyelim vay ahmet kardeşimiz yapmış onun yağ yakmayan yerli malı motorlarını kullanalım diyelim ama yap icraat göster.yoksa herkez bol keseden atar tutar ecnebi şöyle.gm böyle şu firma bilmemne.yani bilgi önemlidir abicim bilgiye önem ver diyodunya bana akıl veriyordun,bende sana diyorumki anlarsan bilgi önemlidir bilgiye deger ver ama lafta bırakma ona buna laf atarak kötüleyerek değil sen sahip oldugun bilgiyi kullanarak o kötülediklerinin yaptıklarının daha iyisini savundugun fikirlere uygun olanları yaparak icra etki etrafından saygı göresin,fikirlerine önem verilsin yoksa şu böyle o bunu yapmışlarla lafta bırakırsan konunun başından beri yazdıklarının benim nazarımda bi geçerliliği yok sadece kendini tatamin etmiş olursun okadar.;)

ya canım benim bak onu ben söyledim tamam ama ben bunu böyle biliyrum doğrusu bu demedim yanlış veya doğru ustaların bana bunu bu şekilde söylediğini belirttim yazımda.ayrıca mehmet arkadasımızda bunu söyledi şu sorundan dolayı yakar dedi,sonuçta yakıyomu yakıyo daha neyi ispatlamaya çalışıyosun sen güzel arkadsım güzel kardeşim.

Opel ecoteclerinin yağ yakmadığını anlatmaya çalışıyorum güzel abicim...

Mehmet ustam nasıl bakım yapıldığı bile belli olmayan hangi cins yağ kullanıdğı bile belli olmayan bir araç üzerine düşüncelerini söyledi hiç polemiğe girmedi helal olsun...

sizde söylediği bu sözleri genele çekerek sanki ECOTEC lerin alayı yağ yakar gibi "sen daha neyi anlatmaya çalışıyorsun" diyorsunuz bana.

Son sözümü söylüyorum bu tartışma uzayacak yoksa.

Ecotec motor yağ yakar lafı doğru değildir...

yağ yakan araç bakımsız araçtır , bilinçsiz kullanılmış araçtır.

Opel üzerine yeni yeni efsanelerin oluşmasına alet olmayın.

Yurtdışında Opel marka araçlar 30.000 km / 1 yıl peryodunda yağ değişime çağrılır.

motor yağınını dediğiniz miktarda yaksaydı bu ECOTEC ler bakıma kadar zaten yağsız kalırdı.

Geri