- Konuyu Başlatan
Zafer kardeş kimse yanlış anlamasın arabalarımı kimseye emanet vermem, kimseden emanet araba almam ( kardeş, abi çooook yakın akrabalarım hariç ). Arabasında değilim. Sorumluluktan korktuğum için. Ben 18 sene evvel korkunç bir trafik kazası geçirdim. Halen izlerini taşıyorum. Bana yeşil ışıkta yaya geçitinden geçerken bir araç çarpmıştı, 6 ay alçılar içinde yattım+2 yıl fizik tedavi gördüm. Şimdi Allaha şükür bayağı iyi durumdayım. Bana çarpan araba emanet alınmış bir araç çıktı. O zamanki kanunlara göre arabaya ihtiyati tedbir kararı bile alamamıştık. Şimdi kanun değişti. Mal sahibi de kullanan kadar sorumlu. Yoksa ne olacak bir yeri bozulursa yaptırılır, kırılırsa değiştirilebilir. Yeterki cana gelmesin.
tabi oda bir bakış açısı... bende başkasıyla paylaşmaktan hoşlanmam ama başka arabaları kullanmak işim gereği çok oluyor. bu nedenle kullanacağınız arabanın en azından teknık ozellıklerını bılın. gerçi ne kadar bilsenizde sadece aracın sahibinin bildiği (yokuşta kaçırıyordur farlar ayarsızdır araç frende bi tarafa çeker virajda kafadan arkadan kayar vs ) bi takım arızalar başınıza iş açar. o yüzden emanet arabada kullanıcısından bu bilgileri alın. mümkün olduğunca tanıdığınız bildiğiniz aracı kullanın...
birde kesinlikle özellikle araç içinde sigara içmeyen birileri varsa lütfen içmeyin. kibarlıktan size söyleyemez ama inanın çok rahatsız olur. örnek ben:=)
kaza için neyse artık izlerini atlatmışsınız. dilerim bundan sonra asla böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Allah yolunuzu açık sizide kazadan beladan uzak tutsun
Son düzenleme: