yaylar için yardım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cmozkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abi aracın kaç bijon

Kötü bişey yazmadım umarım.

1.3CDTI araçların hepsi 5x110

5x110 değerlerinde
17'' replikası yok yani 18'' replikası bile yok benzerleri var.

ben göremedim orda kötü bişey heralde hayal kırıklığının etkisinden çıkamadı daha :(

arkadaşlar cahilm bu konuda bi sorum var aracım astra h 1300 motor var 16 lık fabrikasyon parmak jantı var eğer 17 yaparsam lastikleride değiştirmek gerekiyor mu ? birde 17ye yükseltirsem aracta bi sorun olurmu konforunda ? kafama göre uzun yola gidiyorm geziorm otobanda köklüyrm gazı malum adanayı bilen bilir yollar köstebek yuvası o yüzden ince yanak lastikler dayanmaz yollara . yay flan değiştirmek istemiorm yere indikçe sürtme olabilio kasislerimiz yok yüksek yapıolar.. 17ye yükseltirsem motor çeker mi lastikleri.

Son düzenleme:
Cem beni dinlersen aracın yayları ve jantları ile aşırı oynama bunun sonucundaki memnuniyetsizlik sana geri dönüşü pahalıya malolan bir uğraş getirir ben de aracımın jantlarını 17'' takmıstım ,sonra ince yanak lastik ve 3.5 cm lik spor yay taktım ondan sonra benim derdim başladı önce konfordan kaybediyorsun,sonra yaptırdığın ön takım en fazla 2-3 ay dayanabiliyor bu şartlara,sonra aracının performansı düşüyor,sonra şanzımanı zorluyor hatta bozabiliyorsun,yakıt sarfiyatın artıyor sana tavsiyem en fazla 16'' ve en az 50 yanak bir jant lastik takımı alıp takman aksi durum seni cok cok üzer biraz daha güzel bir görünüm için bunca sıkıntıya değmez gürültün o kadar çok olur ki aracından soğursun benden söylemesi...

arkadaşlar cahilm bu konuda bi sorum var aracım astra h 1300 motor var 16 lık fabrikasyon parmak jantı var eğer 17 yaparsam lastikleride değiştirmek gerekiyor mu ? birde 17ye yükseltirsem aracta bi sorun olurmu konforunda ? kafama göre uzun yola gidiyorm geziorm otobanda köklüyrm gazı malum adanayı bilen bilir yollar köstebek yuvası o yüzden ince yanak lastikler dayanmaz yollara . yay flan değiştirmek istemiorm yere indikçe sürtme olabilio kasislerimiz yok yüksek yapıolar.. 17ye yükseltirsem motor çeker mi lastikleri.
lastikleri mecbur değişeceksiniz 17'' janta 16'' jant lastiği olmaz sizin yerinizde olsam da jant ebatını büyütmem biraz önce yazdığım sorunlarla siz de karşılaşırsınız belki daha az olur sorun ama illa karşılaşırsınız üstelik lastik çapı büyüdükçe lastiğin fiyatı da cok yükseliyor o yüzden şayet jant modelinizden yakınıyorsanız 16'' güzel bir jantla sorunu çözer lastik almak mecburiyetinden de kurtulursunuz...misal ben 17!! leri bu hafta değiştirdim aracın direksiyonu pamuk gibi oldu ...

Yay ve amorsitör şanzımanı nasıl bozar anlamadım fakat aşırı ince yanak aşırı düşük ve sert yay Z rotunu bozar ve amorsitörü başka ne yapabilirki.

aracın kalkışı ve ivmelenişi daha zor ve geç gerçekleşir heralde o nedenle bi sorun teşkil eder ama bende 5 cm yay ve 17 jant var z rotlarını 2 kere kırdım ön lastikler davlumbaza sürtüyo başkada bi sorun çıkarmadı çok şükür :D

Cem beni dinlersen aracın yayları ve jantları ile aşırı oynama bunun sonucundaki memnuniyetsizlik sana geri dönüşü pahalıya malolan bir uğraş getirir ben de aracımın jantlarını 17'' takmıstım ,sonra ince yanak lastik ve 3.5 cm lik spor yay taktım ondan sonra benim derdim başladı önce konfordan kaybediyorsun,sonra yaptırdığın ön takım en fazla 2-3 ay dayanabiliyor bu şartlara,sonra aracının performansı düşüyor,sonra şanzımanı zorluyor hatta bozabiliyorsun,yakıt sarfiyatın artıyor sana tavsiyem en fazla 16'' ve en az 50 yanak bir jant lastik takımı alıp takman aksi durum seni cok cok üzer biraz daha güzel bir görünüm için bunca sıkıntıya değmez gürültün o kadar çok olur ki aracından soğursun benden söylemesi...
saol dostum bunların hepsini değerlendirmeyealıyorum. saol uğraşıp cevap yazmışsın

aracın kalkışı ve ivmelenişi daha zor ve geç gerçekleşir heralde o nedenle bi sorun teşkil eder ama bende 5 cm yay ve 17 jant var z rotlarını 2 kere kırdım ön lastikler davlumbaza sürtüyo başkada bi sorun çıkarmadı çok şükür :D

Sizin aracınız 14' ve 15' jantları var sanırım. Siz 2' büyütüp ve 5cm yay taktığınızda z rotlarını kırdınız.

Astra H zaten enjoylarda 16' jant var 17' yapıp 5cm yapıldığında z rot kırmak için sanırım kanalizayona çukuruna girmek lazım.

Ben 16' jan ve 5cm yay ile hiç bişi kırmadım. Yay yetmedi çanağı kesip aşağı indirdim gene bişi olmadı. Bazen görmediğim ani olarak geçtiğim çukurlardan kesin çanak kaynağı koptu dediğimde gene bişi olmadı.

18' jantlarımla şuan resimde artık kaç cm olduğunu söylemem gerek yok gördünüz ne davlunbaza vurma var neden z rotu kırılması gibi bi olay.

Nede şanzımanda bir sorun. Birtane 16'' enjoy jantın ağırlığı 20.6kg
Benim taktığım 18ler 21.6kg yani aracın direk yürüyen aksamına 4kilo ek ağırlık var tabi fizik olayına girersen bu 4kilo belki 40kilo olarak yansıyordur. 1.3CDTI aracımla şehir içi yakıt değerim belki 0,1 veya 0,2lt artmıştır.

Geri