Yayları Değiştirmek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zaffa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zaffa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Selamlar,

2008 model Opel Astra 1.3 CDTI aracım var, bildiğiniz gibi opellerde pek konfor yok yani çukurdan veya tümsekten geçtiğiniz vakit sizde hissediyorsunuz neyin üzerinden geçtiğinizi. Aracıma eibach yaylardan taktırsam sizce daha konforlu olur mu yoksa başka bir çözüm önerisi olan var mı? (Bu arada cahilliğime verin bendeki araç H mı, F mi, G mi? :))
 
aracın sanıyorum H kasa. ve yay taktırmak konfordan çok yol tutuşuyla alakalı. yani yol tutuşu artıp konfor azalıyor. bende taktıracam yoksa :)
 
ben yayların sadece yol tutuşu için faydalı olduğunu biliyorum. ama bu benim dediğim spor yay. eğer normali de varsa onu bilmiyorum :)
 
o dediğin Spor yayı takarsan konforun daha da düşer, normalde tümsekten geçtiğin vakit hissediyosan spor yayı takınca o tümseğe sende girip çıkarsın haberin olsun. ama yol tutuşunda gözle görülür bi iyileşme olur..
 
eibach marka yay diger omp woglant fk gibi spor helezonlara göre daha konforlu we diger yaylara göre biraz daha pahalı bi yaydır spor yaylarla cukurlardan setlerden gecerken bıraz daha hassasiyet gösterip yawas geçmek gerekir bnce arac camurluklara sürtmedigi sürece 17-18 inç jant takılmayıp 35-40 yanak jant kullanılmadıgı surece spor yay kullanıbılır
 
yani sonuç olarak araca yay taktırmam çok bir konfor sağlamayacak:)
 
aynen. ama şekil ve yol tutuşu itibariyle daha şık olacaktır.
 
walla ben yay degilde coilower kullanıyodum ön tamponla yer arasındakı mesafe sadece bi sigara paketı boyundaydı ( : coilower konforu normal stock amortisör kitini aratmıyor imkanınız warsa 2.el bile olsa temız coil alın derim
 
olay yayda deyıl olay amortusorde bıter
uygulanmıs ve denemıs bırı olarak astra gsi 5 cm yay ve delphı gazlı amortusor kullanıyorum
yemın ederım arka koltuga oturan uyuyorr abı bu konforu nasıl yakaladın dıye soruyorlar :)
 
Geri
Üst