Bursadakinde böyle bir uygulama yok ayrıca son sürüm epcde her araca göre parça kodu bir tane veriyor ve 1. kalite 2. kalite diye ayrımı yok. İki balatanında üzerinde yazan parça kodu aynımıydı. 2. kalite gm olanlar piyasadaki sahte ürünler olmasın sakın çünü çinli kardeşlerimiz için maliyetten kaçmadıktan sonra birebir hologram kopyalamak çok kolay. 97den beri opelle ve neskarla içli dışlıyım bunu ilk defa duydum. Örneğin benim aracım için gm balata sormuştum tek tip 1200 tlye yakın bir fiyat çıkıyordu. İşçiliği orada yapılırsa %50 indrim yapıyorlar.Yetkili servislerde araçlarımıza işlem yaptırırken hep araç başında dururum, 1. kalite ve 2. kalite balata olayı doğru.. Mokka X aracımızın 55 bin bakımını Kasım'da yaptırdım ve ön balatalarımız bittiği için değiştirdik.. 1. kalite ile 2. kalite GM arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı çıktığı için 2. kalite kullandık.. Gelen parçayı dikkatle inceledim; kutu üzerindeki hologramlı etiketi, parçaların üzerinde ise GM logolarına kadar hepsi mevcuttu..
Daha önce clio varken renault servislerinde orjinal parçalar yurtdışından renault markasıyla gelirken bursadaki fabrikada üretilenler motrio markasıyla satılıyordu. İkisininde parça kodları farklıydı. Renault ve motrio balata arasında fren tutuşu olarak dağlar kadar fark vardı.