ARKADAŞIM ,ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLİYİM. ARABALARLA İLGİLİ BİLGİN AZ İSE,BURDA HERKESİN YAZDIĞI YORUMLARI OKURSAN KAFAN İYİCE KARIŞIR.çünkü takım tutar gibi araba tutuluyor,o nedenle objektif yorum istiyosan..alacağın marka arçların formuna ayrı ayrı girmen araştırman gerekir...ben daha önceden tecrübe ettiğim ve arkadşlarımın arabalarınanda tecrübe ettiğim kadarıyla ,senin istediğin sağlamlık,yakıt vs..konularına ve diğer özelliklerine göre aşağıda yazıcam...
-honda,toyota(hatta tüm japonlar)....+sağlamdır +kolay kolay arıza çıkarmaz +motoru uzun ömürlüdür.+yakıtı fazla yakmaz. +servise fazla uğratmaz. -frenleri çok iyi değildir -dışarsının sesini daha fazla içeri alır..(uzun süre honda kullandım)
-opel....+yol tutuşu iyidir +alman arabasının sağlamlığını hissetirir. -arıza çıkarması japonlara göre yüksektir...-yakıtı japonlara göre fazladır)benzinliler için) -servise daha fazla uğratır.(şu an 2001 opel kullanıyorum(ama bertone coupe modelini sevdiğimden ,yoksa bidaha alsam opel almam. (çünkü seçmek için çok fazla nedeni yok...
-ford dersen kullanmadım.Ama bi ara aracımı satıp dizele dönmek istiyordum..uzun uzun araştırdım..forumdonanım.com a bakabilirsin..1.6tdcı yı araştırmıştım...
-her yerinden herkesin şikayet ettiği seslerin gelmesi,çok rahatsızlık veriyomuş...kısaca ford alma.
benim önerim: toyota corolla dizel ..al (kafan rahat olur.)
onun dışında diğer arçlara kayarsan onlarıda yazıyım...
-peugeut, citroen ve reno alma derim..bu fransızların içinde alıcaksan reno al..
-audi,bmw ,mercedes alıcaksan....audi al derim(uzun süre kullandım).almayada sıralama şu şekildedir.mer,audi ve bmw dir..
-japonlar arasında, hemem hemen hepsi birbirine yakındır.aynı özellikleri taşırlar..(honda,toyota,nissan,subaru,mitsubishi.....hepsin,n kjalitesi yakındır..ama mitsubishi,nissan ve subarunun 2. eli zayıftır...(toyota ve honda çok yaygındır..)
-italyanlardan alfra romeo çok arıza çıkarır...alma
-audi,wv,seat, aynı grubundur.r...audi 1.sınıftır. wv ni audinin alternatifi olarak üretirler,seatta wv nin alternatifidir....(skodayıda seatın bağlı olduğu grup 3-4 sene önce almıştır..oda wv ve seatın alternatifidir..hatta yeni skoda superbin iç konsolu a4 b5-b6 2004 kasanın iç konsoludur...
-ALMAMAN GEREKEN ,TENEKE NİTELİĞİNDEKİ ARABA DA fiat tır...
bu bilgiler 2.,3. hatta 4. araba değişikliğnde bile san ayardımcı olur..